Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, e.a.

E-business

Paperback Nederlands 2015 9789001811235
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

E-business is een uitdagend vakgebied, dat in een stroomversnelling is geraakt door alle technologische ontwikkelingen. Goederen en diensten kunnen steeds efficiënter worden samengesteld en verkocht. Marketingcommunicatie, logistiek en klantenservice zonder de inzet van internet zijn al bijna ondenkbaar.

Ook kiezen steeds meer organisaties ervoor om hun systemen naadloos aan te laten sluiten op die van partners in de bedrijfsketen. Zo ontstaat een vloeiend proces, waarbij iedere partij op elk moment beschikt over de data die nodig zijn om klanten optimaal te bedienen.

'E-business' beschrijft vanuit een commerciële invalshoek hoe organisaties met behulp van internettechnologie hun bedrijfsprocessen efficiënter en effectiever inrichten. Maximalisatie van de klantwaarde staat centraal.

De vele voorbeelden en afbeeldingen maken het boek toegankelijk. Er wordt steeds een koppeling gelegd met de dagelijkse praktijk. Ieder hoofdstuk eindigt met de vragen en een praktijkcase, zodat studenten hun kennis kunnen testen.

Met de unieke code aan de binnenzijde van dit boek krijg je toegang tot de digitale ondersteuning via www.e-business.noordhoff.nl: toetsen voor tentamenvoorbereiding, begrippentrainer en -test, en uitwerkingen, collegesheets en unieke docentvragen voor docenten.

‘We leven in een turbulente wereld. Dat vraagt om mensen die creatief en ondernemend de kansen grijpen die e-business biedt. Dit HBO-boek is lekker leesbaar en gebaseerd op recente inzichten. Het gapende gat tussen onderwijs en e-commerce wordt met dit boek een flink stuk kleiner.’
Wijnand Jongen – Director Thuiswinkel.org

‘Dit boek levert de juiste context, balans en praktijkvoorbeelden voor studenten en professionals die willen begrijpen welke impact E-business heeft op de industrie, business modellen en organisaties. Het geeft duidelijke richting en handvatten die bruikbaar zijn bij het bedenken en implementeren van E-business concepten voor organisaties en bedrijven.’
Gerard Smit, CTO Belgium, Netherlands, Luxembourg IBM

‘Bij DHL hebben we geleerd dat je een toonaangevende positie alleen kunt verdienen door te investeren. In middelen én in de kennis van mensen. Dit boek draagt serieus bij tot kennisvergroting op het gebied van e-business. Het is een must-read voor iedereen die iets in dit vakgebied wil betekenen.’
Wouter van Benten, CEO DHL Parcel Benelux

Specificaties

ISBN13:9789001811235
Trefwoorden:E-business
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:352
Uitgever:Noordhoff
Druk:1
Verschijningsdatum:25-6-2015
Hoofdrubriek:Algemeen management
ISSN:

Expertrecensies (1)

E-Business
Sjors van Leeuwen | 16 juli 2015
Toen in 1999 de klassieker Internet Strategie van managementgoeroe Ben Tiggelaar verscheen was E-business nog braakliggend terrein. De eerste generatie statische websites had net zijn intrede gedaan en internetters van het eerste uur belden massaal in via trage modems en onbetrouwbare internetverbindingen.
Lees verder

Lezersrecensies

4.8 van de 5
13 stemmen
10
3
0
0
0

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Marjolein Visser

Marjolein Visser RM werd zich begin jaren negentig bewust van de baanbrekende mogelijkheden van online marketing tijdens de eerste internetcursus in Nederland. Sinds die tijd werkt zij als adviseur en interim-manager gepassioneerd aan digitale innovatie van businessmodellen en het optimaliseren van de ROI van marketing. Marjolein Visser is managing consultant van marketingadviesbureau MarketWise (www.market-wise.nl) en oprichter en eigenaar van TourWise, online marketingoplossingen voor toerisme en recreatie. Visser werkte in marketing- en directiefuncties voor onder meer De Hypothekers Associatie, Nederlandse Spoorwegen, Achmea Zilveren Kruis, Delta Lloyd, AEGON, SNS Bank en Randstad. Als marketingconsultant adviseerde zij in de afgelopen 25 jaar tientallen organisaties, vooral in financiële dienstverlening, zakelijke dienstverlening en zorg. Daarnaast is zij vakinhoudelijk coach voor CMO’s en marketingmanagers, (gast)docent aan master- en hbo-opleidingen en verzorgt zij in company trainingen en intervisiesessies. Marjolein Visser is met Berend Sikkenga initiatiefnemer en auteur van het succesvolle Basisboek Online Marketing en de boeken Social Media Management, E-business en het Engelstalige Digital Marketing Fundamentals (met Mike Berry).

Andere boeken door Marjolein Visser

Over Berend Sikkenga

Berend Sikkenga † (Senior Marketing Professional) was een gepassioneerde digital manager met bijna twintig jaar ervaring aan zowel bureau- als klantzijde. Hij was als Director E-commerce & Grocery bij LEGO verantwoordelijk voor sales en omnichannel in de Benelux. Hij verzorgde daarnaast trainingen en gastcolleges en was meerdere jaren auteur in het Marketingfacts Jaarboek. Sikkenga startte zijn carrière bij internetadviesbureau Red Hot Minute (voorheen Booleanpark) en gaf daarna in verschillende functies leiding aan marketing-, sales- en servicemanagement bij Essent en Ziggo.

Andere boeken door Berend Sikkenga

Inhoudsopgave

Effectief studeren

1. Introductie in e-business
2. Businessmodelinnovatie
3. Klantenwerving
4. E-procurement
5. E-fulfilment en e-manufacturing
6. Customer relationship management
7. Managementinformatie
8. Planning en organisatie

Geraadpleegde literatuur
Illustratieverantwoording
Over de auteurs
Register

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        E-business