Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Compendium Verzekeringsrecht

Gebonden Nederlands 2019 9789012397704
Verwachte levertijd ongeveer 10 werkdagen

Samenvatting

Het Compendium Verzekeringsrecht beoogt degenen die in de praktijk met schade- en levensverzekeringsovereenkomsten te maken hebben of krijgen, inzicht te geven in een aantal veel voorkomende en belangrijke verzekeringsrechtelijke thema’s, zowel bezien vanuit het verzekeringsrecht als vanuit het recht dat die verzekeringsovereenkomsten mede beheerst.

De rechten en verplichtingen die uit verzekeringsovereenkomsten voortvloeien, worden niet alleen ingevuld door de contractueel overeengekomen polisvoorwaarden en het (verzekeringsrecht in het) Burgerlijk Wetboek. Ook regelgeving als de Wet op de medische keuringen, het huwelijksvermogens- en erfrecht, het beslagen executierecht en het faillissementsrecht zijn in de praktijk van betekenis. Hetzelfde geldt voor het Unierecht, waaronder de Richtlijn oneerlijke bedingen in consumentenovereenkomsten, de Verzekeringsrichtlijnen maar ook Algemene Verordening Gegevensbescherming. Hierbij komt nog de uitgebreide zelfregulering binnen de verzekeringsbranche.

De auteurs die de 30 hoofdstukken voor hun rekening hebben genomen, zijn allen verbonden (geweest) aan NN Advocaten, het in 2012 opgerichte in-house advocatenkantoor van NN Group. Gezamenlijk hebben zij jarenlange praktijkervaring en brede kennis op het gebied van het verzekerings- en aansprakelijkheidsrecht. Zij bespreken zoveel mogelijk praktijkgericht de stand van het recht en geven, voor de lezer op herkenbare wijze, ook hun visie op de door hen besproken thema’s en beogen daarmee een bijdrage te leveren aan het juridisch debat en de oordeelsvorming over de verschillende thema’s.

Specificaties

ISBN13:9789012397704
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:788
Uitgever:Sdu
Druk:1
Verschijningsdatum:10-9-2019
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Compendium Verzekeringsrecht