Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Kleurafwijkingen aan de voet

Wat kleuren voetverzorgers vertellen over huid- en nagelaandoeningen

Paperback NL 2021 9789036827324
Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek beschrijft alle mogelijke afwijkingen aan de huid en nagels van de voeten, gecategoriseerd op kleur. Op die manier helpt het pedicures om onderscheid te maken tussen onschuldige afwijkingen en alarmsignalen waarvoor een verwijzing naar een huisarts nodig is. Ook geeft het boek pedicures praktische tips en adviezen.

Kleurafwijkingen aan de voet. Wat kleuren voetverzorgers vertellen over huid- en nagelaandoeningen  begint met een hoofdstuk over de opbouw van de huid en uitleg over hoe de huidskleur tot stand komt. Daarna volgt een hoofdstuk over de donkere huid. Herkenning van aandoeningen bij de donkere huid is complex, omdat verkleuringen als roodheid lastiger waar te nemen zijn. 

In de volgende hoofdstukken worden tien kleuren aan voeten en nagels beschreven en de ziektebeelden die daarbij passen. Een pedicure mag geen diagnose stellen,  maar kan door eenvoudig naar een kleur te kijken gemakkelijk nagaan waar zoal aan gedacht kan worden. Zeker omdat in het boek 200 foto’s van hoge kwaliteit staan.  

Dr. Johan Toonstra geeft les aan pedicures en podotherapeuten en is gespecialiseerd in afwijkingen aan de huid van voeten en aan de nagels. Hij schreef hierover met dr. Anton de Groot verschillende boeken. Tineke de Beer is ervaren medisch pedicure. Eerder schreven Toonstra en De Beer al samen het Voetenvragenboek waarbij honderd vragen uit de dagelijkse praktijk worden besproken.  

Specificaties

ISBN13:9789036827324
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:174
Verschijningsdatum:19-10-2021
Hoofdrubriek:Paramedisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Kleurafwijkingen aan de voet