Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Verslaafd aan organiseren

Audio-download Mp3 Nederlands 2020 9789462553293
Direct te downloaden

Samenvatting

Tenenkrommende strategiedagen, complexe verantwoordingsdocumenten, nutteloze vergaderingen. Organisaties zijn verslaafd. Niet aan drank of drugs, maar aan zinloze routines. Het bijbehorende gedrag leidt tot niets en kost ons veel energie. We kunnen er zelfs ziek van worden. Verslavingen nemen de werkelijkheid over. Ze ondermijnen duurzame prestaties, demotiveren professionals en zetten organisaties steeds verder onder druk. Diep van binnen weten we dit wel, en toch doen we er allemaal aan mee.

Tjip de Jong behandelt acht dominante organisatieverslavingen, zoals tijdverslaving, functieverslaving, opstapelverslaving en machtverslaving. Waar komen deze sluipmoordenaars vandaan? Welke schade veroorzaken ze? Welke strategieën gebruiken organisaties om hun disfunctioneren te maskeren? En wat vraagt het om af te kicken? Je leest het in 'Verslaafd aan organiseren!'

- Een nieuwe visie op het (dis)functioneren van organisaties
- Over hoe verslavingen ons dagelijks werk steeds meer beheersen en daarmee verandering tegenhouden
- Met zes manieren om als organisatie af te kicken

Specificaties

ISBN13:9789462553293
Taal:Nederlands
Bindwijze:audio-download
Beveiliging:none
Bestandsformaat:mp3
Uitgever:Bookora
Druk:1
Verschijningsdatum:22-7-2020
Hoofdrubriek:Organisatiekunde
ISSN:

Expertrecensies (3)

Verslaafd aan organiseren
Daan Scheffers | 24 januari 2017
Verslaafd aan organiseren is een soepel geschreven boek dat analyseert hoe organisaties verslaafd zijn aan bijvoorbeeld macht, hiërarchie en controlemechanismen. Tjip de Jong benoemt een aantal ingesleten patronen en gedragingen binnen organisaties die iedere adviseur of leidinggevende weleens tegen komt.
Lees verder
Verslaafd aan organiseren
Frank van Kuijck | 20 januari 2017
Verbeter de wereld begin bij jezelf! Dat lijkt makkelijk gedaan maar is het dat ook? Hoe vaak zitten we vastgeklonken in bestaande processen, patronen, procedures en systemen en hebben we niet het lef om verandering te weeg te brengen?
Lees verder
Verslaafd aan organiseren
Daan Koot | 3 januari 2017
Veel verschillende organisaties lopen op een of andere manier vast in hun manier van werken. In het boek Verslaafd aan organiseren schetst Tjip de Jong hoe organisaties vastlopen in een patroon dat hij vergelijkt met een verslaving aan middelen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
32 stemmen
32
0
0
0
0

Interviews en artikelen (4)

interview
Tjip de Jong: ‘Veranderen is verschrikkelijk moeilijk’
Paul Groothengel 9 november 2020 Iedereen heeft de mond vol van de noodzaak om te veranderen en te innoveren. Maar in de praktijk geven managers vaak te weinig ruimte aan innovatieprocessen, aan leren, aldus organisatieadviseur, docent en schrijver Tjip de Jong.
column
Tjip de Jong & Michael Hebben - Afleren is het nieuwe leren
Tjip de Jong 1 februari 2017 Bij leren denken de meesten van ons direct aan ‘iets nieuws doen’. Een vaardigheid toepassen of nieuwe opgedane informatie benutten om werk anders, slimmer of sneller succesvol uit te voeren.
interview
Tjip de Jong: ‘Er zijn te veel mensen die naar het werk van anderen kijken’
Erik de Vries 3 november 2016 Zinloze handelingen op de werkvloer, rituelen die worden uitgevoerd ‘omdat we dat hier nu eenmaal zo doen’: Organisaties blijken eraan verslaafd, concludeert Tjip de Jong in zijn boek Verslaafd aan organiseren.
preview
Verslaafd aan organiseren
Tjip de Jong 26 september 2016 Tenenkrommende strategiedagen, complexe verantwoordingsdocumenten, nutteloze vergaderingen. Organisaties zijn verslaafd. Maar er is wat aan te doen schrijft Tjip de Jong in Verslaafd aan organiseren. Een preview.

Over Tjip de Jong

Tjip de Jong is als adviseur en onderzoeker verbonden aan Kessels & Smit, The Learning Company, een internationaal netwerk dat organisaties, teams en individuen ondersteunt rondom leer- en ontwikkelvraagstukken. In 2010 verdedigde hij een proefschrift dat dieper inging op de relatie tussen sociale netwerken, leerprocessen en innovatie. Daarnaast is hij gastdocent bij onder andere de Foundation for Corporate Education, de Universiteit Twente en de Hanzehogeschool. In zijn advieswerk maakt hij gebruik van het perspectief van de speelse organisatie. Niet teveel plannen en ontwerpen, maar aan de slag! Ervaringen om te leren staan hierin centraal. Perspectieven als spanning, spel, schoonheid zijn daarin belangrijke ingrediënten: om snel aan de slag te gaan en lichtheid en speelsheid te brengen rondom taaie vraagstukken.

Andere boeken door Tjip de Jong

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verslaafd aan organiseren