Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ik wacht

101 verhalen uit het aardbevingsgebied

Paperback Nederlands 2019 9789463820370
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

‘Kafka op het Hogeland’, zo noemde de Volkskrant-columnist Bert Wagendorp de verbijsterende interviewserie ‘Ik wacht’ in Dagblad van het Noorden. 101 keer spraken verslaggevers van deze krant Groningers wier huizen ernstige schade hebben opgelopen door de decennialange gaswinning en de aardbevingen die daar het gevolg van waren. Hun ervaringen staan voor die van duizenden anderen.

De aardbevingen hebben niet alleen individuele Groningers geraakt, ze hebben een hele gemeenschap ontwricht. Dat maakt dit boek duidelijk: door de interviews achter elkaar te lezen, ervaar je pas de volle omvang van de aangerichte schade, de woede en frustratie in het Noorden. Jarenlang heeft Nederland kunnen genieten van de aardgasbaten. En nu?

Nog altijd wachten de Groningers op de beloofde compensatie. Inmiddels zijn velen vastgelopen in een nachtmerrieachtige bureaucratische molen van inspecteurs, contra-experts en steeds wisselende instanties. Ik wacht is het ontluisterende relaas van een falende overheid.

Specificaties

ISBN13:9789463820370
Trefwoorden:Groningen, aardbeving
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:320
Druk:1
Verschijningsdatum:13-6-2019
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Esther van der Meer

Drs. Esther van der Meer (1981) studeerde Nederlands aan de Rijksuniversiteit Groningen met als afstudeerspecialisaties Moderne letterkunde en Journalistiek. In 2004 begon ze als stadsverslaggever bij de Leeuwarder Courant. In 2005 maakte ze de overstap naar het Dagblad van het Noorden. In 2014 werd ze, samen met een groep jonge verslaggevers, genomineerd voor de Groninger Persprijs met de serie ‘Grensstreken’, een reeks multimediale verhalen in de vorm van participerende journalistiek. Tussen 2014 en 2017 werkte ze als docent journalistiek bij de opleiding Communicatie van NHL Hogeschool in Leeuwarden. Inmiddels is ze terug bij het Dagblad van het Noorden, als chef van de stad en de provincie Groningen.

Andere boeken door Esther van der Meer

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ik wacht