Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 23% korting
,

Dagelijkse rituelen

Hoe bekende kunstenaars, schrijvers, filmmakers en andere creatieven werken

Paperback Nederlands 2017 9789492493378
Laatste exemplaren! Op=Op!
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis
24,50
18,95
VOORDEEL - 23% korting

Samenvatting

Haruki Murakami, Andy Warhol, Annie M.G. Schmidt, Albert Einstein, Stephen King, Franz Kafka, Harry Mulisch, Jane Austen, Vincent van Gogh, Ludwig van Beethoven, Maya Angelou, Woody Allen en 141 andere creatieven over de rituelen, routines, gewoonten en obsessies waarmee ze hun dagelijkse inspiratie vinden.

Het geheime ingrediënt van bijna elk meesterwerk is routine. Deze routines zijn er niet voor niets: wie creatief wil zijn moet elke dag weer in 'de flow' zien te komen. Wie wist dat Beethoven elke ochtend precies 60 bonen telde voor zijn koffie of dat Woody Allen een compulsieve doucher is?

'Dagelijkse rituelen' is een verzameling van alle routines en obsessies van bekende creatieven, die onmisbaar bleken in het scheppingsproces van hun meesterwerken. En dat is info die we niet hadden willen missen, getuige het grote succes van dit boek.

Hoog tijd dus voor deze flitsende heruitgave, boordevol originele tactieken voor inspiratie.

‘Leukste boek van het jaar’ – Het Parool
‘Een boek dat je met plezier ter hand neemt. […]Krankzinnige anekdotes’ – NRC Handelsblad
‘Ik ben verliefd op dit boek!’ – Timothy Ferris (The 4-Hour work Week)

Specificaties

ISBN13:9789492493378
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:320
Druk:4
Verschijningsdatum:3-10-2017
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Dagelijkse rituelen
Maarten Fijnaut | 9 juni 2015
In ‘Dagelijkse rituelen’ beschrijft Mason Currey op minutieuze wijze de eigenaardige routines van vele bekende auteurs, muzikanten, componisten en andere creatieve geesten. Een aantrekkelijk boek dat inzicht geeft in inspiratiebronnen van de ‘groten der aarde’. Voor de Nederlandse lezer heeft Eva Hoeke het boek extra waarde gegeven door op diverse plekken in het boek ruimte te geven aan Nederlandse meesters als Harry Mulisch, Annie M.G. Schmidt en Herman Brood. Een heerlijk boekje voor tijdens de vakantie en om inspiratie op te doen om het creatieve brein te stimuleren.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Mason Currey

Mason Currey vertoonde veel uitstelgedrag en begon daarom een blog met dagelijkse rituelen van anderen, die zo succesvol werd dat het de basis vormde voor het boek Dagelijkse rituelen. Currey is schrijver en redacteur en woont in Los Angeles.

Andere boeken door Mason Currey

Over Eva Hoeke

Eva Hoeke, die bijdragen schreef voor Currey’s boek, is columnist voor Het Parool en is bekend van de populaire rubriek Eindelijk Weekend in het Volkskrant Magazine. Daarnaast schrijft ze voor o.a. LINDA. en MarieClaire.

Andere boeken door Eva Hoeke

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Dagelijkse rituelen