Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Lucifer

Paperback NL 2022 9789493170889
Op werkdagen voor 23:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

De tragedie Lucifer gaat over een opstand in de hemel, uitlopend op een totale oorlog. In het kosmische geweld delft de aartsengel Lucifer met zijn volgelingen jammerlijk het onderspit. In de hel storten zij, als dierlijke duivels. Spoedig zullen deze monsters op aarde hun verwoestende kwaad aanrichten onder de eerste mensen van Gods schepping, Adam en Eva. Lucifer vertelt de spannende voorgeschiedenis. Het toneelstuk laat indrukwekkend zien hoe de held, aanvankelijk Gods gunsteling, zijn positie bedreigd ziet doordat God Zijn scheppingsorde drastisch wil wijzigen: mensen komen bóven engelen te staan. Lucifers rechtvaardigheidsgevoel speelt op, het ontaardt in jaloezie en hoogmoed. Andere engelen voeden zijn emoties en uiteindelijk rest hem geen andere optie meer dan de noodlottige opstand tegen God.

Dit imposante drama van de dichter Joost van den Vondel is tegenwoordig voor bijna niemand nog verstaanbaar. Het Nederlands van vandaag heeft zich te ver verwijderd van Vondels poëtische taal. Om de taalafstand te overbruggen maakte neerlandica Marijke Meijer Drees een complete hertaling van het origineel uit 1654. Ook dat blijft in beeld: Vondels klankrijke verzen staan naast het moderne proza van de hertaling.

Marijke Meijer Drees is gepensioneerd neerlandica en historisch letterkundige. Tot augustus 2020 was zij werkzaam als universitair hoofddocent bij de opleidingen Nederlands van de Universiteit Utrecht en de Universiteit Groningen. Zij was lid van het Meesterschapsteam Vakdidactiek Nederlands, werkte mee aan delen uit de onderwijsreeks Tekst in context en leverde samen met tweedejaarsstudenten Nederlands de bijdrage over Vondel aan LitLab. Voor verdere informatie: www.marijkemeijerdrees.nl.

Specificaties

ISBN13:9789493170889
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:200
Verschijningsdatum:11-11-2022

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Lucifer