Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Dagelijkse rituelen

Hoe bekende kunstenaars, schrijvers, filmmakers en andere creatieven werken

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2015 9789491845468
Direct te downloaden

Samenvatting

Haruki Murakami, Andy Warhol, Annie M.G. Schmidt, Albert Einstein, Stephen King, Franz Kafka, Harry Mulisch, Jane Austen, Vincent van Gogh, Ludwig van Beethoven, Maya Angelou, Woody Allen en 141 andere creatieven over de rituelen, routines, gewoonten en obsessies waarmee ze hun dagelijkse inspiratie vinden.

Want het geheime ingrediënt van bijna elk meesterwerk is routine. Soms is dit een kop koffie gemaakt van precies 60 bonen (Beethoven), soms de gewoonte om om de zoveel uur onder de douche te springen (Woody Allen). Deze routines zijn er niet voor niets: wie creatief wil zijn moet elke dag weer in 'de flow' zien te komen. In 'Dagelijkse rituelen' zijn daarom alle routines, gewoonten en obsessies van bekende creatieven verzameld die hen door het scheppingsproces hebben geholpen. Ter troost én inspiratie voor alle mede-ploeteraars.

Zo kun je de kunst afkijken bij onder anderen Maya Angelou (werk in een aftandse motelkamer want een mooie omgeving leidt alleen maar af), Freud (besteed mondaine dagelijkse taken zoals tandpasta op je tandenborstel doen uit aan je vrouw) of bij Annie M.G. Schmidt (stel het werken gewoon uit totdat de opdrachtgever verontrust belt waar het blijft). Zoals Eva Hoeke stelt, die de bijdragen over bekende Nederlanders schreef, is er in Dagelijkse rituelen sprake van 'zowel ontluistering als mythologisering, maar in beide gevallen zult u zich net als ik getroost voelen: u bent niet alleen.'

Specificaties

ISBN13:9789491845468
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:320
Druk:1
Verschijningsdatum:27-2-2015
ISSN:

Expertrecensies (1)

recensie
Dagelijkse rituelen
Maarten Fijnaut | 9 juni 2015
In ‘Dagelijkse rituelen’ beschrijft Mason Currey op minutieuze wijze de eigenaardige routines van vele bekende auteurs, muzikanten, componisten en andere creatieve geesten. Een aantrekkelijk boek dat inzicht geeft in inspiratiebronnen van de ‘groten der aarde’. Voor de Nederlandse lezer heeft Eva Hoeke het boek extra waarde gegeven door op diverse plekken in het boek ruimte te geven aan Nederlandse meesters als Harry Mulisch, Annie M.G. Schmidt en Herman Brood. Een heerlijk boekje voor tijdens de vakantie en om inspiratie op te doen om het creatieve brein te stimuleren.
Lees verder

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Mason Currey

Mason Currey vertoonde veel uitstelgedrag en begon daarom een blog met dagelijkse rituelen van anderen, die zo succesvol werd dat het de basis vormde voor het boek Dagelijkse rituelen. Currey is schrijver en redacteur en woont in Los Angeles.

Andere boeken door Mason Currey

Over Eva Hoeke

Eva Hoeke, die bijdragen schreef voor Currey’s boek, is columnist voor Het Parool en is bekend van de populaire rubriek Eindelijk Weekend in het Volkskrant Magazine. Daarnaast schrijft ze voor o.a. LINDA. en MarieClaire.

Andere boeken door Eva Hoeke

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Dagelijkse rituelen