Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Podcast

Hans Andersson

‘Voor een organisatieadviseur is de influisteraar een hele mooie titel’

‘Een boek in de vorm van een oral history. Het stelt de ervaringen én de opvattingen aan de orde die Hans Andersson heeft opgedaan in zijn lange loopbaan als organisatieadviseur, met name in het publieke domein.’ Zo verwoordt journalist Jan Tromp de doelstelling van het boek ‘De Influisteraar’ over het werkzame leven van organisatieadviseur Hans Andersson.

Karin de Zwaan | Aad Goudappel | 17 maart 2022

Hans Andersson is één van de oprichters van het gerenommeerde adviesbureau AEF (Andersson Elffers Felix). Hij adviseerde de halve wereld, van ondernemingsraden tot politie en ministers. En Jan Tromp heeft vele gesprekken met hem gevoerd over het ingewikkelde van het vak, en het fascinerende. Het is de maatschappelijke verantwoording van een influisteraar.

Zowel Hans Andersson als Jan Tromp zijn te gast in deze aflevering van De Boekenpraktijk. Ze delen de verhalen uit de praktijk, hoe kijkt Andersson aan tegen organisatieverandering? Hoe ging het destijds aan toe bij de politie en waarom was het project 'Politie in verandering' een meesterwerk? En een onafhankelijke organisatieadviseur die ook gemeenteraadslid is voor de PvdA kan dat eigenlijk wel?

LUISTER DE AFLEVERING

De Boekenpraktijk is een podcast van Managementboek. Presentator Willem van Leeuwen onderzoekt elke twee weken samen met auteurs hoe de theorie van managementboeken aansluit bij de praktijk. Luister naar de nieuwe aflevering van De Boekenpraktijk hieronder.

Of open de podcast op SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of YouTube

Over Karin de Zwaan
Karin is marketeer bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden