Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Nieuws

MEER Moois - Zakcentje, fortuin en een gek stuurtje

Bij Managementboek lezen we meer dan alleen managementboeken, en we delen graag wat we lezen. In deze aflevering van MEER Moois vertellen Managementboekcollega’s Liza, Fred en Marjan welk boek hen pakte.

Marjan Maandag | 13 januari 2022 | 2-4 minuten leestijd

Liza’s keuze

Nieuw jaar, nieuwe kansen. Ik geloof niet heel sterk in goede voornemens, oftewel: ik maak ze nooit waar. Maar dit jaar wil ik toch wat nieuws proberen: een kleine side hustle beginnen. Om een goede start te maken ben ik vlak voor 1 januari (dan is het niet zo’n typisch nieuwjaar dingetje) in het boek De Side Hustle van Chris Guillebeau begonnen. Chris helpt je in 27 dagen een side hustle op te zetten, een project waarmee je zonder al te grote investering een zakcentje bijverdient naast je vaste baan. Een betaalde hobby. In een van de eerste hoofdstukken laat hij al weten: ‘Er zijn geen nadelen aan verbonden en de mogelijkheden zijn eindeloos.’ Dat belooft veel goeds! De manier waarop hij vertelt hoe je dat stap voor stap aanpakt, werkt enorm aanstekelijk. En altijd fijn als je met iets nieuws begint: de stappen zijn heel klein. Lees één kort hoofdstuk per dag, en voer de opdracht uit. De eerste opdracht: Voorspel de toekomst. Hoe zal je leven eruitzien als je je aan dit 27 dagen plan houdt?

Freds keuze

“… Op het scherm reed een kromgebogen man in korte broek op een fiets zonder spatborden en met een heel gek stuurtje door een verschroeid landschap. Ik stond aan de grond genageld. Lange tijd kon ik geen woord uitbrengen van verwondering. ‘Wat is dat?’ vroeg ik tenslotte. ‘O, dat is wielrennen,’ zei mijn moeder.” Deze scène heeft het zaadje geplant bij een van onze grootste wielrenners, Peter Winnen. Zeven jaar was hij, toen hij via de televisie voor het eerst kennismaakte met het wielrennen. Winnen kon niet alleen goed wielrennen, maar is ook een meester in het schrijven van korte wielerverhalen. In De dag dat ik in de berm ging zitten en andere wielerverhalen is hij op zijn best. De verhalen zijn vaak zo levendig geschreven dat het voor de lezers zal voelen alsof ze zelf fietsen over kasseien, doping gebruiken, de immense hitte of extreme koude voelen, een held zijn of… van hun voetstuk vallen, een lekke band rijden, langgerekt op het asfalt onder hun fiets liggen of… l’Alpe d’Huez opvliegen.

Marjans keuze

Vertellen kan ze, Annejet van der Zijl. Dat blijkt maar weer uit haar nieuwste boek, Fortuna’s kinderen. Het boekenweekgeschenk uit 2020, Leon & Juliette, vormde al een voorproefje van dit waargebeurde verhaal dat zich afspeelt op twee continenten. Het begint allemaal met de in het Westland geboren Leon Herckenrath, die zijn geluk beproeft in het Charleston (South Carolina) van begin 19de eeuw. Niet alleen slaagt hij in zijn zakelijke ambities, hij vindt er ook de liefde van zijn leven: Juliette, een jonge slavin die hij vrijkoopt. Met haar en hun kinderschaar keert hij terug naar Nederland. Een generatie verder vertrekt hun oudste dochter, Virginie, met haar Nederlandse man naar de Amerikaanse westkust, waar ook zij, als heuse pioniers in San Francisco, fortuin maken. Een fascinerend verhaal over ontbering, liefde en volharding, dat in de handen van Annejet van der Zijl verandert in puur goud.

Lees!! Boeken bieden rust, verdieping en kennis. Bij Managementboek en Jongbloed vind je naast management-, juridische en computerboeken gewoon alle boeken. Bekijk ons totale aanbod.

Over Marjan Maandag

Marjan Maandag is redacteur bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden