Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Veranderen voor luie mensen

Wij kunnen ons brein ook vóór ons laten werken in plaats van tegen ons! Dat leggen neurowetenschapper (en expert op het gebied van verandering) Ayca Szapora en filosoof (en meest gevraagde spreker van het land) Paul Smit op heldere en humoristische wijze uit in dit boekje. Een preview.

Paul Smit | 29 september 2020 | 1-2 minuten leestijd
Zijn we allemaal lui? Nee, maar ons brein is er wel op gericht om zoveel mogelijk energie te besparen. Dit maakt dat we dagelijks heel veel doen vanuit routine en dat we graag de weg van de minste weerstand kiezen. Daarbij hebben we een neocortex, ons ratio, die zichzelf continu overschat. We maken plannen, doen allerlei goede voornemens of schrijven protocollen en gaan er dan vanuit dat de verandering wel zal plaatsvinden. Wanneer dingen vervolgens anders lopen dan gepland, wil ons brein zo snel mogelijk van deze afwijking af komen. Dit onaangename gevoel noemen we in de psychologie ‘cognitieve dissonantie’. Vervolgens komt diezelfde neocortex op de proppen met allerlei verklaringen. We praten achteraf alles voor onszelf recht.

Gelukkig kun je het brein ook voor je laten werken in plaats van tegen je. In dit boek belichten wij, neurowetenschapper Ayca Szapora en filosoof Paul Smit, hoe verandering wel werkt. Door te begrijpen hoe je hersenen werken, kun je je slagingskansen aanzienlijk vergroten. Als bijkomstig voordeel leer je ook de verhalenmaker in je hoofd wat minder serieus te nemen waardoor er meer innerlijke rust kan ontstaan.

Paul Smit (1976) studeerde af op de evolutie van het menselijk bewustzijn en schreef elf boeken over filosofie, psychologie en neurowetenschap. Paul is een van de meeste gevraagde sprekers van Nederland en heeft een consultancybedrijf in de VS.

Ayca Szapora (1974) is neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelfrealisatiecoach en bedrijfskundige met een Black Belt in Lean & Six Sigma. Haar hersenonderzoek resulteerde in meerdere wetenschappelijke publicaties over creativiteit, onbewuste cognitieve strategieën en hoe je de manier kunt veranderen waarop je brein problemen oplost en nieuwe ideeën vormt.

Ze zijn de auteurs van Veranderen voor luie mensen.
Over Paul Smit
Paul Smit (1976) studeerde af op de evolutie van het menselijk bewustzijn en schreef elf boeken over filosofie, psychologie en neurowetenschap. Paul is een van de meeste gevraagde sprekers van Nederland en heeft een consultancybedrijf in de VS.
Over Ayca Szapora
Ayca Szapora is neurowetenschapper, cognitief psycholoog, zelfrealisatiecoach en bedrijfskundige met een Black Belt in Lean & Six Sigma. Haar hersenonderzoek resulteerde in meerdere wetenschappelijke publicaties over creativiteit, onbewuste cognitieve strategieën en hoe je de manier kunt veranderen waarop je brein problemen oplost en nieuwe ideeën vormt.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden