Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Fluitend veranderen - Ontspannen op weg naar persoonlijk succes

  Fluitend veranderen is een praktische gids om op een ontspannen manier positieve veranderingen in je leven op gang te brengen. Het is niet mijn bedoeling dat nu ineens je hele leven omgooit maar eerst eens even rustig stilstaat bij waar je nu bent en hoe je daar bent gekomen. Waar draait het leven nu echt om voor jou?

Bart van den Belt | 9 september 2019 | 2-3 minuten leestijd

Met ‘fluitend veranderen’ bedoel ik dat je veranderingen stap voor stap moet doorvoeren zodat je er op de lange termijn ook echt profijt van hebt. De inzet is niet dat alles nu verkeerd is en straks alles ideaal is. Je gaat gewoon relaxed maar bewust op weg naar nieuwe bestemmingen. Doelgericht maar bereid om je te laten verrassen.

Wat zou je doen?

Het boek geeft tussendoor inspirerende opdrachten zoals: ‘Schrijf op wat je verrast over je leven op dit moment, als je het vergelijkt met het beeld dat je vroeger van de toekomst had. Voor welke dingen ben je dankbaar?’ Een andere vraag die ook tot nieuwe inzichten kan leiden is: ‘Als alles zou kunnen, wat zou je dan veranderen?’

Uitdagend

Tegelijkertijd wil jou ook uitdagen om niet zomaar alles klakkeloos aan te nemen wat in het boek staat. Door inzichten, technieken en verhalen te overdenken en te plaatsen in het kader waarmee jij bekend bent, kom je tot ideeën die bij jou en jouw leven passen.

Fluitend veranderen helpt je bewust te worden, actie te nemen en te reflecteren. Tijdens het lezen leer je jezelf beter kennen en kom je op nieuwe ideeën waar je energie van krijgt.

Het boek is gemakkelijk te lezen en luchtig geschreven.

Hoofdstuk 1 – De veranderdriehoek

De ‘veranderdriehoek’ is de basis van dit boek: een simpele visualisatie van hoe je jouw toekomst vormgeeft. Bewustwording, actie, reflectie, dat zijn de drie componenten van de theorie, die niet alleen voor persoonlijk maar ook voor zakelijk succes kan worden gebruikt.

In dit eerste hoofdstuk wordt ook benadrukt dat waar je nu bent al een wonder is: het is het gevolg van keuzes die je gemaakt hebt, bewust en onbewust.

Hoofdstuk 2 – Bewustwording

Inventariseer waar je nu staat op het gebied van relaties, gezondheid carrière en spiritualiteit. Vervolgens krijgt de lezer in dit hoofdstuk de handvatten om een toekomstvisie te creëren. Als je die hebt geformuleerd wordt het tenslotte ook gemakkelijker om keuzes te maken. Kies om keuzes te maken!

Hoofdstuk 3 - Actie!

Waar begin je? Leef niet in het verleden, neem verantwoordelijkheid en ken je grenzen. Laat je niet afschrikken door angst maar ben je tegelijkertijd ook bewust van de dingen waar je wel of geen invloed op hebt. Dit hoofdstuk leert tevens om oude patronen herkennen en hiermee om te gaan.

Hoofdstuk 4 - Reflectie

Reflecteren kun je leren. Daarom geef ik je handvatten om te reflecteren, wat helpt om een koers te wijzigen en successen te zien. Bovendien houdt het ineffectieve patronen op afstand, zodat je niet meer in die oude val trapt.

Het vijfde hoofdstuk vertelt mijn persoonlijke verhaal en wat mijn beslissende moment was om te veranderen. Hoe ik er toe kwam goochelaar te worden, weliswaar met een desillusie en hoe ik leerde dat dromen zich continu ontwikkelen.

Vandaag de dag ben ik spreker, trainer en auteur van een zestal boeken. Na 17 jaar ondernemen staat de teller nu op vier goedlopende bedrijven in verschillende fases en ik trainde duizenden ondernemers op ondernemerschap en persoonlijk leiderschap.

Over Bart van den Belt

Bart van den Belt (1984) is auteur van 6 boeken en 10 audioprogramma's en een veelgevraagd spreker en trainer over persoonlijke groei, ondernemerschap en leiderschap. 

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden