Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Nooit meer managen - Waarom een integrator geld bespaart en winst oplevert

 ‘Nooit meer managen’ is het nieuwe boek van Angélique Piternella. Zij laat je zien hoe je van ‘alles zelf doen’ naar ‘minder managen’ kunt gaan en hoe zelfs ‘nooit meer managen’ mogelijk kan worden. En dit zonder dat jij je als ondernemer zorgen hoeft te maken of het allemaal wel goed gaat en op de manier zoals jij het graag zou willen. Een preview.

Angélique Piternella | 15 november 2023 | 2-3 minuten leestijd

Aan je bedrijf werken klinkt veel makkelijker dan het is. Want zeg eens eerlijk: als ondernemer ben je meer in je bedrijf aan het werken en is er nauwelijks tijd of ruimte om aan je bedrijf te werken.

Naarmate je bedrijf groeit, loop je tegen allerlei uitdagingen aan en als je niet oppast, ben je de hele dag brandjes aan het blussen, mailtjes aan het beantwoorden en klanten aan het helpen. Nu lukt het de meeste ondernemers nog wel de uitvoerende taken te delegeren, maar het loslaten van de strategische managementtaken die op hun bord blijven liggen, is een stuk lastiger. Zou het niet fijn zijn als iemand het dagelijks gedoe van je overneemt zodat jij weer toekomt aan wat echt belangrijk voor je is?

Integrator

Een integrator is zo iemand. In Amerika inmiddels een veelvoorkomende functie. In Nederland nog tamelijk onbekend. Een integrator is een onmisbare partner. Niet de rechterhand van de ondernemer, maar zijn of haar rechterarm. De man of vrouw die strategische managementtaken overneemt, afdelingen met elkaar verbindt, beslissingen voorbereidt.

In Nooit meer managen neem ik je stap voor stap mee in wat een integrator is, hoe je met hem of haar samenwerkt, hoe je een integrator vindt die bij je past en wat hij of zij je oplevert.

Deel 1: Ruis in het bedrijf

Nooit meer managen bestaat uit drie delen. In het eerste deel neem ik je, aan de hand van verhalen uit de praktijk, mee in de tien meest voorkomende groeifrustraties:

1. Niet toekomen aan je eigen werk
2. Geen tijd voor je gezin
3. De uitvoering van het businessplan loopt mis
4. Medewerkers weten vaak niet wat jij bedoelt
5. Gedoe in het team
6. Langs elkaar heen werken
7. Te veel details
8. Een te grote to-do-lijst
9. Het groeiplafond niet kunnen doorbreken
10. De groei niet kunnen managen

Ook laat ik je zien wat een integrator is, met wie een integrator samenwerkt en hoe je weet of je geschikt bent om te werken met een integrator.

Deel 2: Rust in het bedrijf

In het tweede deel neem ik je mee in hoe de samenwerking met een integrator er uit kan zien. We volgen het verhaal van ondernemer Dennis die gaat samenwerken met Tess. In chronologische volgorde lees je wat Tess als integrator in de eerste, tweede en derde maand en in het eerste half jaar heeft kunnen betekenen voor Dennis, voor zijn leiderschapsteam én voor de medewerkers in het bedrijf.

Deel 3: Groei in het bedrijf

In deel drie van Nooit meer managen neem ik je mee in de verschillende groeipaden waar ondernemers die werken met een integrator ruimte voor hebben gekregen. Ook laat ik je zien welke winst het werken met een integrator oplevert, de return on investment.

Tot slot deel ik de Nooit-meer-managen-checklist en een praktische manier die ervoor zorgt dat een ondernemer en een integrator met de neuzen dezelfde kant op blijven staan.

Of je bedrijf nu klein of groot is, werken met een integrator biedt meer vrijheid en versnelt de groei.

Over Angélique Piternella

Angélique Piternella is expert op het gebied van Strategic General Management door integrators en COO’s in MKB- en KMO-bedrijven. Ze is in Nederland en België de enige opleider en recruiter van gecertificeerde freelance integrators.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden