Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Handboek AI Strategie - Van Business Uitdaging naar AI-oplossing

Veel bedrijven willen iets met AI, maar weten niet wat. In hun nieuwste boek ‘Handboek AI Strategie’ nemen Remy Gieling en Job van den Berg je als lezer stapsgewijs mee hoe je écht resultaat boekt met AI. Een preview.

Remy Gieling | 18 april 2024 | 1-2 minuten leestijd

In Handboek AI Strategie leggen we helder uit hoe je (generatieve) AI inzet voor jezelf, je team en je organisatie. We bieden de nieuwste inzichten uit Silicon Valley, bespreken de kansen en risico’s van AI, geven tips voor het opstellen van een AI-projectplan en benoemen de vaardigheden die je nodig hebt voor de economie van morgen.

Praktijkvoorbeelden

Ons boek overbrugt daarmee de kloof tussen theorie en praktijk. We delen niet alleen theoretische kennis, maar vooral ook veel praktijkvoorbeelden van bedrijven die AI al succesvol toepassen, zoals als Picnic, Royal Swinkels, KVK, ANWB en KPN. We nemen leiders, ondernemers en professionals stap voor stap mee in het vertalen van business uitdagingen naar AI-oplossingen.

Leiderschapskwestie

Zo leer je over de verschillende kanten van AI. Van de voorspellende modellen tot de meer creatieve mogelijkheden rondom generatieve AI. AI als het missende puzzelstukje dat in staat is om binnen enkele jaren alle cognitieve taken binnen organiaties te ondersteunen en uiteindelijk te automatiseren. Je leert ook hoe de arbeidsmarkt door AI nu al razendsnel verandert en welke vaardigheden je nodig hebt om relevant te blijven in een toekomst waarin mens en machine steeds intensiever samenwerken. Tot slot hebben we ook oog voor de risico’s en de beperkingen, waardoor je ziet dat AI geen magische toverdoos is - en dat succesvol gebruik en implementatie veel meer een leiderschapskwestie is in plaats van een technische uitdaging.

Praktisch handboek

In het Handboek AI Strategie behandelen wij onder meer:

- Hoe je AI implementeert in je rol, binnen je team en in je organisatie
- Succesverhalen van bedrijven als Picnic, ANWB, en KVK die AI al toepassen
- De ongekende mogelijkheden van generatieve AI
- Ethisch en verantwoord gebruik van AI
- AI van strategie tot uitvoer
- De 10 belangrijkste vragen over AI
- Essentiële inzichten uit Silicon Valley
- Het gebruik van AI als persoonlijke productiviteitsraket

Met dit handboek willen we iedereen die nu echt aan de slag wil met AI en bovenal slimmer en efficiënter wil werken voorzien van een praktisch handboek om effectief van wal te komen. 

Over Remy Gieling

Remy Gieling is als technologie-expert een graag geziene gast bij landelijke media zoals BNR en RTL. Hij houdt alle ontwikkelingen rondom technologie, data en AI nauwlettend in de gaten. Remy weet als geen ander complexe materie helder en begrijpelijk te maken. Door zijn jarenlange ervaring kent hij de uitdagingen van start-up tot corporate op zijn duimpje.

Over Job van den Berg

Job is data-, AI-expert en spreker. Mede-eigenaar van AI.nl en AI-softwarebedrijf The Automation Group. Hij heeft meer dan 10 jaar ervaring in het aansturen van data- en AI-teams bij onder andere DPG Media, Sanoma en Kantar. Hij weet daarmee als geen ander hoe je data en AI in het bedrijfsleven voor je laat werken.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Remy Gieling, Job van den Berg
Handboek AI Strategie

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden