Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

365 dagen succesvol

Met hun boek '365 dagen succesvol' willen David de Kock en Arjan Vergeer je alle tools aanreiken die nodig zijn om jouw beste jaar ooit van start te doen laten gaan. In kleine, praktische stapjes wijzen ze je de weg naar succes. Dus wanneer je denkt dat er voor jou meer in het leven zit dan er tot nu toe uitkomt, dan is dit boek iets voor jou.

Brigitte Koehler | 25 maart 2013 | 2-3 minuten leestijd

'365 dagen succesvol' van David de Kock en Arjan Vergeer is een opvallend vormgegeven boek. De kleurstelling rood en wit valt direct op. Ik moest het dan ook oppakken toen ik het zag. En natuurlijk wil ook ik elke dag succesvol zijn, want wie wil dat nu niet? Ik ben dan ook heel nieuwsgierig naar wat '365 dagen succesvol' mij te bieden heeft.

Het boek bestaat uit vier delen die allen prettig en makkelijk leesbaar geschreven zijn. Het uiteindelijke programma bestaat uit 13 stappen. Je begint met het in kaart brengen van wat je nu werkelijk wil. Vervolgens breng je in kaart wat je nu precies tegenhoudt. Met steeds weer oefeningen die je helpen tot de kern te komen. Zodat je door kan naar de volgende stap. Dit is vooral een boek dat je van voor naar achter moet lezen wil je echt verder komen.

Met name de oefeningen zijn mooi en helder vormgegeven. Deze vormgeving nodigt ook echt uit om de oefeningen te maken. Hetgeen nodig is om je doel te bereiken. '365 Dagen succesvol' is vooral ook een verzameling inzichten uit de psychologie, persoonlijk leiderschap en managementliteratuur. Dat vind je natuurlijk in meerdere boeken.

David de Kock en Arjan Vergeer ontwikkelden deze inzichten echter tot een succesformule. Een stappenplan dat daadwerkelijk naar een doel toewerkt. Groot voordeel is dus dat je niet al die anderen boeken hoeft te gaan lezen. Nadeel kan zijn dat je soms wat meer zou willen weten. Ook ik heb inmiddels meerdere boeken over persoonlijke groei en ontwikkeling gelezen.

Wat het boek zo leuk maakt is dat je alles wat je leert meteen kunt vertalen naar actie. Daarom ook staat het boek vol oefeningen die je direct kunt uitvoeren. En doordat de auteurs zorgen dat het geleerde direct wordt omgezet in actie is de kans dat je bereikt wat je wilt bereiken ook echt aanwezig. Zodat je ook echt kunt zeggen dat je iets aan dit boek hebt gehad, als je het weer dichtslaat.

Daarnaast valt mij de enorme positiviteit die de stappen uitstralen op. Dus ook als je niet alle 13 stappen doorloopt, wat ik me haast niet kan voorstellen, zul je zeker iets aan dit boek hebben.

Over Brigitte Koehler

Brigitte Koehler is gespecialiseerd in arbeidsmarktbeleid en loopbaanadvies.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden