Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Mindset

The new psychology of success

Gebonden Engels 2006 9781400062751
Verwachte levertijd ongeveer 8 werkdagen

Samenvatting

'Mindset' is een van die bijzondere boeken die u helpen positieve veranderingen door te maken in u leven, waardoor u tegelijkertijd de wereld op een nieuwe manier gaat zien. Een gezaghebbende expert op het gebied van motivatie en persoonlijkheidspsychologie, Carol Dweck, heeft na jarenlang onderzoek ontdekt dat onze 'mindset' (denkrichting) niet zomaar een persoonlijkheidsgril is; het creëert onze volledige mentale wereld. Het verklaart hoe we optimistisch of pessimistisch worden. Het vormt onze doelen, onze houding ten opzichte van werk en relaties en hoe we kinderen opvoeden.

Dweck ontdekte dat iedereen een van de twee basis mindsets heeft. Wanneer u een vaste denkrichting heeft, gelooft u dat uw talenten en capaciteiten vastliggen - u heeft ze, of u heeft ze niet. U moet zichzelf bewijzen en u wilt koste wat kost slim en getalenteerd overkomen. Dit is het pad van stagnatie. Wanneer u het echter anders bekijkt, wanneer u flexibeler bent en openstaat voor groei, weet u dat talent ontwikkeld kan worden en dat capaciteiten met de tijd groeien. Dit is het pad van kansen, van succes.

In dit boek 'Mindset' demonstreert Dweck dat een denkrichting zich ontwikkelt tijdens de kinderjaren én tijdens de volwassenheid en invloed heeft op ieder aspect van ons leven; van werk tot sport, van relaties tot ouderschap. Ze onthult hoe de creatieve genieën van deze wereld op alle vlakken (muziek, literatuur, wetenschap, sport, zakelijk) deze flexibele denkrichting toepassen om resultaat te bereiken. En misschien nog belangrijker, Carol Dweck laat zien hoe we een vaste, gefixeerde mindset kunnen veranderen om succes en resultaat te behalen.

Dit zeer aansprekende en praktische boek doorbreekt patronen en helpt u in positieve zin te veranderen.

Specificaties

ISBN13:9781400062751
Taal:Engels
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:280
Uitgever:Random House
Druk:0
Hoofdrubriek:Algemeen management

Expertrecensies (1)

Mindset
Jelger Spijkerboer | 27 oktober 2011
Het concept fixed en growth mindset was talloze keren langsgekomen in gesprek met een van mijn collega's. Na deze gesprekken en herhaaldelijk aandringen van mijn collega dacht ik: ok, nu moet ik 'Mindset' van Carol S. Dweck echt gaan lezen.
Lees verder

Lezersrecensies

5.0 van de 5
2 stemmen
2
0
0
0
0

Over Carol Dweck

Carol S. Dweck (17 oktober 1946) is professor psychologie aan Stanford-universiteit. Zij studeerde in 1967 af aan het Barnard College en behaalde in 1972 een doctorsgraad aan de Yale-universiteit. Zij doceerde aan de Columbia-universiteit, Harvard-universiteit, en de Universiteit van Illinois te Urbana-Champaign voordat zij in 2004 toetrad tot de faculteit van Stanford.

Andere boeken door Carol Dweck

Inhoudsopgave

Introduction

1. The mindsets
2. Inside the mindsets
3. The truth about ability and accomplishment
4. Sports: the mindset of a champion
5. Business: mindset and leadership
6. Relationships: mindsets in love (or not)
7. Parents, teachers, and coaches: where do mindsets come from?
8. Changing mindsets: a workshop

Notes
Recommended Books
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Mindset