OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Leiderschap

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Leiderschap

  Hier vindt u artikelen rond boeken over leiderschapsstijlen en leidinggeven. Van Covey tot Kotter. Alles voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen verbeteren.
  1.864 resultaten
  preview
  Leiderschap
  21 september 2023
  Laura de la Mar
  2-3 minuten leestijd
  Veel dienstverlenende bedrijven willen zich onderscheiden door gastvrijheid, maar het zijn er weinigen die het écht lukt om de top te bereiken. Gastvrijheid blijft vaak een vaag, zweverig thema. Werkgroepjes praten zich suf over de betekenis ervan en komen geen stap verder. Medewerkers vinden het onzin: we zijn toch al gastvrij? Wat werkt er wél? Laura de la Mar geeft antwoord in ‘Gastvrij leiderschap’.
  preview
  Leiderschap
  21 september 2023
  Marianne Eussen
  2-3 minuten leestijd
  In het boek ‘7 perspectieven op leiderschap’ geven vijf ervaren executive coaches hun inzichten hierover prijs. Cross-functionele teamsamenwerking is één van die manieren waarop je als executive moet focussen om met jouw organisatie relevant te blijven in de huidige markt. Een preview.
  recensie
  Leiderschap
  18 september 2023
  Leo van de Voort
  3-5 minuten leestijd
  ’Misled - 11 Lies About Leadership’ van Twan van de Kerkhof is interessant om te lezen. Natuurlijk omdat hij werkelijk 11 leugens over leiderschap ontkracht - op een heel constructieve manier. Maar ook omdat hij met het ontkrachten van die 11 leugens over leiderschap de noodzaak schetst van een nieuw paradigma voor leiderschap. 
  interview
  Leiderschap
  13 september 2023
  Hans van der Klis
  7-11 minuten leestijd
  Het was puur toeval dat de samenwerking tussen de Nederlandse Annette Meulmeester en de Vlaming Philippe Bailleur tien jaar geleden ontstond. Maar zij herkenden zoveel in elkaars benadering van organisatieontwikkeling, dat de samenwerking alleen maar hechter werd. In hun onlangs verschenen boek Navigate hebben zij hun ideeën en concepten verwerkt. ‘Ons werk is eigenlijk organisatie-acupunctuur.’
  column
  Leiderschap
  12 september 2023
  Lennart van der Kraan
  3-4 minuten leestijd
  Je hebt geen drol aan een ‘opendeurbeleid’ als je zelf maar aan één kant van die deur blijft zitten. ‘Ik ben hartstikke benaderbaar en ik weet precies wat er in de organisatie gebeurt. Mijn deur staat namelijk voor iedereen open.’ zeggen veel leidinggevenden. Als ik woorden van vergelijkbare strekking hoor, weet ik één ding zeker: je hebt werkelijk geen idee wat er allemaal in je organisatie speelt.
  preview
  Leiderschap
  12 september 2023
  Ron Offerman
  2-3 minuten leestijd
  De juiste mensen binnen halen en ze ook binnen houden. Dat is met de enorme krapte op de arbeidsmarkt één van de grootste uitdagingen voor ondernemers. In ‘Boeien, binden & behouden’ help ik je in te zien wat werkelijk de verbinding optimaliseert en hoe je hier handen en voeten aan geeft. Mijn boek geeft je inzichten en handvatten uit de praktijk om invulling te geven aan succesvol mensgericht ondernemen.
  preview
  Leiderschap
  8 september 2023
  Joyce Z. Wazirali
  2-3 minuten leestijd
  In dit boek neem ik je mee op reis om situaties waar te nemen door de ‘lens’ van Eenheid Bewust Leiderschap. Een nieuw paradigma over leiderschap om crises te overwinnen en te transformeren en potentieel te ontsluiten voor; duurzame persoonlijke groei en ontwikkeling, culturele transformatie en professionele groei; en dus meer gezonde relaties en samenlevingen, absoluut geluk en vrede.
  preview
  Leiderschap
  4 september 2023
  Diana van Kaam-Duijndam
  2-3 minuten leestijd
  Hoe creëer je organisaties waarin mensen werken alsof het hun eigen bedrijf is? Wat vraagt dat van jou als leider? En vooral: wat doe je concréét? Het boek ‘Voorwaartse Kracht!’ neemt je mee in door de Leadership Treasure Map, aan de hand waarvan jij, als leider, organisaties bouwt waarin eigenaarschap, ondernemerschap, succes en plezier het credo is. 
  recensie
  Leiderschap
  29 augustus 2023
  Henk Jan Kamsteeg
  4-6 minuten leestijd
  Gemakkelijk is het niet: Deep Democracy. Essentieel is het wel. Daarom ben ik blij met het boek dat Sandra Bouckaert schreef: ‘Als alle stemmen spreken - Deep Democracy, een levensstijl - verhalen en reflecties’.
  recensie
  Leiderschap
  28 augustus 2023
  Henk Jan Kamsteeg
  3-5 minuten leestijd
  Er bestaan weinig leiderschapstrainingen waarin de zogenoemde ‘Piramide van Lencioni’ niet aan bod komt. En terecht. Patrick Lencioni schreef een werkboek bij zijn klassieker ‘De 5 frustraties van teamwork’. Koop, lees en pas toe. Als je wilt groeien. En je de moed hebt.
  preview
  Leiderschap
  28 augustus 2023
  Leontine van Hooft
  3-4 minuten leestijd
  In ‘Evolutionair leiderschap’ maakt  Leontine van Hooft aan de hand van tien lessen en voorbeelden uit haar eigen praktijk duidelijk wat Ubuntu kan betekenen voor organisaties die inzien dat het echt anders moet. En anders kan. In haar preview vertelt ze over haar boek.
  Interview
  Leiderschap
  9 augustus 2023
  Bert Peene
  8-11 minuten leestijd
  ‘Als je alle kosten van slecht leiderschap bij elkaar zou optellen, zou je op astronomische bedragen komen,’ zegt Gerrit Sarens in ons gesprek over zijn boek ‘Leiderschap: de ongemakkelijke waarheid’. Met het boek wil hij een beetje shockeren, in de hoop dat mensen zich herkennen.
  recensie
  Leiderschap
  8 augustus 2023
  Danny Mullenders
  3-5 minuten leestijd
  Eerlijk gezegd had ik nog nooit echt over het thema nagedacht. Hoewel mijn lieve vriendin oudste dochter is in haar gezin van vier dochters was ik me behoorlijk onbewust van wat er bij oudste dochters speelt. 
  Interview
  Leiderschap
  3 augustus 2023
  Fidessa van Rietschoten
  6-8 minuten leestijd
  Resultaatgericht, een groot verantwoordelijkheidsgevoel en houden van diepgang. Een set kwaliteiten die Aike Borghuis vaak tegenkomt bij oudste dochters. Maar als ze doorschieten in deze kwaliteiten kunnen het valkuilen worden. In Het verborgen leiderschap van oudste dochters duikt Borghuis in de belevingswereld van deze bijzondere groep vrouwen. Want een succesvolle leider zijn en thuis een energieke moeder? Dat kan en moet gewoon naast elkaar bestaan.
  recensie
  Leiderschap
  12 juli 2023
  Ineke Peters
  4-5 minuten leestijd
  Veel van de oudste dochters die Aike Borghuis coacht in haar praktijk vertellen haar dat ze erg bang zijn dat ze falen, maar eigenlijk juist heel bang voor succes blijken. Ook zien ze zichzelf vaak niet als leiders, terwijl ze dat in de praktijk al lang zijn of heel goed kunnen worden. 
  boekenlijst
  Algemeen management
  6 juli 2023
  Managementboek Redactie
  In de eerste helft van 2023 stonden er 12 verschillende boeken op de felbegeerde Nummer 1 van de Managementboek Top 100. 6 van hen haalde ook deze toplijst: de 10 bestverkochte managementboeken van 2023 tot nu toe. Van januari tot en met juni.
  recensie
  Leiderschap
  5 juli 2023
  Dymph Neeteson
  2-3 minuten leestijd
  Toen ik  ‘Het verborgen leiderschap van oudste dochters’ van Aike Borghuis aanvroeg om er een recensie over te schrijven, was ik eerlijk gezegd bang dat het een zweverig boek zou zijn. Dat beeld kleeft voor mij altijd een beetje aan het onderwerp ‘familiesystemen’. Maar zweverig is het boek niet.
  preview
  Leiderschap
  3 juli 2023
  Sven Goedbloed
  3-4 minuten leestijd
  Sven Goedbloed deelt in ‘De sjamaan en de manager’ elf principes van natuurlijk leiderschap die hij ontdekte tijdens zijn persoonlijke zoektocht in het sjamanisme en die hij graag had gekend toen hij consultant was. In zijn preview vertelt hij over zijn boek.
  recensie
  Leiderschap
  29 juni 2023
  Martin van Staveren
  3-5 minuten leestijd
  ‘Risico schuilt in alles, het vermijden ervan is onmogelijk. En uiteindelijk is risico nemen de enige manier om iets te verkrijgen in het leven. Altijd. Overal.’ Met dit krachtige pleidooi motiveert de Vlaamse, voormalige HR-Manager van het Jaar Leon Vliegen het bestaansrecht van zijn boek ‘Risico verzilveren’. Wat kun je hiermee in je dagelijkse praktijk?  
  preview
  Leiderschap
  26 juni 2023
  Philippe Bailleur
  3-4 minuten leestijd
  Philippe Bailleur en Annette Meulmeester schreven ‘Navigate’. Ze hopen dat het als ‘gids kan dienen voor eenieder die werk wil maken van organisatieontwikkeling en bereid is zichzelf daarbij niet te ontzien.’ Een preview.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden