OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Leiderschap

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Leiderschap

  Hier vindt u artikelen rond boeken over leiderschapsstijlen en leidinggeven. Van Covey tot Kotter. Alles voor professionals die hun leiderschapsvaardigheden willen verbeteren.
  1.830 resultaten
  preview
  Leiderschap
  23 maart 2023
  Ronald Koopman
  3-4 minuten leestijd
  In dit praktijkboek belooft Ronald Koopman leiderschaps- en managementlessen van experts uit de Formule 1; een sport waarin alles moet kloppen en waarin details de doorslag geven. In zijn preview vertelt hij hoe hij ertoe kwam, en wat je ervan mag verwachten.
  recensie
  Leiderschap
  22 maart 2023
  Henk Jan Kamsteeg
  4-5 minuten leestijd
  Om vertrouwen te winnen moeten leidinggevenden beter leren communiceren. ‘Communicator’ van Rob Huisman kan hierin helpen. Een boek dat wantrouwen kan helpen voorkomen.
  recensie
  Leiderschap
  22 maart 2023
  Sylvie van der Haar
  3-4 minuten leestijd
  Boekenkasten vol zijn er geschreven over leiderschap, maar originele geluiden daarin zijn schaars. Met ‘Benedictijnse stuurmanskunst’ belicht Wil Derkse het thema vanuit een verrassende invalshoek, namelijk die van de eeuwenoude benedictijnse spiritualiteit. Het is een aanrader voor alle leiders die op zoek zijn naar verdieping en zingeving, maar ook naar praktische handvatten.
  interview
  Leiderschap
  21 maart 2023
  Hans van der Klis
  7-9 minuten leestijd
  In ‘Destructief leiderschap’ confronteert Joost Kampen ons met de eenzijdig positieve kijk op leiderschap zoals die wordt onderwezen en doorgegeven. Kampen, die school maakte met zijn invloedrijke boek ‘Verwaarloosde organisaties’ (2011), vindt dat beschikbare kennis uit onderzoek te weinig doorklinkt in de managementpraktijk ‘Als organisatieveranderaars, bestuurders en managers moeten wij oog hebben voor de donkere kant van organisaties.’
  Interview
  Leiderschap
  17 maart 2023
  Peter Spijker
  7-9 minuten leestijd
  Een groeiend aantal mensen heeft behoefte aan visie en verlangt dat de politiek aandacht besteedt aan de gezondheidszorg, educatie, het milieu en het klimaat. Ze zijn gekant tegen het heersende kortetermijndenken dat mede debet is aan de huidige systeemcrisis. De wereld heeft inspirerende leiders nodig die durven te pionieren en bestaande systemen willen hervormen en verbeteren, stelt Carla de Ruiter in ‘Pionierend Leiderschap’. 
  recensie
  Leiderschap
  14 maart 2023
  Annemarie Smits
  3-4 minuten leestijd
  In ‘Van A naar B’ vertelt oud-topman Jeroen van der Veer zijn verhaal. 42 jaar werkte hij bij de Koninklijke Shell, waarvan vijf jaar als bestuursvoorzitter, van 2004 tot 2009. Nu is hij 75 jaar en heeft hij een boek geschreven over zijn ervaringen bij Shell. Hij wil de lezer deelgenoot maken van zijn geleerde lessen en daarmee inspireren en helpen bij het leidinggeven en internationaal zakendoen. 
  interview
  Leiderschap
  10 maart 2023
  Ronald Buitenhuis
  8-11 minuten leestijd
  ‘Houd het simpel’, predikt oud Shell-topman Jeroen van der Veer in Van A naar B, lessen in leiderschap. Toch bleek het minder simpel om Shell klimaatproof te maken. Shell raakte mede als gevolg van de maatschappelijke duurzaamheidsdiscussie de aaifactor die het jaren had, kwijt. Fossiel=fout. ‘Terwijl er geen bedrijf is dat meer investeert in duurzaamheid in Nederland dan Shell.’ 
  preview
  Leiderschap
  10 maart 2023
  Jobbeke de Jong
  2-4 minuten leestijd
  Handelen vanuit de automatische impuls is als interventionist eigenlijk zelden een goed idee. Waarom niet? En wat werkt dan wel? Daarover gaat het nieuwe boek Beheers je! van Jobbeke de Jong. In haar preview vertelt ze er meer over.
  preview
  Leiderschap
  9 maart 2023
  Maria Boelens Zweep
  3-4 minuten leestijd
  In Kroon je medewerkers en je klant wordt koning neemt Maria Boelens je mee in een praktische vorm van leiderschap, die je in iedere winkel kunt toepassen. In haar preview vertelt ze hoe (en waarom!) ze haar boek schreef, en wat je ervan mag verwachten.
  recensie
  Leiderschap
  28 februari 2023
  Nico Jong
  2-3 minuten leestijd
  ‘Pionierend leiderschap’ is niet zozeer een boek voor managers, maar juist een leiderschapsfilosofie voor iedereen die idealen heeft voor een betere wereld en zich wil inzetten voor positieve verandering. Carla de Ruiter daagt ons uit ons bewustzijn als mens te ontwikkelen en weer in contact te komen met onze intelligente, voortstuwende creatiekracht. Een boek over betekenisgeving in werk en privé.
  recensie
  Leiderschap
  22 februari 2023
  Rudy Kor
  6-9 minuten leestijd
  Van A naar B biedt een bescheiden en bij tijd en wijle informatieve blik op het werkzame leven van Van der Veer, schrijft Rudy Kor in zijn recensie van het boek van ex-Shell topman Jeroen van der Veer.  De beloofde lessen in leiderschap komen wat hem betreft minder uit de verf.
  preview
  Leiderschap
  13 februari 2023
  Saskia Lips
  3-4 minuten leestijd
  Waarom laten de honderden boeken over leiderschap en coaching ons in de praktijk zodanig op onze honger zitten, dat we er telkens nieuwe van nodig hebben? Niet omdat ze slecht zijn, maar omdat ze een cruciale focus missen. 
  recensie
  Leiderschap
  13 februari 2023
  Danny Mullenders
  1-2 minuten leestijd
  Lennart van der Kraan schreef het uiterst handzame en leesbare boek ‘Help/Hoera, ik ga leidinggeven’. Vooral mensen die aan de vooravond van leidinggeven staan gaan baat hebben bij dit boek. In combinatie met een training of coaching is het echt van meerwaarde.
  recensie
  Leiderschap
  10 februari 2023
  Henk Jan Kamsteeg
  4-5 minuten leestijd
  Leidinggevenden kunnen mensen maken en breken. In veel boeken ligt de nadruk volgens Joost Kampen op het eerste. Daarom vraagt hij in zijn boek ‘Destructief leiderschap‘ terecht aandacht voor de kwalijke gevolgen van destructief leiderschap. Een helaas opvallend herkenbaar verhaal.
  Interview
  Leiderschap
  10 februari 2023
  Paul Groothengel
  5-7 minuten leestijd
  Een beslissing genomen? Zo snel mogelijk uitvoeren. Details? Je vooral niet mee bezighouden. Een goede leider? Iemand die zich vooral opstelt als coach. Aldus coach en ex-bestuurder Michel De Coster in ‘Back to basics in leiderschap’, waarin hij ingaat op achttien noodzakelijke vaardigheden die je ‘laten leiden zonder lijden’.
  recensie
  Leiderschap
  9 februari 2023
  Nico Jong
  1-2 minuten leestijd
  Wat beweegt CEO’s en bestuurders aan de top van bedrijven en organisaties? En welke rol speelt communicatie daarbij? Bestuursadviseur Rob Huisman schreef er een omvangrijk boek over, ‘Communicator’. Bedoeld voor topfunctionarissen, de mensen die hen ondersteunen en adviseren en voor iedereen die wil weten hoe het eraan toe gaat bovenin de piramide.
  recensie
  Leiderschap
  9 februari 2023
  Rudy Kor
  6-8 minuten leestijd
  Volgens Joost Kampen is in elke organisatie leiding nodig, want iedereen heeft kaders nodig en iedereen wil aandacht. En het zijn leiders die deze taak hebben. Bij het ontbreken van leiders voelen medewerkers zich niet gezien. 
  recensie
  Leiderschap
  2 februari 2023
  Elly Stroo Cloeck
  4-6 minuten leestijd
  Ben je (bijna) CEO? En heb je geen tijd voor maar wel behoefte aan coaching? Dan is dit hét boek voor jouw nachtkastje! Bestuursadviseur Rob Huisman pende in zijn inzichten, opgedaan in jarenlang coachen van de ‘C-suite’, neer in het lijvige, interessante boek ‘Communicator’. Een breed scala aan onderwerpen komt voorbij in luchtige, soms grappige, bloemrijke blog-achtige hoofdstukken met vaak herkenbare voorbeelden.
  boekenlijst
  Algemeen management
  31 januari 2023
  Managementboek Redactie
  In 2023 wordt voor de 21ste keer het Managementboek van het Jaar gekozen. Sinds augustus bekijkt en leest de jury de oogst van 2022. Op zoek naar de boeken met inhoud: geen sterke, maar goede verhalen. Geen fabeltjes, geen mythes. Maar een theorie die de praktijk recht doet. Goed verwoord en aantrekkelijk vormgegeven.
  recensie
  Leiderschap
  25 januari 2023
  Henk Jan Kamsteeg
  3-5 minuten leestijd
  Lennart van der Kraan schreef het perfecte boekcadeau voor beginnend leidinggevenden. ‘Hoera, ik ga leidinggeven!’ is een moetje voor leidinggevenden die net met hun verantwoordelijke job beginnen.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden