Culinair top 10

De 10 bestverkochte kookboeken in Nederland. Gebaseerd op de verkopen van de afgelopen week stelt het CPNB iedere week diverse lijsten samen. Hieronder de lijst van week 36.

Eén pan
1
1

Pascale Naessens

Eén pan

Eén pan of ovenschaal, nul stress: ideaal voor wie weinig tijd heeft, maar wel graag vers kookt.Echte smaak met echte ingrediënten: pure producten, zonder kunstmatige toevoegingen.80 gloednieuwe creaties: ook trouwe fans krijgen frisse inspiratie.Van ontbijt tot dessert: makkelijke en heerlijke gerechten voor elk moment van de dag.Gezondheid: allemaal hartverwarmende recepten die verzadigen en bijdragen aan je gezondheid.Pascales unieke stijl: een zeldzame mix van gezondheid, elegantie en toegankelijkheid. . Lekker en gezond eten maakt gelukkig! Proef hoe heerljk het leven kan zijn. . ONTBIJT, zorg voor jezelf VEGETARISCH, het plantenrijk in de hoofdrol VIS & SCHAALDIEREN, puur en vol kracht VLEES, vol karakter KOFFIE-TIME, me-time CHOCOLADE, sweet & dark DESSERT MET FRUIT, zoete finale.

2
Elise Janssen

Gezond(er) met dokter Elise

Hoe bouw je een gezonde maaltijd? Hoe verbeter je je cholesterolwaarden met leefstijl? Bestaan er gezondere vormen van zout? Is het nodig om vitamines bij te slikken?En wat houdt dat matig intensieve bewegen nou precies in? . Huisarts Elise Janssen krijgt in de spreekkamer dagelijks vragen over voeding en gezondheid. Geïnspireerd door de vele patiënten met leefstijlgerelateerde aandoeningen, creëerde ze een succesvol Instagram-account en inspireert ze inmiddels meer dan 134.000 volgers om te werken aan een gezondere leefstijl. Door het ontkrachten van gezondheidsmythes, het vertalen van gefundeerde medische kennis naar dagelijkse praktische tips én het delen van makkelijke VEVO-proof recepten (VEVO staat voor: Vitamines, Eiwitten, Vezels en Onverzadigde vetten) leert ze je om stap voor stap je eigen gezondheid te verbeteren.. ‘Als klinisch diëtist ben ik enorm blij met een arts als Elise, die eindelijk voeding en leefstijl hoog in de prioriteitenlijst heeft staan.’ –  Sofie (diëtist). ‘De VEVO-methode maakt het zoveel makkelijker om aan patiënten uit te leggen wat gezonde voeding is, ik gebruik het regelmatig in de dagelijkse praktijk.’ – Jasmijn (huisarts ).
€ 25,99
3
Ghislaine Voogd

Veggilaine

Meer dan 60 succesrecepten van een levenslange vegetariër Ghislaine Voogd is al haar hele leven vegetariër. Je kunt stellen dat vegetarisch eten haar letterlijk met de paplepel is ingegoten. Tijdens de pandemie besloot ze haar voorliefde voor eten uit verveling op Instagram te delen. Niet wetende dat dit het begin was van haar succesvolle account @veggilaine, waarmee ze inmiddels dagelijks tienduizenden volgers inspireert met heerlijke, makkelijke, vegetarische recepten. Ook op TikTok deelt ze boodschappen- en kooktips over vega(n) koken. In haar voedzame en toegankelijke recepten spelen groenten vaak de hoofdrol. Daarnaast is Ghislaine dol op fermenteren en brood bakken. Dit zie je terug in haar recepten. Wat denk je bijvoorbeeld van zelfgemaakte fluffy pita’s, homemade crispy chili-olie, paratha met gekruide oesterzwam en doperwtenspread, miso-pecan-bananenbrood of een kimchi focaccia? Dit boek bevat naast een aantal succesrecepten van haar Instagramaccount ook een heleboel overheerlijke nieuwe recepten. Ghislaine hoopt iedereen te laten zien dat vegetarisch koken niet alleen heel makkelijk, maar vooral ook ontzettend lekker is!‘Ghislaine heeft een groot talent om groenten verleidelijk te maken. Haar recepten zijn altijd inspirerend, origineel, makkelijk te maken, en bomvol smaak; je vergeet simpelweg dat het vegetarisch of zelfs vegan is.’ Elizabeth Auerbach (@elizabethonfood)‘Het gebeurt iedere dag dat ik voorbij een post van Ghislaine scrol en denk: oh, dat zou ik ook wel willen maken. Iedere dag weer, en dat zegt genoeg; Ghislaine maakt hele lekkere, toegankelijke vega-gerechten. Love it!’ Eke Bosman (@snackspert)Ghislaine Voogd (1995) spendeert haar vrije tijd het liefst in de keuken of buiten de deur, op zoek naar de leukste plekken om lekker te eten. Daarnaast wordt ze extreem gelukkig van brood bakken en boodschappen doen, dat laatste vooral in de Aziatische toko. Tijdens de pandemie ontstond het idee om haar recepten via Instagram te gaan delen. Met haar recepten hoopt ze mensen te laten zien dat vegetarisch koken niet alleen heel makkelijk, maar vooral ook ontzettend lekker is! Ghislaine woont samen met haar verloofde Daan en naaktkatten Toet en Umi in Amsterdam..
€ 29,99
4
Sami Tamimi

Boustany

Het eerste solo-kookboek van de bestsellerauteur van Falastin: een ode aan de Palestijnse keuken en cultuur. ** Gezien in o.a. Parool, De Morgen, Knack, Nieuwsblad, De Standaarden NRC ** . 'Hieruit wil je álles koken' - Margriet. 'Vol verrassingen en gerechten die je keer op keer wilt maken.' - Foodies Magazine. ‘Teun en ik zijn heel erg enthousiast over dit boek en gaan er met alle luisteraars uit koken.’ – Yvette van Boven en Teun van de Keuken, podcast Etenstijd!. 'Een boek over de liefde voor het leven en eten in de Palestijnse cultuur, door Sami’s ogen. Als je je koelkast opendoet, ligt er altijd wel wat wat je kunt maken met dit boek.' - Merijn Tol. 'Een bron van inspiratie: om te koken, te verbinden en te begrijpen. Ineen wereld vol ruis bevat dit boek een stem die mij zegt: "Vergeet het land niet. Vergeet de mensen niet."' - Judith Cyrus in Trouw. 'Een ode aan de groenten uit zijn jeugd, de rijkdom van de Palestijnse keuken en de kracht van een goedgevulde voorraadkast.'- culy.nl . Boustany is het eerste soloproject van Sami Tamimi, co-auteur van de culinaire klassiekers Falastin, Jerusalem en Ottolenghi: Het Kookboek. In Boustany  – Arabisch voor ‘mijn tuin’ – viert Sami de rijke smaken en tradities van de Palestijnse keuken met meer dan 100 inspirerende vegetarische (en deels vegan) recepten. Van eenvoudige groente- en graangerechten tot geurige linzenfatteh en hartige maaltijden zoals aubergine en kikkererwten in pittige citroensaus: dit zijn de gerechten waarmee Sami opgroeide, smaken die hij liefheeft en deelt in dit boek. . Met Boustany nodigt Sami Tamimi je uit de essentie van de Palestijnse keuken in huis te halen. Of het nu gaat om een ontspannen ontbijt, feestelijke diners of onweerstaanbare zoetigheden, dit kookboek is dé gids voor wie houdt van budgetvriendelijke, krachtige gerechten boordevol verse groenten en authentieke kooktechnieken. Laat je inspireren door Sami’s unieke stijl en breng de ziel van Palestina naar je eigen keuken en eettafel. Boustany is een boek dat je keer op keer uit de kast zult halen. . 'Dit is mijn droomkookboek. Het zit vol hart en ziel, en Sami's verrukkelijke gerechten. Van al mijn kookboeken zijn die van Sami de enige waar ik echt uit kook.' - Meera Sodha. 'Vol met gerechten die oprecht en huiselijk zijn, maar ook gedurfd en levendig. Ik wil alles koken. Er is niets zo mooi als de recepten uit iemands jeugd tot leven brengen. Dit is een geschenk van een boek.' - Diana Henry. 'Ik werk al bijna 20 jaar samen met Sami en blijf geïnspireerd door hem. Zijn sublieme smaak en oog voor detail maken zijn gerechten altijd heerlijk. Boustany is een groene schatkamer. Wat een geluk dat we dit prachtige boek hebben.' - Helen Goh.
€ 34,99
5
Ixta Belfrage

Fusao

Beleef de intense kleuren, geuren en smaken van Brazilië.. Bestsellerauteur Ixta Belfrage combineert haar Braziliaanse, Mexicaanse en Engelse roots met haar inventieve culinaire talent tot smaakcombinaties die al je zintuigen prikkelen. Ze biedt je een persoonlijke blik op de veelzijdige Braziliaanse keuken. Daarin vindt je zowel de culinaire tradities van oorspronkelijke bevolkingsgroepen terug als die van immigranten uit onder meer Portugal en West-Afrika.. - 80 zonovergoten recepten voor groenten, vlees, vis en zoet - adembenemende fotografie uit Brazilië  - afgewisseld met persoonlijke verhalen - voor de fans van Pien laat haar eten zien, Veggilaine en Ottolenghi . Ixta inspireert en verrast met recepten als moqueca visburgers, kokoskip, roergebakken papaja met krokant basilicum, en gebakken-banaanijs. Met duidelijke uitleg en vervangingsmogelijkheden voor ingrediënten die misschien minder bekend of lastig te vinden zijn. . ‘Ixta is minstens zo’n geniale kok als Yotam.’ Vanja van der Leeden, auteur van Indorock. ‘Ixta’s eten komt voort uit een vrolijke fusie die samenhangend en overtuigend is, maar  bovenal bijzonder smakelijk.’ Nigella Lawson. ‘Er is iets - een stijl, smaak, hint - dat zo onmiskenbaar Ixta is en zo ronduit verrukkelijk. Niet veel koks kunnen zulke magie creëren met zoveel flair.’ Yotam Ottolenghi . ‘Ixta neemt je mee op ontdekkingsreis naar een onbekende wereld vol smaken.’ Sami Tamimi.
€ 29,99
6
Yotam Ottolenghi

Simpel

Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek 'Simpel' staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing..
€ 34,99
7
Yotam Ottolenghi

Comfort

Comfortfood à la Ottolenghi: dat betekent gezond, vers eten vol opbeurende smaken. 100 spiksplinternieuwe gerechten uit de altijd vernieuwende Ottolenghi-keuken..
€ 34,99
8
Sabine Koning

Het slowcookerboek

Met een slowcooker én veelzijdige recepten voor elke dag kun je heel veel lekkere gerechten bereiden, dat bewijst Sabine Koning met 'Het slowcookerboek'. Als oprichter van het superpopulaire platform OhMyFoodness weet Sabine als geen ander hoe je een lekker gerecht op tafel zet. Ook met een slowcooker, die je heel veel tijd en moeite bespaart en superveelzijdig is. In dit fijne kookboek deelt ze 80 originele dinerrecepten, van de welbekende stoofpotjes tot pasta's, wereldgerechten en klassieke AGV'tjes. Maak bijvoorbeeld een klassieke rendang (of maak 'm vega!), bereid overheerlijke BBQ pulled pork taco's of geniet van slowcooked zalm met dille. Of je nu houdt van Oer-Hollands of liever experimenteert met gedurfde smaken: met 'Het slowcookerboek' zet je samen met behulp van je slowcooker gegarandeerd een heerlijke maaltijd op tafel..
€ 22,99
9
Sabrina Ghayour

Persiana Easy

Opvolger van de succestitels Persiana en Persiana elke dag. In Persiana Easy staat het gemak waarmee je kooktcentraal -easy does it. Recepten die toegankelijk zijn,geen ingewikkelde technieken vereisen, en voorwerkelijk iedereen maakbaar zijn. Het resultaat isPerzische (en Midden-Oosterse) gerechten bomvolsmaak, zoals we van Sabrina Ghayour gewend zijn.Ongecompliceerd en met relatief weinig ingrediënten.. Persiana Easy biedt o.a. doordeweekse maaltijdenzoals kuku (omelet) met halloumi, tomaat & spinazieof kabeljauw in muhammara: eenvoudig, smaakvol ensnel klaar. Maak in het weekend het ultieme comfortfood: polow van pittig rundvlees & tomaten of eenspicy stoof van kip, ingelegde citroenen & wortels.Bij elk recept wordt verwezen naar de perfecte combinatiemet een ander gerecht.. Met kleurrijke salades, groente- en bijgerechtenzoals tuinbonensalade met sinaasappel & geitenkaasof courgettes met koriander-peterselieyoghurt &gepekelde rode pepers. Serveer heerlijke snacks envoorafj es: maak een dip van zoete aardappel, feta &basilicum en trakteer je gezelschap op kipvleugels metza’atar-citroensaus. En uiteraard geeft Persiana Easyzoete lekkernijen zoals een tarte tatin van ananas,gekruide karamel & tijm..
€ 29,95
10
Letitia Clark

For the Love of Lemons

When life gives you lemons… Dan maak je er heerlijke Italiaanse gerechten mee!.
€ 29,99

    Personen

      Trefwoorden