OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Strategisch management

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Tags

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Strategisch management

  Hier vindt u artikelen rond boeken over organisatiestrategie. Van Business Model Canvas en HPO tot scenarioplanning. Voor wie met de toekomst van organisaties bezig is.
  1.335 resultaten
  podcast
  Strategisch management
  21 september 2023
  Mijntje Luckerath-Rovers
  1-2 minuten leestijd
  In boardrooms is het echt nodig om verschillende perspectieven op tafel te krijgen, zeker wanneer het gaat om morele besluitvorming. Mijntje Luckerath deed onderzoek naar morele besluitvorming, hoe worden besluiten genomen die niet in regelgeving te vatten zijn? Daarover praat ze door in onze podcast De Boekenpraktijk.
  preview
  Non-profit
  20 september 2023
  Peter Geelen
  3-4 minuten leestijd
  Organisaties beter laten samenwerken vanuit het perspectief van de klant. Op die manier geloven wij dat organisaties de meeste waarde creëren, voor hun klanten én voor zichzelf. Doen organisaties dat dan niet? Het zwart-witte antwoord is ‘nee’, of wat genuanceerder ‘nog niet voldoende’.
  Interview
  IT-management / ICT
  18 september 2023
  Paul Groothengel
  5-7 minuten leestijd
  Digitale transformatie is cruciaal voor organisaties. Maar ze moeten niet vergeten dat veel consumenten nog steeds waarde hechten aan persoonlijk contact, schrijft strateeg en innovator Menno Lanting in zijn nieuwe boek ‘20 vragen & antwoorden over digitale transformatie’. Welke manieren zijn er om te digitaliseren? Hoe pak je dat aan en wat zijn de valkuilen? 
  podcast
  IT-management / ICT
  14 september 2023
  Menno Lanting
  1-2 minuten leestijd
  ‘The skill of writing is to create a context in wich other people can think’ – Deze quote van de Amerikaanse schrijver en kunstenaar Edwin Schlossberg zet Menno Lanting in al zijn boeken. In deze Extra aflevering van podcast De Boekenpraktijk spreken we met Menno over zijn schrijfproces en warom dit uitgangspunt belangrijk is.
  recensie
  IT-management / ICT
  11 september 2023
  Elly Stroo Cloeck
  5-6 minuten leestijd
  Menno Lanting is één van mijn favoriete auteurs. Dat komt door zijn vaste onderwerp, digitale transformatie, en zijn karakteristieke gebruik van vele voorbeelden uit aansprekende bedrijven. En gelukkig rust zijn nieuwste boek, ‘20 vragen en antwoorden over digitale transformatie’ ook op die twee pijlers. Dubbel genieten dus weer.
  preview
  Strategisch management
  7 september 2023
  Peter van der Wel
  2-3 minuten leestijd
  Met zijn boek Toekomst Onderzoek - Een kleine cursus belooft Peter van der Wel je te leren hoe je jezelf - en je organisatie - beter kunt voorbereiden op wat er mogelijk gaat komen. In zijn preview legt Van der Wel uit dat dat een vak is. Een vak dat je bovendien kunt leren.
  preview
  IT-management / ICT
  6 september 2023
  Menno Lanting
  3-4 minuten leestijd
  Menno Lanting geeft in zijn nieuwe boek - in duidelijke en begrijpelijke taal - antwoord op de twintig meest relevante vragen over digitale transformatie. Ter introductie van het boek vertelt hij in zijn preview over de uitdagingen waar organisaties mee te maken krijgen.
  achtergrond
  IT-management / ICT
  1 september 2023
  Paul Groothengel
  10-15 minuten leestijd
  Hoe nieuw en veelbelovend is AI in de praktijk? Wat is de impact op organisaties c.q. medewerkers? Hoe krijg je ze mee? Een tour in vogelvlucht langs kansen en mogelijkheden van AI, aan de hand van de auteurs van drie uiteenlopende boeken over dit onderwerp: Menno Lanting, Job van den Berg en Laurens Vreekamp.
  recensie
  Strategisch management
  31 augustus 2023
  Rudy Kor
  3-4 minuten leestijd
  Als er een ding duidelijk wordt na lezing van ‘Morele dilemma’s in de boardroom’ van Mijntje Lückerath-Rovers, dan is het wel dat mensen bij morele dilemma’s tot verschillende afwegingen komen. Corporate governance gaat niet alleen over structuren en processen, maar ook over opvattingen van bestuurders en commissarissen.
  achtergrond
  Algemeen management
  30 augustus 2023
  Bertrand Weegenaar
  9-12 minuten leestijd
  Albert Einsten zei ooit: ‘Meer dan het verleden interesseert mij de toekomst, want daarin ben ik van plan te leven.’ Het verklaart misschien de fascinatie voor de toekomst, die we onder andere terugzien in de vele boeken die erover verschijnen, de opkomst van de trendindustrie, en de vele managementboeken en -methoden die grip op die toekomst beloven. Bertrand Weegenaar doet een greep in wat er zoal te lezen valt over dit bewogen onderwerp.
  interview
  Strategisch management
  28 augustus 2023
  Jeroen Ansink
  6-8 minuten leestijd
  Bedrijven moeten volgens de Amerikaanse hoogleraar informatietechnologie Tom Davenport vol inzetten op kunstmatige intelligentie om niet hun relevantie te verliezen. In All in on AI beschrijft hij hoe een aantal grote ondernemingen de stap naar een AI-aangedreven organisatie al hebben gemaakt. ‘Je moet er vrede mee hebben dat je experimenten niet direct vruchten af zullen werpen.’
  recensie
  Strategisch management
  24 augustus 2023
  Frank van Kuijck
  2-3 minuten leestijd
  Waarom zijn organisaties succesvol en anderen niet? Wat maakt dat organisaties in veranderende en turbulente tijden er in slagen om mee te gaan in de veranderingen? Of zelfs er in slagen het tij te keren door baanbrekende veranderingen teweeg te brengen? Het boek Succespatronen geeft hierop antwoorden.
  recensie
  Strategisch management
  18 augustus 2023
  Jan Hoogstra
  3-5 minuten leestijd
  De toekomst is niet te voorspellen, die is voor iedereen onzeker. Toch? Of kunnen futurologen en trendwatchers dat wel? Peter van der Wel, futuroloog, geeft ons in zijn boek ‘Toekomst Onderzoek, een kleine cursus’ inzichten in hoe we met de toekomst kunnen omgaan en onzekerheden kunnen verminderen. Maar leidt de cursus tot het kunnen voorspellen van de toekomst? 
  Interview
  Strategisch management
  18 augustus 2023
  Ronald Buitenhuis
  7-10 minuten leestijd
  Heineken al dan niet weg uit Rusland vanwege de Oekraïneoorlog. Topsalarissen bij ING. Liegen op je CV. Overmars, dickpics en Ajax…. Morele dilemma’s te over in de boardroom. Governance-deskundige Mijntje Lückerath–Rovers doet in haar boek een appèl aan bestuurders en commissarissen om lastige keuzes beter te motiveren en uit te leggen. ‘Morele keuzes zijn niet ééndimensionaal.’
  recensie
  Strategisch management
  16 augustus 2023
  Rogier van der Wal
  3-4 minuten leestijd
  Hoogleraar Corporate Governance Mijntje Lückerath-Rovers zette enkele jaren terug een opmerkelijke stap: ze ging Psychologie studeren. Haar afstudeeronderzoek ging over morele dilemma’s in de boardroom en levert nu een heel interessant boek op. Corporate Governance blijkt minstens zoveel over rollen en gedrag van bestuurders en toezichthouders te gaan, als over structuren en processen.
  recensie
  Strategisch management
  1 augustus 2023
  Liesbeth Tettero
  3-4 minuten leestijd
  Was het verstandig dat Heineken zou vertrekken uit Rusland vanwege de oorlog tegen Oekraïne? En had Overmars directeur mogen blijven bij Ajax na ‘dickpick-gate’? Mogen bedrijven het vrouwenquotum aan de top omzeilen door mazen in de wet te zoeken? Zo maar een aantal actuele zaken waarin bestuurders en commissarissen van bedrijven een juiste beslissing moesten nemen. Maar wat is juist? Hoe komt zo’n besluit tot stand?
  achtergrond
  Communicatie en media
  6 juli 2023
  Bertrand Weegenaar
  9-13 minuten leestijd
  AI en ChatGPT. Het wordt zo veel besproken dat je je kunt afvragen: Wie ligt er niet wakker van? In deze Uit de boeken kijkt Bertrand Weegenaar vanuit drie perspectieven naar AI. Dat van de filosoof én ethicus - die kritisch vragend aan de zijlijn staat. Dat van de wiskundige én techneut - die het allemaal enthousiast bedenkt en mogelijk maakt. En dat van Porters bedrijfsman - die moet kijken naar de kansen en bedreigingen en alles in de hand moet zien te houden.
  recensie
  Strategisch management
  12 juni 2023
  Rudy Kor
  4-6 minuten leestijd
  Managers die grensverleggend willen worden vinden in ‘Succespatronen’ van Lidewey van der Sluis ideeën hoe ze dat met hun medewerkers kunnen worden. Daarvoor is er onder meer een inspirerende purpose en modern talentmanagement nodig.
  preview
  Strategisch management
  5 juni 2023
  Mijntje Lückerath-Rovers
  3-4 minuten leestijd
  In ‘Morele dilemma’s in de boardroom’ beschrijft Mijntje Lückerath-Rovers inzichten uit de psychologie en corporate governance over morele oordeelsvorming, morele identiteit en de relatie met stakeholder-denken. 
  Interview
  Strategisch management
  10 mei 2023
  Ronald Buitenhuis
  5-7 minuten leestijd
  In Nederland worden per jaar zo’n 15.000 MKB-bedrijven overgenomen. Daaronder circa 4.000 MKB+-bedrijven. En het aantal overnames groeit. ‘De tijd dat ondernemers dertig jaar ploegen en doormodderen, is voorbij’, schetsen auteurs van ‘Groeien door Overname’, Peter Rikhof en Floyd Plettenberg. ‘Groeien kan vaak veel sneller door overnames en acquisities dan autonoom groeien.’

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden