OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    Preview

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer
    Toon resultaten

    Previews

    Previews van Managementboek: auteurs van businessboeken vertellen zelf kort waar hun boek over gaat, en wat u eraan hebt.
    2.210 resultaten
    preview
    Leiderschap
    19 juli 2024
    Joost van der Leij
    3-4 minuten leestijd
    In ‘Het Brein van de Leider’ licht Joost van der Leij negen verschillende leiders in detail uit. Elke vorm van leiderschap heeft zo zijn voordelen en zijn nadelen. Alle nadelen zijn vermijdbaar. Kortom, elke vorm van leiderschap kan een goede vorm van leiderschap zijn, zelfs in tijden dat die specifieke vorm van leiderschap niet populair is. Van der Leij vertelt erover in zijn preview.
    preview
    Werk en loopbaan
    18 juli 2024
    Bernard Moerman
    2-3 minuten leestijd
    Jij hebt een leidinggevende functie met een ronkende titel en een aantrekkelijk salaris. Toch knaagt er iets vanbinnen. Je zit gevangen in een gouden kooi en voelt hoe je langzaam wegdrijft van je ware droom. De cruciale vraag is: durf je het aan om in de spiegel te kijken om met een open geest te reflecteren over je huidige situatie?
    preview
    Leiderschap
    17 juli 2024
    Marco Scheele
    2-3 minuten leestijd
    Onze maatschappij en markten schreeuwen om ondernemers en leidinggevenden nodig die vooropgaan in deze turbulente tijden. Echte mensen die helder denken, diep voelen, resultaatgericht handelen en hun organisaties en teamleden besmettelijk bevlogen meenemen naar gezond toekomstig bestaansrecht.
    preview
    Leiderschap
    16 juli 2024
    Ans Mouton
    3-4 minuten leestijd
    Zonder afbreuk te willen doen aan het stevige werk dat managers verrichten: leidinggeven is niet de rocket science die we er soms van maken. Het gaat evengoed over het mogen vertrouwen op je ingevingen, over het herontdekken van vaardigheden die je eigenlijk al hebt. Kunnen we leidinggeven terugbrengen tot wat het in essentie is? Iets heel gewoons, toegankelijk voor iedereen én pragmatisch?
    preview
    Ondernemen
    15 juli 2024
    Pieter Peelen
    3-4 minuten leestijd
    Deskundigen en overheden koppelen het achterblijven van productiviteitsgroei aan een gebrek aan digitalisering binnen bedrijven. Maar is dat wel de echte oorzaak? In ‘Beter is meer’ neemt Pieter Peelen je mee in de wereld van zeer productieve bedrijven. Wat doen zij anders en hoe kan jij dat inzetten voor je eigen bedrijf? Een preview.
    preview
    Psychologie
    12 juli 2024
    Ali Fenwick
    3-4 minuten leestijd
    In 'Red flags, green flags' belooft Ali Fenwick je alle hulpmiddelen om goed en slecht gedrag te herkennen, laat zien wat dat gedrag over anderen zegt, en – nog belangrijker –: wat het zegt over jou. In zijn preview vertelt Fenwick hoe hij tot zijn boek kwam, en wat je ervan mag verwachten.
    preview
    Leiderschap
    11 juli 2024
    Sandrina Bokhorst
    3-4 minuten leestijd
    Als professional voel je regelmatig de noodzaak om afstand te nemen van de normale routine en de zaken vanuit een ander perspectief te bekijken. Wanneer je in die reflectie ook het verleden betrekt, heb je een onuitputtelijke bron aan herkenbare verhalen te pakken.
    preview
    Persoonlijke effectiviteit
    11 juli 2024
    Brigitte Ballings
    3-4 minuten leestijd
    Leidinggevenden worden vaak geacht het ‘beter’ te doen dan de rest. Ze moeten sterker zijn, ze mogen niet falen, ze mogen niet uitvallen, … Ze worden beïnvloed door belemmerende overtuigingen. Om een aantal taboes rond leiderschap en kwetsbaarheid te doorbreken schreven Brigitte Ballings en Steve Vandenberghe – in een unieke combinatie van coach en coachee -  ‘Gegijzeld door jezelf’
    preview
    IT-management / ICT
    10 juli 2024
    Ruud Huijts
    2-3 minuten leestijd
    Ruud Huijts, Danny Bloks, Erdinç Saçan en Koen Suilen schreven een handboek voor verantwoord gebruik van generatieve AI. ‘Leven en leren met AI’ is voor iedereen die te maken heeft met de ontwikkeling, implementatie of het gebruik van AI-systemen. Een preview.
    preview
    Organisatiekunde
    8 juli 2024
    Brechtje Kessener
    2-3 minuten leestijd
    De titel ‘Je zal er maar werken’ kun je op twee manieren lezen. Je kan het lezen met een negatieve connotatie als ‘die organisatie is ècht niet leuk om bij te werken’ maar ook heel positief als ‘wat moet het heerlijk zijn om daar te mogen werken’. Het verschil zit ‘m in de wijze van organiseren.
    preview
    Psychologie
    4 juli 2024
    Inge Declercq
    3-4 minuten leestijd
    Moe, te weinig energie, slecht slapen, mist in je hoofd, het gevoel altijd onder druk te staan, aandachts- en geheugenproblemen. Het zijn klachten die Dr. Inge Declercq, neurologe en slaapexperte, steeds vaker hoort. Grote boosdoeners zijn volgens de dokter de overprikkeling en chronische stress waar we tegenwoordig allemaal het slachtoffer van zijn. Ze schreef daarom een reddingsboei: ‘Breinrust’.
    preview
    Economie
    4 juli 2024
    Jan Lunsing
    2-3 minuten leestijd
    ‘Dit type mens heb ik nooit in mijn praktijk gehad’, zegt psycholoog en Nobelprijswinnaar Daniel Kahneman over de homo economicus. En toch wordt dat type mens als uitgangspunt genomen voor vrijwel alle beleidstheorieën die in de Westerse wereld worden gebruikt om beleid te maken. Dit was de reden voor mij om op zoek te gaan naar een alternatief mensbeeld.
    preview
    Verandermanagement
    3 juli 2024
    Ietze Oostinga
    3-4 minuten leestijd
    Daar sta je dan als manager. Je mag aan de slag met een complex vraagstuk: wijkteams inrichten voor het sociale domein, armoedebestrijding in de gemeente of de afdeling transformeren naar meer inwonergericht. Help!
    preview
    IT-management / ICT
    2 juli 2024
    Jan Hoogstra
    2-3 minuten leestijd
    Digitalisering kan in je organisatie veel vraagstukken oplossen en nieuwe mogelijkheden bieden op allerlei gebieden. IT is ook cruciaal bij de opgave die voor ons ligt om te verduurzamen. Tegelijk groeit de duurzaamheidsimpact van al die IT zelf ook. Een onderbelicht onderwerp en waar veel winst behaald kan worden. Jan Hoogstra en Eric Consten schreven er een boek over: ‘Green IT’.
    preview
    Algemeen management
    1 juli 2024
    Vivian Boumans
    3-4 minuten leestijd
    ‘Het Switchboard‘ is rijk aan toegankelijke canvassen die jou en je organisatie helpen een hardnekkig probleem aan te pakken. Denk aan problemen die blijven liggen, waar omheen gewerkt wordt, en die onbevredigend worden ‘opgelost‘. Alle technieken zijn actiegericht en gebaseerd op beproefde methoden en theorieën. 
    preview
    Algemeen management
    28 juni 2024
    Lidewey van der Sluis
    3-4 minuten leestijd
    Lidewey van der Sluis zet je in haar nieuwe boek ‘De Make Mindset’ aan om jouw drijfveren te ontdekken en hoe jij samen met collega’s ambities kunt waarmaken. Met de tijd als vriend en de mogelijkheid om te werken als kans. Want kunnen werken is toch een voorrecht?
    preview
    Organisatiekunde
    27 juni 2024
    Odette Moeskops
    3-4 minuten leestijd
    ‘Vanzelfzwijgend’ is de titel van mijn nieuwe boek over systeemdynamiek en de impact van emoties op organisatiepatronen. Vanzelfzwijgend is bestemd voor wie intervenieert in vraagstukken van organisatieontwikkeling: adviseurs, managers en bestuurders. Het telt zeven hoofdstukken en zes intermezzo’s en valt op verschillende manieren te lezen: van voor naar achter of eclectisch.
    preview
    Ondernemen
    26 juni 2024
    Ellen de Lange-Ros
    3-4 minuten leestijd
    Hoe benut je je uitzonderlijke talenten als zelfstandige? Dat is de kernvraag van ‘Ontdek je begaafdheid’, een onmisbare gids voor slimme, creatieve en bijzonder begaafde zzp’ers die worstelen met hun unieke uitdagingen en mogelijkheden. Ellen de Lange-Ros vertelt erover in haar preview.
    preview
    Werk en loopbaan
    25 juni 2024
    Nicoline Hermans
    3-4 minuten leestijd
    In ‘Succes met je assessment’ vertelt Nicoline Hermans je alles wat je moeten weten over assessments en geeft ze veel praktische tips en tools voor je voorbereiding. Zodat jij tijdens je assessment écht kunt laten zien wie je bent, en wat je kunt. In deze preview vertelt ze over haar boek.
    preview
    Marketing
    24 juni 2024
    Daan Schmidt
    2-3 minuten leestijd
    Bij veel bedrijven, met name in het MKB, krijgt marketing onvoldoende aandacht. Vaak omdat ondernemers niet goed weten hoe ze het moeten aanpakken, wat hun marketingplannen opleveren en hoe ze er een budget voor moeten opstellen.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden