OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Preview

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer
  Toon resultaten

  Previews

  Previews van Managementboek: auteurs van businessboeken vertellen zelf kort waar hun boek over gaat, en wat u eraan hebt.
  1.915 resultaten
  preview
  Marketing
  31 maart 2023
  2-3 minuten leestijd
  In ‘Zet je (online) marketing op zijn kop’ beloven Rick en Remco Zuidbroek je te voorzien van een duidelijk stappenplan voor het opstellen van een winstgevende marketingstrategie. Inclusief heldere praktijkvoorbeelden en handleidingen om zelf aan de slag te gaan. In hun preview vertellen ze over hun boek.
  preview
  Algemeen management
  30 maart 2023
  Deanne de Vries
  3-4 minuten leestijd
  Groei. Iedereen is ernaar op zoek. Je begint in de ‘gemakkelijke’ of ‘natuurlijke’ markten zoals Europa, dan misschien het Verenigd Koninkrijk of zelfs de Verenigde Staten. Maar Afrika? In ‘Africa: Open for Business’ betoogt Deanne de Vries op basis van 30 jaar ervaring dat Afrika… Open for Business is. En hoe je die markt kunt benaderen. Ze vertelt erover in haar preview.
  preview
  Marketing
  29 maart 2023
  2-4 minuten leestijd
  Je wilt nieuwe klanten aantrekken. Klanten waar je graag voor werkt. En klanten die niet alleen omzet, maar vooral een gezonde marge opleveren. Want het spel is anders dan je gewend was om te spelen. En jouw concurrent begrijpt al hoe je moet omgaan met klanten in deze digitale wereld. Wat nu?
  preview
  Communicatie en media
  28 maart 2023
  Genieke Hertoghs
  4-5 minuten leestijd
  'Don’t push me!' belooft een een systematische aanpak om een ander écht te bewegen. Het boek is doorspekt met voorbeelden uit 10 jaar lang (praktijk-) onderzoek. Genieke Hertoghs, de auteur, vertelt over het boek.
  preview
  Leiderschap
  23 maart 2023
  Ronald Koopman
  3-4 minuten leestijd
  In dit praktijkboek belooft Ronald Koopman leiderschaps- en managementlessen van experts uit de Formule 1; een sport waarin alles moet kloppen en waarin details de doorslag geven. In zijn preview vertelt hij hoe hij ertoe kwam, en wat je ervan mag verwachten.
  preview
  Ondernemen
  22 maart 2023
  5-6 minuten leestijd
  Als startende ondernemer kun je bijna niet meer om Design Thinking of Lean start-up heen. Maar hoe pak je dit aan? Waar moet je beginnen en hoe kun je snelheid maken?  Daarover gaat ‘Van idee naar startup’. De auteurs herzagen het boek, en ze vertellen erover in deze preview.
  preview
  Verandermanagement
  21 maart 2023
  Edwin Tuin
  3-4 minuten leestijd
  In ‘Mensen boven Macht’ daagt Edwin Tuin je uit om eens kritisch naar je veranderaanpak te kijken. Vooral als die minder goed werkt dan je eigenlijk zou willen. Wat houdt je eigenlijk tegen om verandering compleet anders aan te gaan pakken? In zijn preview vertelt Tuin over zijn boek.
  preview
  Algemeen management
  16 maart 2023
  Theo Hendriks
  4-5 minuten leestijd
  Too Good to be True is Theo Hendriks verslag van een fundamentele zoektocht naar de werking van verhalen. Een reis vanuit de mooiste sprookjes en mythologische heldenverhalen naar de ongelofelijkste complottheorieën en voorbeelden van propaganda en nepnieuws. In zijn preview vertelt Hendriks over zijn boek, en over de macht van verhalen.
  preview
  Communicatie en media
  15 maart 2023
  Maarten van der Meulen
  2-3 minuten leestijd
  Met het ‘Basisboek Presenteren’ zorgen Maarten van der Meulen en Jolien Strous ervoor dat je uitkijkt naar het geven van je volgende presentatie of pitch. Hoe ga je om met zenuwen? Wat zijn functionele handgebaren? Hoe maak je een connectie met je publiek? Meer dan veertig afbeeldingen en zeventig voorbeelden uit recente TED-talks, politieke speeches en presentaties illustreren hoe je dat doet.
  preview
  Algemeen management
  14 maart 2023
  Tonnie van der Zouwen
  2-3 minuten leestijd
  Co-creatie in werkbijeenkomsten belooft basisprincipes voor het organiseren van co-creatie in werkbijeenkomsten als onderdeel van een groter veranderproces en twaalf praktische methoden om co-creatie in werkbijeenkomsten handen en voeten te geven. De auteur, Tonnie van der Zouwen, vertelt erover in haar preview.
  preview
  Leiderschap
  10 maart 2023
  Jobbeke de Jong
  2-4 minuten leestijd
  Handelen vanuit de automatische impuls is als interventionist eigenlijk zelden een goed idee. Waarom niet? En wat werkt dan wel? Daarover gaat het nieuwe boek Beheers je! van Jobbeke de Jong. In haar preview vertelt ze er meer over.
  preview
  Psychologie
  10 maart 2023
  Floris Wouterson
  3-4 minuten leestijd
   Een keertje slecht slapen is niet zo erg, maar wel als het regelmatig voorkomt. Op lange termijn vergroot een slechte nachtrust zelfs de kans op burn-out of pre-diabetes. Sta je stijf van de stress? Val je moeilijk in slaap? Of word je gebroken wakker? Hoe je daarmee omgaat, vertelt Floris Wouterson in deze preview.
  preview
  Leiderschap
  9 maart 2023
  Maria Boelens Zweep
  3-4 minuten leestijd
  In Kroon je medewerkers en je klant wordt koning neemt Maria Boelens je mee in een praktische vorm van leiderschap, die je in iedere winkel kunt toepassen. In haar preview vertelt ze hoe (en waarom!) ze haar boek schreef, en wat je ervan mag verwachten.
  preview
  Marketing
  8 maart 2023
  Jennifer Delano
  2-3 minuten leestijd
  ‘Nee zeggen loont’ is het eerste boek van free publicity-expert Jennifer Delano van pr-bureau PR Goeroes. Zij beschrijft hierin, via herkenbare verhalen uit de praktijk, de zeven ergste soorten klanten. In deze preview neemt zij je mee in wat voor klanten dit zijn en wat een mogelijkheid is om ervoor te zorgen dat je nooit meer voor dit soort klanten hoeft te werken.
  preview
  Werk en loopbaan
  7 maart 2023
  Tim Gouw
  3-5 minuten leestijd
  Hoe is het om als man fulltime voor je kinderen te zorgen terwijl je vrouw kostwinner is? En waarom zou je dat überhaupt willen? Daarover gaat De thuisblijfvader van Tim Gouw. In zijn preview vertelt hij hoe hij ertoe kwam, en waar hij zoals tegen aanloopt.
  preview
  Communicatie en media
  2 maart 2023
  Wil Michels
  3-4 minuten leestijd
  Wil Michels heeft een nieuw boekje gemaakt. Een praktisch handboekje. Voor in je tas of op je bureau. Hij wilde dat al jaren maken. Nu is het er. De belofte: Geen blabla, geen interessantdoenerij over communicatie maar echt de basics voor een geslaagde aanpak. 
  preview
  Strategisch management
  1 maart 2023
  Marc van Mierlo
  4-5 minuten leestijd
  Marc van Mierlo neemt je in Strategie-executie met een ziel mee in de praktische stappen van strategie-executie aan de hand van de best-practice Hoshin Kanri, die is ontwikkeld binnen Toyota. In zijn preview vertelt hij dat veel organisatieproblemen eigenlijk symptomen zijn, met meestal 1 gezamenlijke oorzaak.
  preview
  Marketing
  28 februari 2023
  Charida Dorder
  3-4 minuten leestijd
  Artificial Intelligence (AI) schudt het marketingvak volledig op. Online word je overladen met het wow-effect, want hoe geweldig is deze technologie wel niet? De mogelijkheden lijken grenzeloos. Maar wat veelal ontbreekt is de hoe-vraag: Hoe begin ik? Het antwoord op deze vraag vind je in dit boek. 
  preview
  Strategisch management
  27 februari 2023
  Henny Portman
  2-3 minuten leestijd
  Hoe meer een organisatie agile werkwijzen gebruikt, hoe meer de noodzaak ontstaat voor een andere besturing van het portfolio van programma’s en projecten. Er zal namelijk bewust rekening mee gehouden moeten worden dat ook dit portfolio agile wordt uitgevoerd. Dit vraagt daardoor om Agile portfoliomanagement.
  preview
  Internet en social media
  24 februari 2023
  Bob Hardus
  2-4 minuten leestijd
  In het online doolhof zijn bedrijven allemaal op zoek naar de toverformule; bovenaan in Google, want dat staat gelijk aan kwaliteit, betrouwbaarheid en winstmaximalisatie. Maar hoe komen die zoekresultaten eigenlijk tot stand? Achter elke zoekterm en elke ranking gaat een strategie van manipulatie op de meest diverse niveaus schuil. Van linkbuilders, pinguïns en panda’s tot aan Google’s eigen volgsystemen. 

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden