OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Gevonden artikelen

  Filteren 1

  Filter de resultaten

  Actieve filters 1

  Recensie

  Rubriek

  Toon meer

  Online Magazine

  Auteur

  Toon meer

  Dossier

  Toon meer
  Toon resultaten

  Recensies

  Recensies van Managementboek zijn onafhankelijk en geverifieerd. Ze komen tot stand in direct contact met onze redactie.
  10.798 resultaten
  recensie
  Communicatie en media
  31 maart 2023
  Henk Jan Kamsteeg
  3-5 minuten leestijd
  Nicol Tadema schreef een leuk en lekker leesbaar boek waar iedere schrijver zijn winst mee kan doen: ‘De 7 magische woorden’. Hopelijk zit die winst ook in het dienen van de ander.
  recensie
  Ondernemen
  31 maart 2023
  Priscilla Rolvers
  2-3 minuten leestijd
  ‘Ik werkte helemaal niet zoveel’, zei een mede-ondernemer pas tegen me, na haar besluit om weer werknemer te worden omdat ze zo moe was geworden van het ondernemen. Toen ik doorvroeg over de ‘weinige uren’, bleek dat alleen te gaan over de operationele uren. Daarnaast zijn de meeste ondernemers ook nog bezig met marketing, strategie, boekhouden en talloze zaken meer.  
  recensie
  Algemeen management
  31 maart 2023
  Jan Hoogstra
  5-6 minuten leestijd
  Verantwoordelijkheid nemen, zelfsturende teams, het zijn allemaal termen van de afgelopen jaren. De vorige boeken van Wouter Hart gingen daar ook al over. Nu is zijn nieuwe boek ‘De oplossingenmachine - Van moeten naar willen’ uit, geschreven samen met Thom Verheggen. In dit boek gaat het ook over het leggen van de verantwoordelijkheid waar die hoort, en zelf geen oplossingenmachine worden... 
  recensie
  Organisatiekunde
  30 maart 2023
  Kilian Bennebroek Gravenhorst
  3-4 minuten leestijd
  ‘Allianties voor een duurzame toekomst’ van Jaap Boonstra en Marcos Eguiguren gaat over samenwerking en verschil productief maken. Als ik dit fascinerende vraagstuk hét vraagstuk van dit moment noem, dan volgt direct twijfel. Is er nog wel te spreken van hét vraagstuk als we ook denken aan het klimaat en ongelijkheid en oorlog en nog veel meer. En wat als we niet dezelfde opvatting hebben over wat hét vraagstuk zou moeten zijn? 
  recensie
  Algemeen management
  30 maart 2023
  Peter de Roode
  3-4 minuten leestijd
  ‘Ik team, wij teamen’ van Annemarie Bleeker en Saskia Tjepkema is een boek over teams en samenwerking dat ik met veel belangstelling heb gelezen. Het boek heeft een grote praktische waarde en biedt nuttige tips die zijn gebaseerd op een goede theoretische fundering.  
  recensie
  Algemeen management
  30 maart 2023
  Frank van Kuijck
  1-2 minuten leestijd
  De verkoop of aankoop van een onderneming is iets dat meestal maar een keer in een ‘ondernemersleven’ voorkomt. Waar moet je als ondernemer rekening mee houden bij deze strategische en ultieme beslissing? Welke processtappen zijn er te onderkennen en welke aandachtspunten zijn er?
  recensie
  Marketing
  29 maart 2023
  Fred Rutgers
  2-3 minuten leestijd
  ‘Een marketingplan van 1 pagina’ heeft 250 pagina’s, en die zijn de moeite van het lezen meer dan waard. Ik werk al ruim 40 jaar in het marketingvak. Ook heb ik jaren aan diverse instellingen les mogen geven in dit mooie vak. Tot op heden heb ik nog nooit een boek over marketing gelezen dat zo praktisch en handig is. 
  recensie
  Leiderschap
  29 maart 2023
  Hans de Witte-van Mierle
  3-5 minuten leestijd
  Denken over leiderschap gaat een nieuwe fase in, met principes uit het systemisch gedachtegoed. In ‘Systeem geïnspireerd leiderschap’ zetten Frank uit de Weerd en Marita Fridjhon de stap naar toepassing.
  recensie
  Ondernemen
  29 maart 2023
  Peter Vermeulen
  3-4 minuten leestijd
  De door Wendy van Ierschot briljant bedachte titel ‘Scale-ups & downs’ en komisch cover ontworpen door Gerrit de Jager kan een breed lezerspubliek aantrekken. Voordat je het boek opengeslagen hebt ben je al nieuwsgierig, en aan het glimlachen. Kennis overbrengen met humor is in mijn ogen de beste weg. En dat doen Wendy van Ierschot en Gerrit de Jager.
  recensie
  Personeelsmanagement
  28 maart 2023
  Anton Scheffers
  3-4 minuten leestijd
  ‘Met het moeten verdwijnt het willen naar de achtergrond. ‘Leren’ is pas ‘spelen’ als je je er zelf toe uitgenodigd voelt.’ Al meteen aan het begin van ‘In de leerstand’ geeft Isolde Kolkhuis Tanke de intentie van haar boek aan. Hierdoor voelde ik me meteen uitgenodigd om verder te lezen. 
  recensie
  Psychologie
  28 maart 2023
  Jeanine Dijkhuis
  3-4 minuten leestijd
  Telkens als je een tijdschrift over psychologie of wetenschap leest, neem je je voor om dat frequenter te doen. Het is bizar interessant. Toch kies je vaker voor lectuur over luchtiger onderwerpen. Herken je dat? Datzelfde geldt ook wel voor boeken over gedragspsychologie. 
  recensie
  Internet en social media
  28 maart 2023
  Bertrand Weegenaar
  3-4 minuten leestijd
  Essayist en rechtsfilosoof Maxim Februari heeft zijn tanden gezet in een complex onderwerp: menselijk recht in tijden van datasturing en natuurgeweld. Ons recht en democratische principes staan onder druk, aan de ene kant door maatregelen die voortkomen uit het veranderend klimaat en aan de andere kant de snelle opkomst van technologische oplossingen met kunstmatige intelligentie (AI) en data.  
  recensie
  Persoonlijke effectiviteit
  27 maart 2023
  Rudy Kor
  5-7 minuten leestijd
  ‘Het plezierplan’ geeft een goed overzicht van het waarom en hoe van plezier. Het boek is een mengsel van persoonlijke verhalen en ideeën die gebaseerd zijn op wetenschappelijk onderzoek. Er zijn mensen die denken dat een plezierig leven en een productief leven elkaars tegenpolen zijn. Volgens de organisatiepsycholoog Mike Rucker is dat niet terecht. Plezier in je werk gaat prima samen met professionele prestaties. 
  recensie
  Algemeen management
  27 maart 2023
  Stijn de Wilde
  3-4 minuten leestijd
  Met Pas (er)op! leveren Jan Hoogstra en Kimberley Tonkes een boek af dat een aanwinst is voor ieder (cyber-)security programma. Ze leggen de nadruk op het menselijke aspect als cruciaal element voor het succes van informatiebeveiliging. Daarmee wordt weer eens bevestigd wat we eigenlijk al weten; informatiebeveiliging is niet iets éénmaligs, maar een continu proces. Je krijgt de nodige theorie en veel handige tips, waardoor het boek een praktisch inzetbaar hulpmiddel is.  
  recensie
  Mens en maatschappij
  27 maart 2023
  Freija van Duijne
  4-5 minuten leestijd
  Alle milieuwetgeving ten spijt, gaat het niet goed met de natuur. Een van de oorzaken is het uitgangspunt van wet- en regelgeving. De belangen van de mens en haar economische activiteiten wegen vaak zwaarder dan die van de rest van de natuur. Jessica den Outer betoogt dat natuurgebieden ook een rechtspersoon moeten zijn, zodat de stem van de bewoners van de natuur ook gehoord wordt.  
  recensie
  Organisatiekunde
  24 maart 2023
  Heide Gramser
  4-6 minuten leestijd
  We herkennen het allemaal: het niet bespreekbaar maken van waar we het eigenlijk over willen en moeten hebben; van wat in de onderstroom leeft zogezegd. En dat is in een continu veranderende wereld funest. Jan Piet van Deene geeft ons in ‘De onderstroom boven’ een uiterst uitnodigende inkijk in die onderstroom en hoe daarmee als veranderaar om te gaan. 
  recensie
  24 maart 2023
  Wilco Verdoold
  2-3 minuten leestijd
  Promoveren of provoceren? Marco Kuijten - auteur van het boek Marketing in de nieuwe economie - koos voor dat laatste. En dat is geen kritiek, maar een compliment. 
  recensie
  Algemeen management
  23 maart 2023
  Henk Jan Kamsteeg
  4-5 minuten leestijd
  Uitgeverij Boom had de uitgave van ‘Het waait niet vanzelf over’ van Natasja van Schaik niet beter kunnen timen. Wie ongewenst gedrag op de werkvloer wil voorkomen of aanpakken doet er wijs aan dit boek aan te schaffen.
  recensie
  Psychologie
  23 maart 2023
  Ineke Smits
  2-3 minuten leestijd
  Charlotte Labee beschijft in ‘Overprikkeld brein’ hoe de impact van de moderne samenleving op onze hersenen kan leiden tot stress, burn-out en psychische problemen. Ze geeft in dit boek praktische tips om overprikkeling te voorkomen en meer rust en balans in je leven en brein te ervaren.
  recensie
  Personeelsmanagement
  23 maart 2023
  Teun van Aken
  3-4 minuten leestijd
  De krappe arbeidsmarkt noopt organisaties om niet zo zeer gericht te zijn op werving van nieuw personeel, maar op behoud van het huidige. En ‘Futureproof Talentmanagement’ zou afrekenen met de huidige praktijk van het vakgebied HRM, dat nauwelijks in ontwikkeling is.

  Populaire producten

   Personen

    Trefwoorden