Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Dermatologie voor huidtherapeuten

Gebonden NL 2020 9789024428441
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dermatologie voor huidtherapeuten | 2e druk | Anton de Groot, Johan Toonstra en Josètte M. Lorist | ISBN 9789024428441

De dermatologie, de wetenschap die zich bezighoudt met onderzoek en behandeling van huidziekten, is een belangrijk onderdeel van de opleiding tot huidtherapeut. Huidtherapeuten behandelen immers patiënten met een zieke of beschadigde huid, met als doel om stoornissen of beperkingen als gevolg van een huidaandoening op te heffen, te verminderen of te voorkomen. Naast de belangrijke aandachtsgebieden van littekens, (brand-)wonden, acne, overbeharing, pigmentstoornissen, vaatafwijkingen en oedeem, wordt de huidtherapeut geconfronteerd met een breed scala aan huidafwijkingen en -ziekten. Een gedegen dermatologische kennis is daarom een absolute voorwaarde om het beroep op professionele wijze uit te kunnen oefenen.

De inhoud van deze tweede editie van Dermatologie voor huidtherapeuten is geactualiseerd aan de hand van nieuwe inzichten, richtlijnen en wetenschappelijke literatuur van de acht jaren die verstreken zijn na de uitgave van de eerste druk. Ook nu is de inhoud geheel afgestemd op het curriculum van de opleidingen aan de Hogeschool Utrecht en De Haagse Hogeschool en is in nauwe samenspraak met de opleiders tot stand gekomen. Zo zijn diverse ziektebeelden toegevoegd, waaronder lymfoedeem van de arm na behandeling van borstkanker, terra firma-forme dermatose, dermatosis neglecta en de ziekte van Mondor. Ook nieuw is de bespreking van gevoelige, droge, vette en gemengde huid en van het huidmicrobioom. Daarnaast worden in deze editie de bijwerkingen van doelgerichte geneesmiddelen op de huid en de adnexen gepresenteerd. Het boek is daardoor toegesneden op de kennisbehoefte van studenten huidtherapie en praktiserende huidtherapeuten, waarbij extra aandacht wordt besteed aan voor hen relevante onderwerpen als de lymfologie, littekens en stralingsschade. Meer dan 900 afbeeldingen illustreren de teksten en vergemakkelijken het herkennen van huidafwijkingen in de praktijk. Elk hoofdstuk eindigt met een overzicht van de huidtherapeutische verrichtingen die kunnen worden uitgevoerd bij de in het betreffende hoofdstuk besproken aandoeningen.

DR. ANTON DE GROOT is voormalig dermatoloog. Hij heeft meer dan 450 wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan, waaronder 23 boeken (16 titels, waarvan tien samen met dr.
J. Toonstra) en 70 hoofdstukken in boeken. Internationaal wordt hij beschouwd als expert op het gebied van contactallergie. De Groot heeft een deeltijdonderwijsaanstelling aan het Universitair Medisch Centrum Groningen en geeft daar les in algemene dermatologie aan coassistenten.

DR. JOHAN TOONSTRA is voormalig dermatoloog te Baarn en Amersfoort en was daarnaast verbonden als staflid aan de afdeling Dermatologie van het Universitair Medisch Centrum te Utrecht en als docent aan de Hogeschool Utrecht voor de opleiding Huidtherapie. Hij is de (mede)auteur van meer dan 200 publicaties, waaronder 15 boeken, over diverse onderwerpen in de dermatologie.

JOSÈTTE M. LORIST is huidtherapeut en voormalig eigenaar van een kliniek voor huid- en oedeemtherapie. Zij was verbonden aan de Hogeschool Utrecht voor de ontwikkeling van de eerste post-hbo opleiding voor huidtherapeuten ‘Huidtherapie na Brandwonden’ en het hieraan gelieerde ‘Netwerk Huidtherapie’. Lorist is initiator van het boek Dermatologie voor huidtherapeuten, waarin zij samen met twee vooraanstaande dermatologen, Anton de Groot en Johan Toonstra, kennis vanuit de dermatologie verbindt met de therapeutische mogelijkheden van de huidtherapeut.

Specificaties

ISBN13:9789024428441
Taal:NL
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:636
Uitgever:Boom
Verschijningsdatum:17-3-2020
Hoofdrubriek:Paramedisch

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Dermatologie voor huidtherapeuten