Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Observeren, registreren, rapporteren en interpreteren

E-book Epub met watermerkbeveiliging Nederlands 2022 9789024448005
Direct te downloaden

Samenvatting

Hét boek voor leren observeren in onderwijs en welzijn. Is dit kind thuis veilig? Waarom is deze leerling soms zo agressief? Het zijn maar enkele van de vele vragen die leerkrachten en hulpverleners kunnen hebben bij een kind.

Observeren en rapporteren zijn daarom belangrijke basisvaardigheden in onderwijs en welzijn. Op grond van observaties en rapportages stel je hulpverleningsplannen bij, verwijs je leerlingen door naar speciaal onderwijs of plaats je kinderen uit huis. De observaties en rapportages van leerkrachten en hulpverleners hebben dus verstrekkende gevolgen voor leerlingen en cliënten.

Met 'Observeren, registreren, interpreteren en rapporteren' leer je deze basisvaardigheden stap voor stap. Bij de beeldfragmenten in de online omgeving pas je de theorie toe. Uiteindelijk kun je zo objectief mogelijk observeren en rapporteren, zowel in eenvoudige als in complexere situaties. Het boek is ook te gebruiken als je gaat observeren voor je (afstudeer)onderzoek.

Dit boek is onmisbaar voor studenten van opleidingen in onderwijs en welzijn, waaronder social work, pabo, hbo-pedagogiek en hbo-psychologie. In deze geheel herziene editie zijn alle hoofdstukken aangepast en in een logischere volgorde geplaatst. De tekst sluit beter aan op de beschreven praktijksituaties. Ook actuele ontwikkelingen, zoals herzieningen van de privacywetgeving en de meld- en beroepscode, zijn in deze herziening meegenomen.

Daarnaast is de bijbehorende online omgeving vernieuwd. Deze bevat nieuwe beeldfragmenten en opdrachten en er zijn uitgebreide antwoordmodellen met toelichting te vinden.

Specificaties

ISBN13:9789024448005
Taal:Nederlands
Bindwijze:e-book
Beveiliging:watermerk
Bestandsformaat:epub
Aantal pagina's:144
Uitgever:Boom
Druk:6
Verschijningsdatum:19-5-2022
Hoofdrubriek:Psychologie
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Petra de Bil

Petra de Bil is psycholoog en gepromoveerd op het onderwerp groepsvorming en sociale uitsluiting bij jongeren. Ze werkt bij de HZ University of Applied Sciences als studentenpsycholoog en begeleider afstudeeronderzoek. Petra is ook (co)auteur van 'Praktijkgerichte ontwikkelingspsychologie en Onderzoek in 15 stappen'. Daarnaast schreef ze het boekje 'Lege gangen', over een moeder van een transgenderkind.

Andere boeken door Petra de Bil

Inhoudsopgave

Inleiding

1 Observeren
2 Waarnemen
3 Betrouwbaarheid en validiteit
4 Registreren
5 Observatiesystemen
6 Van probleem naar onderzoeksvraag
7 Interpreteren
8 Rapporteren
9 Ethische aspecten
10 Herhaling

Zelftoets

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Observeren, registreren, rapporteren en interpreteren