Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , , , e.a.

Ons Ontwikkelen Ontward - Dialoogkaarten

Over je manier van leren en ontwikkelen

Spel (h) Nederlands 2022 1e druk 9789024448838
Voormalig top 100Totaal 84 dagen
Verkooppositie 3581Hoogste positie: 21
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Leren en ontwikkelen is niet meer voorbehouden aan een enkeling en de organisatie ervan ook niet meer aan scholen of opleidingsinstituten. Leren en ontwikkelen doen we allemaal op een eigen manier en een leven lang. Als een leven lang leren en ontwikkelen zo belangrijk is, en als er zoveel verschillende manieren zijn waarop we dat doen, dan is het des te belangrijker dat je je eigen leren en ontwikkelen doorgrondt en ook goed kunt aansturen. We hebben het dan over je ontwikkelidentiteit.

Met deze kaarten kun je de dialoog met collega’s, leidinggevenden, (professionele) vrienden of familie aangaan rond deze thematiek, om zo stap voor stap meer grip te krijgen op je ontwikkelidentiteit. Wanneer je daar meer beeld bij hebt, kun je ook beter zelf sturing geven aan je leren en ontwikkelen en waai je minder met alle winden mee.

Ons Ontwikkelen Ontward bestaat uit een set van 81 kaarten. Er zijn 10 velden van onderzoek. Elk veld heeft een eigen kleur en bestaat uit een kaart met een hoofdvraag, 5 kaarten met subvragen, een kaart met een verkenning en een kaart met twee narratieven.
De 81ste kaart is de gouden kaart, de eindkaart die je vraagt wat je over je ontwikkelidentiteit hebt ontdekt.

Specificaties

ISBN13:9789024448838
Trefwoorden:dialoog, leren, ontwikkelen
Taal:Nederlands
Bindwijze:spel (H)
Aantal pagina's:72
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:25-5-2022
Hoofdrubriek:Coaching en trainen
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Interviews en artikelen (1)

preview
Ons Ontwikkelen Ontward - Dialoogkaarten
Manon Ruijters 29 juni 2022 Met deze kaarten kun je de dialoog met collega’s, leidinggevenden, (professionele) vrienden of familie aangaan rond je ontwikkeling en je ontwikkelidentiteit, om zo stap voor stap meer grip te krijgen op je ontwikkelidentiteit. Een preview.

Over Manon Ruijters

Manon Ruijters werkt met name rondom vraagstukken in professionele ontwikkeling en organisatieontwikkeling. Dat doet zij met diverse partners in allerlei settings vanuit haar thuishaven Good Work Company. Sinds 2011 is zij werkzaam als lector aan Aeres Hogeschool Wageningen, waar zij zich bezighoudt met onderzoek naar professionele identiteit en organisatieontwikkeling. In 2017 werd zij hoogleraar Leren, ontwikkelen en gedragsverandering aan de VU, en maakt daar deel uit van het team dat verantwoordelijk is voor de Basisopleiding Verandermanagement, de MSc Verandermanagement en aanverwant onderzoek aan de School of Business and Economics. Onderzoek en praktijk lopen in haar werk voortdurend door elkaar heen. De praktijk houdt haar op het rechte spoor: de onderwerpen en vraagstukken die daar opkomen sturen de ontwikkeling. Wat zij in de praktijk tegenkomt en uitprobeert, versmelt vervolgens in het lopende onderzoek en omgekeerd. Manon Ruijters publiceert graag in zowel wetenschappelijke als populaire boeken en tijdschriften. www.goodworkcompany.nl www.vu.nl www.aereshogeschool.nl

Andere boeken door Manon Ruijters

Over Gerritjan van Luin

Gerritjan van Luin studeerde chemische technologie en filosofie. Hij is vanaf 1975 in diverse functies werkzaam geweest in het voortgezet onderwijs, als leraar, conrector, rector, bestuurder. Hij was vier jaar (plaatsvervangend) projectleider bij ISIS/Q5 waar hij zich bezighield met professionalisering van schoolleiders en kwaliteitszorg. Sinds 2016 werkt hij als zelfstandig coach, adviseur, docent en toezichthouder. Gerritjan is lid van de onderzoeksgroep Professionele identiteit. Hij is redacteur van De Nieuwe Meso, vakblad over onderwijs en leiderschap. Organisaties en hun leiders worden vitaal en blijven dat als er met mildheid naar (vaak ingesleten) handelingspatronen gekeken kan worden en er ruimte komt om naar nieuwe, vruchtbare perspectieven te gaan zoeken. Daarbij behulpzaam willen zijn is een rode draad door zijn professionele loopbaan.

Andere boeken door Gerritjan van Luin

Over Robert-Jan Simons

Prof. Dr. P. Robert-Jan Simons studeerde psychologie aan de universiteiten van Utrecht (kandidaats) en Amsterdam (doctoraal onderwijs- / ontwikkelingspsychologie) en promoveerde in 1981 aan de Katholieke Universiteit Brabant bij prof. Dr. L.F.W. de Klerk op een proefschrift over het gebruik van metaforen in het onderwijs. Hij werkte aan de universiteiten van Amsterdam, Nijmegen en Tilburg als wetenschappelijk (hoofd-) medewerker. Van 1990 tot 2001 was hij hoogleraar onderwijs- en opleidingspsychologie en onderzoeksdirecteur pedagogiek en onderwijskunde aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Daarna werkte hij als hoogleraar didactiek in digitale context aan de Universiteit Utrecht. Van 2006 – 2010 was hij hoogleraar-directeur van het IVLOS: het Interfacultair Instituut voor Lerarenopleiding, Onderwijsontwikkeling en Studievaardigheden. Vanaf januari 2010 combineerde hij zijn hoogleraarschap aan de Universiteit Utrecht met het directeurschap van de NSO: de Nederlandse School voor Onderwijsmanagement. Per 1 januari 2014 is hij met emeritaat en gestopt met het directeurschap van de NSO. Hij zet zijn werkzaamheden voort vanuit zijn bureau: Visie op leren www.visieopleren.nl). Zijn publicatielijst is te vinden op www.visieopleren.nl

Andere boeken door Robert-Jan Simons

Over Niek van Benthum

Niek van Benthum werkt als docent/onderzoeker op Aeres Hogeschool Wageningen. In de bacheloropleiding voor docenten in het (groene) beroepsonderwijs, verzorgt hij onderwijs in en begeleidt hij studenten bij het opzetten en uitvoeren van een praktijkgericht onderzoek in de eindfase van hun studie. Daarnaast werkt Niek in de master Leren en Innoveren van Aeres Hogeschool Wageningen als docent, assessor, studiecoach en onderzoeksbegeleider. Daar heeft hij focus op innoveren in een team en op het ontwerpen van leertrajecten. Verder is Niek verbonden aan het lectoraat van Manon Ruijters, waarin hij zich bezighoudt met professionele identiteit. Hiervoor heeft Niek promotieonderzoek gedaan naar professionalisering van docenten in Assessment for Learning en is hij werkzaam geweest als docent in het (speciaal) basisonderwijs.

Andere boeken door Niek van Benthum

Over Désirée Bierlaagh

Désirée Bierlaagh is verpleegkundige (niet praktiserend) en verplegingswetenschapper. Zij werkt sinds 2019 als practor van het Centrum voor Innovatief Vakmanschap (CIV) Welzijn & Zorg bij mboRijnland en is daarnaast zelfstandig adviseur. Zij heeft een passie voor het vakmanschap van mbo’ers in welzijn en zorg. Haar expertise is om hun unieke waarde te benutten bij transities en vernieuwingen in het werkveld. In haar practoraat doet Désirée daar onderzoek naar, onder de noemer van praktische wijsheid. Daarbij onderzoekt zij wat de ontwikkeling van deze praktische wijsheid vraagt van onderwijs en werkveld, zodat deze mbo’ers met plezier blijven werken, geboeid door het vak. Dat doet zij via een aanpak van participatief actieonderzoek, waarin elke bron van kennis telt en praktijken centraal staan. (De ontwikkeling van) professionele identiteit vormt een belangrijk fundament voor haar practoraat, evenals de presentiebenadering van Andries Baart en normatieve professionalisering/waardenwerk van Harry Kunneman.

Andere boeken door Désirée Bierlaagh

Over Björn Prevaas

Björn begeleidt mensen, teams en organisaties om met behulp van projecten en programma’s hun strategische doelen en ingewikkelde opgaven te realiseren. Dat doet hij vanuit de overtuiging en ervaring dat deze manieren van werken daarbij enorm behulpzaam kunnen zijn; niet alleen binnen organisaties, maar ook tussen organisaties. Björn coacht, faciliteert, begeleidt werksessies en bouwsessies, en verzorgt opleidingen en inspiratiebijeenkomsten. Daarbij werkt hij het liefst dicht op de praktijk. Björns thuisbasis is Good Work Company, het bureau waarvan hij samen met Manon Ruijters oprichter en eigenaar is. Hiervoor was hij onder meer elf jaar adviseur en partner bij Twynstra Gudde. Omdat hij het vak een warm hart toedraagt, onderneemt hij allerlei initiatieven om het verder te ontwikkelen. Denk onder meer aan het initiëren van activiteiten vanuit PGM Open, het netwerk van programmamanagers in Nederland, en het publiceren van boeken en artikelen, waaronder Werken aan programma’s.

Andere boeken door Björn Prevaas

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ons Ontwikkelen Ontward - Dialoogkaarten