Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Ethiek van praktijkgericht onderzoek

Zonder ethiek is het al moeilijk genoeg

Paperback Nederlands 2017 9789036817516
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Dit boek heeft als doel onderzoekers in de praktijk, en met name begeleiders van onderzoek in de praktijk op het hbo en daarbuiten, een handreiking te bieden om ethische dilemma’s waar te nemen en bespreekbaar te maken. Onderzoek in de praktijk is al lastig op zich, het goed herkennen, omgaan met en begeleiden van situaties die ethische vragen oproepen, die gaan over wat goed, wenselijk en verantwoord onderzoek is, maken het onderzoek nog lastiger. 

Aan de hand van verschillende fases van het onderzoek (vanaf het eerste idee tot en met de rapportage) worden verschillende ethische vraagstukken besproken. Deze vraagstukken gaan vaak over de afweging hoe het belang van de (individuele) deelnemer opweegt tegen het belang van de kennisontwikkeling door middel va het onderzoek of het belang van de onderzoeker. Maar ook: wat te doen met vertrouwelijke informatie, of de wensen van de opdrachtgever, hoe de resultaten eerlijk gepresenteerd kunnen worden en vele andere vraagstukken. Deze worden alle geïllustreerd met voorbeelden uit de praktijk. Daarnaast wordt specifiek ingegaan op dilemma’s rondom beoordelen van (afstudeer)werk, de nieuwe technologische mogelijkheden van dataverzameling (big data), en de wet- en regelgeving.  

Specificaties

ISBN13:9789036817516
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:9-2-2017
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Eveline Wouters

Eveline Wouters is als lector verbonden aan het lectoraat Health Innovations & Technology van Fontys Paramedische Hogeschool en als bijzonder hoogleraar aan Tranzo, Tilburg University.

Andere boeken door Eveline Wouters

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ethiek van praktijkgericht onderzoek