Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Taalontwikkeling op school

handboek voor interactief taalonderwijs

Paperback Nederlands 2011 9789046902547
Op voorraad | Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Wat is taalontwikkelende interactie? Hoe stem je als leraar of begeleider het taalaanbod af op kinderen in de klas of in een groep? Hoe geef je feedback waardoor kinderen groeien in hun taalproductie? Hoe bied je ruimte om de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren? Met Taalontwikkeling op school leert de leerkracht, onderwijsassistent of pedagogisch medewerker de taalontwikkeling van kinderen effectief te stimuleren in interactie, niet alleen tijdens de taallessen op school maar juist ook daarbuiten.
In dit boek zijn de middelen om taalontwikkeling te bevorderen samengebracht tot een compleet en praktisch 'taalgroeipakket'. In de eerste hoofdstukken behandelen de auteurs het taalverwervingsproces en de succesfactoren daarin. Vervolgens bespreken zij drie belangrijke �taalgroeimiddelen�: taalaanbod, taalruimte en feedback. De hoofdstukken bevatten veel opdrachten om het betreffende taalgroeimiddel te leren toepassen in de praktijk. Ten slotte besteden de auteurs aandacht aan de manier waarop de taalgroeimiddelen in uiteenlopende interactiesituaties het beste tot hun recht kunnen komen.
Taalontwikkeling op school is geschreven voor studenten van de pabo, hbo pedagogiek en opleidingen voor onderwijsassistent en pedagogisch medewerker, en voor professionals die met taalontwikkeling van kinderen te maken hebben.
Marianne Verhallen en Ruud Walst hebben beiden een achtergrond als lerarenopleider en onderzoeker. Zij bieden nascholingstrajecten aan op het gebied van taalontwikkeling en taaldidactiek.

Specificaties

ISBN13:9789046902547
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:250
Uitgever:Coutinho
Druk:2
Verschijningsdatum:18-8-2011
Hoofdrubriek:Schoolboeken
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Marianne Verhallen

Marianne Verhallen schreef eerder samen met Simon Verhallen het didactiekboek Woorden leren, woorden onderwijzen (CPS Uitgeverij). Bij Uitgeverij Coutinho was ze medeauteur van Taalontwikkeling op school en Taal, een zaak van alle vakken.

Andere boeken door Marianne Verhallen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Taalontwikkeling op school