Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Het lucifer effect

hoe gewone mensen zich laten verleiden tot het kwaad

Paperback Nederlands 2010 9789047702559
In herdruk, verwacht op 31‑12‑2024

Samenvatting

Sadisten en lafaards, ze zitten in ons allemaal. Het Lucifer Effect gaat over het beruchte gevangenisexperiment van Philip Zimbardo, waaruit blijkt dat mensen als u en ik onder bepaalde omstandigheden tot gruwelijke dingen in staat zijn.

'Het Lucifer Effect' biedt een huiveringwekkend ooggetuigenverslag van de manier waarop mensen slecht gedrag kunnen rechtvaardigen en doorzetten, terwijl ze weten dat ze daarmee anderen leed berokkenen. In dit boek doet Zimbardo van dag tot dag verslag van de gebeurtenissen, waarbij hij de analogie met de gebeurtenissen in Abu Garib laat zien.

Ook haalt hij andere wetenschappelijke experimenten aan, waaronder het onderzoek naar de gehoorzaamheid om iemand te elektrocuteren van zijn voormalige klasgenoot Stanley Milgram. Dit boek laat zien wat macht met gewone mensen zoals leraren, artsen of managers doet.

Specificaties

ISBN13:9789047702559
Trefwoorden:filosofie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:684
Uitgever:Lemniscaat
Druk:1
Verschijningsdatum:21-3-2016
Hoofdrubriek:Filosofie
ISSN:
Herdrukdatum:31-12-2024

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Philip Zimbardo

Philip Zimbardo is werkzaam aan een universiteit in de Verenigde Staten en heeft veel gepubliceerd op het gebied van de psychologie. Philip Zimbardo maakte in de jaren zeventig naam als onderzoeker met zijn 'Stanford Prison Experiment'. Hij was in 2002 voorzitter van de American Psychological Association (APA).

Andere boeken door Philip Zimbardo

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het lucifer effect