Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Ordebewakers en ordeverstoorders

Stagnatie en verandering in jeugdgevangenis 't Nieuwe Lloyd

Paperback Nederlands 2011 9789059725058
Verwachte levertijd ongeveer 4 werkdagen

Samenvatting

In 'Ordebewakers en ordeverstoorders' beschrijft en analyseert Wilfred Verweij de teloorgang van jeugdgevangenis 't Nieuwe Lloyd. Waardoor werd deze Amsterdamse justitiële jeugdinrichting jarenlang geteisterd door conflict en anarchie? Waarom was het nodig om iedere paar jaar de directie van de inrichting te vervangen? En hoe kon het gebeuren dat de toenmalige minister van Justitie uiteindelijk geen andere mogelijkheid zag dan 't Nieuwe Lloyd in 2005 definitief te sluiten? In 'Ordebewakers en ordeverstoorders' wordt dit bestuurlijk drama met een scherp oog voor detail gereconstrueerd, en dat leidt tot verrassende inzichten.

Het boek geeft daarnaast een veelzijdig, en soms ontluisterend, beeld van de rol van een externe tijdelijke manager, die in 2002 wordt ingehuurd om in 't Nieuwe Lloyd de orde te herstellen. Waarom lukte het deze vreemdeling of buitenstaander tenslotte niet om de gevestigde orde te bewegen tot verandering? Hoe raakten hij en alle andere actoren gevangen in een neerwaartse spiraal, waaruit niemand kon ontsnappen? En hoe slaagde hij er, tegen wil en dank, toch in om het bestuurlijk onvermogen binnen de institutie van de straftoepassing enigszins bloot te leggen? De zoektocht naar de macht én onmacht van ingehuurde outsiders maakt dit boek met name interessant voor (interventie) managers, adviseurs en interim managers, die werkzaam zijn in complexe omgevingen in het publieke domein.

Specificaties

ISBN13:9789059725058
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:372
Druk:1
Verschijningsdatum:27-12-2021
Hoofdrubriek:Advisering

Lezersrecensies

5.0 van de 5
1 stem
1
0
0
0
0

Over Wilfred Verweij

Wilfred Verweij is bestuurskundige en organisatiekundige. Hij doceert en adviseert op het terrein van conflicthantering, organisatieverandering en -ontwikkeling, management development en strategievorming. Hij is verbonden aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Andere boeken door Wilfred Verweij

Inhoudsopgave

Dankwoord
Voorwoord

1. Schets van het vraagstuk
2. Conceptueel kader
3. Terug naar 't Nieuwe Lloyd
4. Institutionele contexten
5. Mensen en processen in 't Nieuwe Lloyd
6. Interim management in 't Nieuwe Lloyd: ontwikkelingen vanaf eind 2001
7. Verandering en verstarring: zingevingsmechanismen
8. Triadisering?

Summary
Literatuur (References)

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Ordebewakers en ordeverstoorders