Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Achter de PVV

Waarom burgers op Geert Wilders stemmen

Paperback Nederlands 2012 9789059726840
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Er is geen politieke partij in Nederland die de politieke agenda zo zeer bepaalt als de Partij voor de Vrijheid. Bijna elke week is er rumoer over voorstellen en uitspraken van Geert Wilders. Vanaf haar oprichting daagt de PVV de gevestigde politieke orde uit en wint de partij aan invloed. Niet alleen vanwege de gedoogsteun aan het kabinet Rutte 1, maar ook omdat andere partijen worden gedwongen hardere standpunten in te nemen. De PVV is niet meer weg te denken uit het politieke landschap.

Ruim anderhalf miljoen mensen hebben al eens op de PVV gestemd en een nog groter aantal kiezers heeft dit overwogen. Het gaat niet om een obscure minderheid van de bevolking. Toch is er weinig aandacht voor de ideeën en opinies van deze PVV-sympathisanten. Wie zijn zij en wat houdt hen bezig? Waar maken ze zich zorgen over? Zijn zij het eens met de voorstellen van Wilders? Of hebben zij andere redenen om op de PVV te stemmen?

In dit boek komen deze burgers aan het woord. PVV-aanhangers blijken geen makke schapen te zijn die kritiekloos achter Geert Wilders aanlopen. Zij komen met eigen visies en ideeën hoe de politiek moet veranderen en hoe de PVV daar een rol in kan spelen. PVV-kiezers staan ver van andere politieke partijen af, maar hebben deze partijen niet definitief de rug toe gekeerd. Wat kunnen andere partijen doen om deze kiezers terug te winnen?

Specificaties

ISBN13:9789059726840
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:216
Druk:1
Verschijningsdatum:25-6-2018

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Chris Aalberts

Chris Aalberts is publicist. Hij doceert politieke communicatie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Eerder verschenen van zijn hand onder andere 'Veel gekwetter, weinig wol: de inzet van sociale media door burgers, politiek en overheid' en 'Aantrekkelijke politiek? Een onderzoek naar jongeren en popularisering van politiek'.

Andere boeken door Chris Aalberts

Inhoudsopgave

Voorwoord

-De opkomst van het populisme
-Voedingsbodem voor de PVV
-PVV-aanhangers in kaart brengen
-Andere, duidelijke politiek
-Vertrouwde normen handhaven
-Niet te extreem over buitenlanders
-Verschillen met linkse stemmers
-Beïnvloeding van linkse stemmers
-Lessen voor andere politiek partijen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Achter de PVV