Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , e.a.

Het managementmodellenboek

Zestig ideeën toegankelijk gemaakt

Gebonden Nederlands 1999 9789061559283
1
Voormalig Nr. 1Totaal 71 dagen
EvergreenTotaal 1505 dagen
Niet leverbaar.
12,80

Samenvatting

In dit boek zijn zestig managementmodellen samengebracht. Een select gezelschap managers en adviseurs reflecteert op die modellen. Doel is zicht te geven op veelgebruikte, inspirerende en opvallende modellen, die zijn gekozen op basis van de voorkeuren en ervaringen van een groot aantal Nederlandse managers en adviseurs.
Per model zijn drie onderwerpen uitgewerkt. Allereerst wordt de essentie van het model uiteengezet, vervolgens wordt de bruikbaarheid aangegeven. Elke beschrijving wordt afgesloten met het vermelden van de belangrijkste valkuilen of kanttekeningen bij het model.
In zekere zin is dit boek te zien als een receptenboek. En net als bij recepten wordt de uiteindelijke kwaliteit van het gerecht mede bepaald door degene die met het recept werkt en door de situatie waarin het wordt toegepast. Modellen bundelen niet alleen kennis, ervaring en inzicht, maar vormen vooral ook de basis voor het uitwerken, toetsen en oplossen van eigen ideeën en vraagstukken.

Specificaties

ISBN13:9789061559283
Taal:Nederlands
Bindwijze:gebonden
Aantal pagina's:186
Druk:1
ISSN:

Lezersrecensies

3.6 van de 5
37 stemmen
12
9
9
3
4

Interviews en artikelen (1)

achtergrond
Managementmodellen: vier vragen voor een verdere effectuering
Peter de Roode 1 oktober 2003

Over Steven ten Have

Prof. Dr. Steven ten Have is organisatieadviseur en hoogleraar Strategie en Verandering aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Sinds 2004 is hij partner van TEN HAVE Change Management. Steven is vicevoorzitter van RvC van ABN AMRO. Daarnaast is hij kroonlid van de Onderwijsraad en raad-plaatsvervanger bij de Ondernemingskamer in Amsterdam.

Andere boeken door Steven ten Have

Over Wouter ten Have

Prof. Dr. Wouter ten Have is organisatieadviseur en hoogleraar Organisatieverandering aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarnaast is hij kerndocent Change Management bij de MBA Healthcare Amsterdam Business School (Universiteit van Amsterdam). Sinds 2004 is hij Managing partner van TEN HAVE Change Management. Wouter is als toezichthouder lid van de RvT van Cito, en lid van de RvT van KwadrantGroep.

Andere boeken door Wouter ten Have

Over Hylkje de Jong

Hylkje de Jong (1971) is hoogleraar rechtsgeschiedenis aan de Vrije Universiteit Amster­dam. Zij publiceerde eerder Stephanus en zijn Digestenonderwijs (2008), Ἐντολή (mandatum) in den Basiliken (2019), als medeauteur Frisian Land Law (2023) en artikelen op het terrein van het Byzantijnse recht en de receptie van het Romeinse recht.

Andere boeken door Hylkje de Jong

Inhoudsopgave

1. Meningen over modellen
2. Modellen
3. Het fusion management van Jaques Schraven
4. Modellen
5. Rene Kottman: 'Is dit een model? Ja. Is dit een religie? Nee.
6. Modellen
7. Het intuïtiemanagement van Hans Wijers
8. Modellen
9. Recepten en modellen, koks en managers
10. Literatuursuggesties

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Het managementmodellenboek