Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, ,

Praktijkboek strategie

Routeplan voor het ontwikkelen van een werkbare bedrijfsstrategie

Paperback Nederlands 2012 9789077432532
10
Voormalig top 10Totaal 55 dagen
BestsellerMeer dan 1000 verkocht
Verkooppositie 3280Hoogste positie: 2
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Moet uw onderneming een missie hebben? Hoe bepaalt u strategische prioriteiten? Waarvoor dient een SWOT? Hoe leert u opportuniteiten ontdekken? Is het soms niet beter om een product af te stoten? Hoe zet u een strategie het best om in een actie?

Strategiebepaling blijkt vaak moeilijker dan gedacht. Bij managers is de verleiding groot om snel te grijpen naar modieuze concepten. Bedrijven missen vaak een solide basis om te beslissen welke mogelijkheden tot duurzaam succes kunnen leiden. Wie dieper wil graven, dreigt in het ongewisse te blijven over de meest geschikte manier om efficiënt en effectief een strategie te bepalen en uit te voeren.

Dankzij de stapsgewijze aanpak van dit 'Praktijkboek Strategie' zet u strategisch denken om in praktisch doen. Op basis van jarenlange consultancyervaring stelden de auteurs dit werkinstrument samen om in team een strategie te ontwikkelen en met succes uit te voeren.

'Praktijkboek Strategie' biedt een handig en verantwoord stappenplan om op een gefaseerde manier het strategisch denken in praktisch doen om te zetten. Centraal staan de werkbladen die voorafgegaan worden door een korte maar grondige uitleg over het doel van de stap, theoretische onderbouw en succesbepalende factoren. Het gedrukte boek beperkt zich tot de essentie. Wie verdieping zoekt, vindt deze op het uiterst toegankelijke online leerplatform. Zo kan iedereen op zijn eigen ritme en behoefte met dit boek aan de slag.

Specificaties

ISBN13:9789077432532
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:332
Uitgever:Scriptum
Druk:1
Verschijningsdatum:5-7-2012
ISSN:

Expertrecensies (5)

recensie
Praktijkboek strategie
Arie Buvens | 26 maart 2009
Voor vrijwel iedere onderneming, groot of klein, is het vanwege de wereldwijde financiële en economische crisis noodzakelijk om grondig na te denken over de te voeren strategie. En strategie is meer dan één 'lucky shot'. Want wie elke week de lotto wint, heeft een strategie - en zal zich daarover wellicht moeten verantwoorden. Strategie en strategisch management zijn moeilijke begrippen en ermee omgaan stelt bijzondere uitdagingen. Aimé Heene, Johan Vanhaverbeke en Simonne Vermeylen willen met 'Praktijkboekstrategie' onder meer aantonen hoe belangrijk het is om op een zorgvuldige wijze om te gaan met de strategische dimensies van een onderneming. De drie Vlaamse hoogleraren zijn daarin bijzonder goed geslaagd. Het is een uitermate gedegen en praktisch boek en heel prettig geschreven.
Lees verder
recensie
Praktijkboek strategie
Bert Peene | 27 oktober 2002
Strategisch management is al jaren een topper in de managementliteratuur; nationaal en vooral internationaal. Wie op zoek gaat naar boeken over deze lastige maar oh zo belangrijke materie, komt dus niet bedrogen uit.
Lees verder
recensie
Praktijkboek strategie
Piet Smittenberg | 23 april 2002
Naar mijn mening zou een mkb-accountant met zijn cliënten moeten praten over zaken als: waar wil je staan met je bedrijf over 5 jaar en past deze doelstelling bij jouw als persoon.
Lees verder
recensie
Praktijkboek strategie
Rob Meesen | 23 april 2002
Bij het (her)bepalen van hun strategie laten managementteams zich vaak, in veelal haastige sessies, leiden door een blindelings vertrouwen in de op dat moment meest geadoreerde hype.
Lees verder
recensie
Praktijkboek strategie
Boris Dumfries | 23 april 2002
Eindelijk een boek over strategiebepaling dat niet alleen bij theoretische verhandelingen blijft. Het boek biedt de nodige theoretische achtergronden van strategisch management.
Lees verder

Lezersrecensies

3.7 van de 5
9 stemmen
1
4
4
0
0

Over Aimé Heene

Aimé Heene is erebuitengewoon hoogleraar aan de Universiteit Gent en gastdocent aan de Universiteit Antwerpen, het Europacollege te Brugge, en de Louvain School of Management. Hij specialiseerde zich in strategisch management voor bedrijven, publieke en non-profitorganisaties en is auteur van diverse Nederlandstalige en Engelstalige publicaties op het gebied van strategisch management. Hij was aan de Universiteit Gent oprichter en programmadirecteur van de specialisatieopleiding Master in Management van Overheidsorganisaties. Naast zijn academische activiteiten is prof. Heene actief als strategisch adviseur voor private en publieke organisaties. Hij verzorgt op regelmatige basis uiteenzettingen betreffende strategisch management in opleidingsprogramma's voor (overheids)managers in Vlaanderen en Nederland (Amsterdam, Groningen). Prof. Heene heeft ervaring als lid van de Raad van Bestuur en als voorzitter van non profitorganisaties in gezondheidszorg, samenlevingsopbouw en streekontwikkeling.

Andere boeken door Aimé Heene

Over Johan Vanhaverbeke

Johan A.M. Vanhaverbeke is actief als gecertificeerd interim-manager en heeft tal van strategische en operationele managementopdrachten uitgevoerd voor gerenommeerde (inter)nationale bedrijven. Hij is docent marketing en bedrijfsorganisatie aan HUB en wetenschappelijk adviseur van STIMA EDUCTION, het opleidingsinstituut van STIMA (Stimulating Marketing).

Andere boeken door Johan Vanhaverbeke

Over Simonne Vermeylen

Simonne Vermeylen is strategiecoach en was professor Strategisch Management en Besluitvorming aan de KU Leuven.

Andere boeken door Simonne Vermeylen

Inhoudsopgave

Voorwoord
Inleiding

Opbouw en gebruik van dit praktijkboek
Uitgangspunten
Timing en opbouw van het proces

Stap 1. Beoordeel de huidige strategie
Stap 2. Analyseer de impact van de omgevingsfactoren
Stap 3. Ontwikkel de strategische alternatieve opties
Stap 4. Evalueer de strategische alternatieve opties
Stap 5. Ontwikkel de strategische logica
Stap 6. Formuleer actie- en veranderplannen
Stap 7. Ontwikkel missie, visie, doelstellingen, waarden en normen
Stap 8. Communiceer de strategie (intern en extern)
Stap 9. Evalueer en stuur bij

Nawoord
Literatuur
Index

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Praktijkboek strategie