Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
VOORDEEL - 21% korting
, e.a.

Business Spiritualiteit Magazine 10 - Zelfbewustwording van organisaties

Ingenaaid Nederlands 2010 9789077983591
Laatste exemplaar! Op=Op!
Op voorraad | Op werkdagen voor 21:00 uur besteld, volgende dag in huis
12,50
9,95
VOORDEEL - 21% korting

Samenvatting

Deze editie van 'Business Spiritualiteit Magazine' nodigt u uit dieper in te gaan op een belangrijk ingrediënt van organisatie-vernieuwing in crisistijd: de zelfbewustwording van organisaties. Deze ligt in het verlengde van de individuele bewustwording, maar wordt jammer genoeg vaak over het hoofd gezien. Hoe wezenlijk dit collectieve proces is voor een gezonde organisatie, wordt in dit nummer van verschillende kanten belicht.

Specificaties

ISBN13:9789077983591
Taal:Nederlands
Bindwijze:ingenaaid
Aantal pagina's:64
Druk:1
Hoofdrubriek:Leiderschap
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Paul de Blot

Paul de Blot is in 1924 geboren en opgegroeid in Indonesië. Na vijf jaar concentratiekamp werkte hij als chemisch technoloog voor de opbouw van de industrie in West Java. In 1948 werd hij Jezuiet en werd voorbereid om aan de opbouw van Hiroshima te werken. Door de politieke omstandigheden kwam hij in Indonesië in het universitair onderwijs voor filosofie en ecologische technologie. Daar werkte hij ook voor de slachtoffers van de mislukte communistische Coupe van 1965. In 1979 kwam hij op de Business Universiteit Nyenrode, waar hij in 2006 hoogleraar werd in Business Spiritualiteit. Hij studeerde in Indonesië, Duitsland en Nederland filosofie, theologie, fysica, psychologie, spiritualiteit en Indonesische staatsleer en politiek. Op Nyenrode promoveerde hij op de thesis “Vernieuwing van organisaties in een chaotische omgeving door vernieuwing van de mens”.

Andere boeken door Paul de Blot

Over Gerrit Broekstra

Gerrit Broekstra, oorspronkelijk opgeleid en gepromoveerd als natuurkundige, was als Hoogleraar Organization Behavior verbonden aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit, de Kellogg School of Management van Northwestern University in Chicago en ten slotte aan de Nyenrode Business Universiteit. Hij was actief in de systeembeweging; acht jaar als voorzitter van de Systeemgroep Nederland en vier jaar als President van de IFSR, de International Federation for Systems Research in Wenen. Hij was ook management-consultant voor vele bedrijven. Zijn onderzoeksbelangstelling ging vooral uit naar de toepassing van de chaos en complexiteitstheorie op organisatiegedrag. Sinds zijn emeritaat is hij ook geïnteresseerd in businessspiritualiteit en in het bijzonder de integratie van westerse rationaliteit met oosterse filosofie om te komen tot een meer duurzaam model van leiderschap en vernieuwing in organisaties.

Andere boeken door Gerrit Broekstra

Inhoudsopgave

Editorial

Coöperatieve grondslag van de Rabobank
Paul de Blot SJ

Essentie, Aard en Manifestatie en het Dzogchen
Annelies Oosterhoff

'Ik wil graag bijdragen aan het geluk van andere mensen'
Gisela van Haaren

'Ik voel dus ik besta'
Gisela van Haaren

Dromen bieden organisaties grenzeloze mogelijkheden
Marja Moors

Dromen in organisaties
Column Paul de Blot

'Graveren in glas schenkt mij wellicht onsterfelijkheid'
Désirée Crommelin

Boekrecensies van Paul de Blot

Agenda en bronnen voor inspiratie

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Business Spiritualiteit Magazine 10 - Zelfbewustwording van organisaties