Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Verrijk je onderwijs

Leren door ontwerp met neurowetenschappen

Paperback Nederlands 2022 9789079336456
Verwachte levertijd ongeveer 2 werkdagen

Samenvatting

Op welke manier kun je kennis over het brein gebruiken om een krachtig curriculum te ontwerpen? Hoe zorg je er middels de leerdoelen, toetsing en leeractiviteiten voor dat leerlingen en studenten komen tot diep leren?

Verrijk je onderwijs – leren door ontwerp met neurowetenschappen combineert de nieuwste inzichten uit de neurowetenschappen met het principe Leren door Ontwerp (LdO) – een praktisch framework dat ten grondslag ligt aan het ontwerpen van een curriculum volgens backward design (achterwaarts ontwerp) en dat in Nederland door honderden scholen en opleidingen wordt gebruikt.

In dit boek worden wetenschappelijke en onderwijskundige inzichten vertaald naar de praktijk, zodat je je kennis verrijkt én die kennis kunt inzetten om het curriculum binnen je school of opleiding te versterken.

Dit boek is geschreven in de context van het voortgezet onderwijs, maar de inzichten zijn net zo toepasbaar – en worden ook ruim toegepast – in het middelbaar beroepsonderwijs (mbo), hoger beroepsonderwijs (hbo) en wetenschappelijk onderwijs (wo).

Het oorspronkelijke boek is geschreven door pedagoog Jay McTighe, een van de grondleggers van backward design, en Judy Willis, een bekend neurowetenschapper. Het is vertaald naar de context van het Nederlandse onderwijs door Michiel Lucassen en Wessel Peeters van Vernieuwenderwijs.

Specificaties

ISBN13:9789079336456
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:172
Druk:1
Verschijningsdatum:14-12-2022
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Verrijk je onderwijs