Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
,

Publieke communicatie

Communicatie binnen overheid en politiek in de praktijk

Paperback Nederlands 2016 9789089538550
Verkooppositie 4648Hoogste positie: 419
Verwachte levertijd ongeveer 1 werkdagen

Samenvatting

De verhouding tussen kiezers en gekozenen, en die tussen overheid en 'gewone mensen' is de laatste jaren meer onder druk komen te staan. Hun onderlinge communicatie loopt soms moeizaam en misschien begrijpen ze elkaar ook niet altijd even goed. Dat is ernstig, omdat een democratie het juist van die communicatie tussen overheid en publiek moet hebben.

De overheid is er voor iedereen, niemand mag worden overgeslagen wanneer de overheid met haar doelgroepen in contact treedt. Maar hoe pak je dat aan als communicatie-expert? Publieke communicatie besteedt aandacht aan de vele aspecten van overheidscommunicatie waarmee (jonge) communicatie-experts in de dagelijkse praktijk te maken hebben. Daarbij gaat het niet alleen over de traditionele onderwerpen, zoals het maken van persberichten, het ontwikkelen van een woordvoeringslijn en het opstellen van Q&A's, maar ook over de inzet van social media, het toepassen van framing en het maken van crossmediale campagnes.

Publieke communicatie is een wegwijzer voor studenten in het hoger beroepsonderwijs, die geïnteresseerd zijn in een communicatiefunctie bij een overheidsorganisatie of een andere instelling in het publieke domein. Met de kennis van dit boek kunnen de studenten zich gemakkelijker bewegen op het interessante maar ook ingewikkelde terrein van de overheidscommunicatie.

Specificaties

ISBN13:9789089538550
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:216
Uitgever:Boom
Druk:1
Verschijningsdatum:9-4-2016
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Over Belinda van der Gaag

Belinda van der Gaag (1978) is per 1 september 2016 woordvoerder bij het Nederlandse Rode Kruis. Ze was docent bij de opleidingen Communicatie en International Communication Management aan De Haagse Hogeschool. Zij is gespecialiseerd in alle vakken over journalistiek en media en ook verbonden aan het lectoraat Public Governance, waarvoor zij onderzoek doet naar de relatie tussen pers en politiek. Daarbij richt zij zich op de rol van woordvoerders van ministeries en verdiept zij zich in de wisselwerking tussen hen en de media. Belinda studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden voordat zij als journalist aan de slag ging. Tijdens en na haar studie heeft zij meer dan tien jaar gewerkt voor diverse landelijke media als de NOS en RTL Nieuws, voornamelijk op de parlementaire redacties van deze nieuwsmedia.

Andere boeken door Belinda van der Gaag

Over Len Middelbeek

Len Middelbeek (1952) werkte ruim twintig jaar als journalist, waarvan elf jaar bij het NOS Journaal (buitenlandredactie, jeugdjournaal, eindredactie) en twaalf jaar bij het RTL Nieuws, waarvan hij in 1989 een van de ‘founding fathers’ was. Voor RTL was hij eindredacteur, correspondent in Duitsland en politiek verslaggever. Daarna werkte hij bij een bureau voor public affairs en was hij plaatsvervangend directeur communicatie en woordvoerder bij het ministerie van Economische Zaken. Sinds 2005 is hij verbonden aan De Haagse Hogeschool, waar hij tussen 2008 en 2015 leidinggaf aan de internationale communicatie-opleiding. Verder is hij een veel gevraagd trainer en docent bij internationale overheidsprojecten.

Andere boeken door Len Middelbeek

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Publieke communicatie