Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Beginselen van het Curaçaose Bestuursrecht

Paperback Nederlands 2018 9789462904491
Op werkdagen voor 17:00 uur besteld, volgende dag in huis

Samenvatting

Op 10 oktober 2010 verkreeg Curaçao de status van zelfstandig land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. Curaçao werd daarmee verantwoordelijk voor zijn eigen wetgeving, onder meer op het gebied van bestuursrecht. Hoewel er geen verplichting bestaat tot uniforme bestuursrechtelijke wetgeving in de vier landen van het Koninkrijk, is deze wetgeving in veel opzichten vergelijkbaar.

In de drie Caribische landen wordt gestreefd naar een zo veel mogelijk uniform bestuursprocesrecht. Desondanks gaan de landen in de praktijk steeds meer hun eigen weg. In 2010 nam Curaçao de Landsverordening administratieve rechtspraak over van de voormalige Nederlandse Antillen en wijzigde deze verordening sindsdien twee maal. Dit boek besteedt in hoofdzaak aandacht aan het Bestuursrecht in Curaçao en aan de Curaçaose Landsverordening administratieve rechtspraak.

In deze tweede druk zijn de aanpassingen verwerkt die sinds 2012 hebben plaatsgevonden in de Landsverordening administratieve rechtspraak van Curaçao. Daarnaast is nieuwe jurisprudentie opgenomen.

Het boek is bedoeld als inleiding voor het Caribische universitaire onderwijs in de rechtenopleiding op bachelorniveau, maar ook geschikt als eerste inleiding in het Caribisch bestuursrecht voor andere universitaire opleidingen en het hoger beroepsonderwijs.

Specificaties

ISBN13:9789462904491
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:171
Druk:2
Verschijningsdatum:4-1-2018
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:
Jongbloed:Antillen

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Inhoudsopgave

1 Bestuur en bestuursrecht; 2 Landsverordening administratieve rechtspraak en algemene wet bestuursrecht; 3 Bestuurlijke organisatie, bestuurlijke bevoegdheden en belanghebbenden; 4 Bestuurshandelingen; 5 Overheid en privaatrecht; 6 Bestuurlijke besluitvorming en normering; 7 Handhaving van bestuursrecht; 8 Bestuurlijk toezicht; 9 Rechtsbescherming tegen de overheid; 10 Beroep en hoger beroep bij de bestuursrechter; 11 Andere vormen van (rechts)bescherming; Jurisprudentie; Wetgeving; Literatuur; Afkortingen; Trefwoorden; Oefenvragen

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Beginselen van het Curaçaose Bestuursrecht