Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Excel aan het werk: Dashboards maken

Paperback Nederlands 2024 9789463563642
Nog niet verschenen, verwacht op 30‑10‑2024
29,99

Samenvatting

Als je een auto bestuurt, geeft het dashboard belangrijke informatie. Ook als je een bedrijf aanstuurt, is actuele informatie van essentieel belang. Je wilt antwoord op vragen als: Gaan we onze doelen halen?
Liggen we op koers? Waar moeten we bijsturen? De informatie daarvoor wil je in een oogopslag kunnen zien. Die komt overzichtelijk en compact bij elkaar in een dashboard.

In dit boek leer je welke stappen er nodig zin om een dashboard te maken. Elke stap in dit proces maak je met Excel. Op een heldere manier wordt uitgelegd wat je moet doen om een fraai dashboard te maken, zodat snel de juiste beslissingen kunnen worden genomen.

Behandeld wordt onder meer:
• Gegevens ophalen en opschonen
• Gegevens analyseren met rekenfuncties
• Gegevens samenvatten in een draaitabel of draaigrafiek
• Visualiseren met voorwaardelijke opmaak en grafieken
• Het dashboard inrichten
• Het dashboard interactief bedienen

Dit boek is te gebruiken met Excel 2010 tot en met 2021 (en 365). Bij dit boek horen oefenbestanden die je gratis kunt downloaden. In de ene helft staan alleen de gegevens zodat je zelf aan de slag kunt, in de andere helft van de bestanden zijn de voorbeelden helemaal uitgewerkt.

Specificaties

ISBN13:9789463563642
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:216
Druk:1
Verschijningsdatum:30-10-2024
Hoofdrubriek:IT-management / ICT
ISSN:

Over Wim de Groot

Wim de Groot (1959) schrijft boeken over Excel bij van Duuren Media en heeft een vaste rubriek Excel-leren in het populaire tijdschrift ComputerIdee. Als freelance auteur heeft hij al vele lezers weten te boeien met dit rekenprogramma. Hij begeleidt in de gezondheidszorg mensen op het gebied van levensvragen. Daarbij is helder communiceren van groot belang. Dat hij helder kan communiceren blijkt ook in zijn uitleg van Excel. Aan beginnende en gevorderde gebruikers laat hij zien hoe ze de mogelijkheden van dit rekenwonder kunnen benutten. Als nuchtere noorderling verstaat hij de kunst om zaken die ingewikkeld lijken, helder uiteen te zetten. Zijn doel is om u plezier te laten beleven aan uw computer en aan Excel in het bijzonder.

Andere boeken door Wim de Groot

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Excel aan het werk: Dashboards maken