Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , e.a.

Lightness

Paperback Nederlands 2022 9789464366464
Verwachte levertijd ongeveer 5 werkdagen

Samenvatting

Knokke-Heist door de ogen van fotografe Frieke Janssens

In Lightness presenteert fotografe Frieke Janssens een louterende beeldenreeks over de mens, de drang naar escapisme en de individuele zoektocht naar zingeving. Haar composities drijven op de visuele tegenstelling tussen gewichtloosheid en zwaartekracht, water en lucht, esthetiek en imperfectie. Met als ondertoon de zee en haar eeuwige sequentie van eb en vloed beschouwt de fotografe het universeel menselijke. In hoeverre kunnen we de ander ooit kennen of begrijpen?

Deze exclusieve genummerde en gesigneerde leporello-publicatie verschijnt naar aanleiding van de tentoonstelling Lightness in Cultuurcentrum Scharpoord, die plaatsvindt van 26 maart tot 12 juni 2022. De tentoonstelling is een onderdeel van ‘Foto Knokke-Heist’.
Met tekstbijdragen van Sofie Crabbé, Lize Spit en Thijs Demeulemeester.

“Janssens’ nieuwe beeldenreeks Lightness zit vol van contradicties, dualiteiten en ambiguïteiten. Haar foto’s zijn ondraaglijk licht en ondraaglijk zwaar tegelijk. Het zet de deur open naar een hele resem nieuwe ideeën over onze drang naar escapisme, ons gebrek aan realiteitszin en onze oppervlakkigheid.”
– Thijs Demeulemeester

Specificaties

ISBN13:9789464366464
Trefwoorden:fotografie
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Druk:1
Verschijningsdatum:22-12-2022
Hoofdrubriek:Kunst en cultuur
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Geef uw waardering

Zeer goed Goed Voldoende Matig Slecht

Over Frieke Janssens

Frieke Janssens (Brugge, 1980) bouwde de voorbije twee decennia een stevige reputatie op in binnen- en buitenland met haar opvallende geënsceneerde fotografie in spraakmakende series zoals Smoking Kids (2011), Your Last Shot (2012), Dianas (2015) en Animalcoholics (2016). Haar foto’s vertrekken vaak niet vanuit de realiteit, maar vanuit haar verbeelding. Frieke Janssens gebruikt haar studio zoals een schilder zijn canvas gebruikt. Het is een plek waar ze alle fotografische parameters – licht, compositie, modellen, setting, achtergrond – helemaal onder controle kan houden.

Andere boeken door Frieke Janssens

Over Lize Spit

Lize Spit (1988) woont in Brussel. Ze behaalde een master Scenarioschrijven aan het RITSC. Ze won in 2013 zowel de publieks- als juryprijs bij Write Now!. Van haar debuutroman Het smelt uit 2016, werden meer dan 200.000 exemplaren verkocht. Er volgden vertalingen in twaalf landen en een verfilming. Het boek won de Bronzen Uil, de Boekhandelsprijs, de Hebban Debuutprijs, werd NRC Boek van het Jaar en haalde de shortlist van de Libris Literatuurprijs. In december 2020 verscheen haar tweede roman Ik ben er niet.

Andere boeken door Lize Spit

Over Thijs Demeulemeester

Thijs Demeulemeester is lifestyle journalist, gespecialiseerd in interieur, hedendaagse kunst en architectuur. Hij schrijft onder meer voor De Tijd, Weekend Knack en SABATO, het weekendmagazine van De Tijd.

Andere boeken door Thijs Demeulemeester

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Lightness