Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

BIV in praktijk

Beoordelen en ontwerpen van bestuurlijke informatieverzorging voor studie en beroep

Paperback Nederlands 2023 9789490957223
Verkooppositie 1576Hoogste positie: 276
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

BIV in praktijk behandelt in vier delen het beoordelen en ontwerpen van de bestuurlijke informatieverzorging voor de meest voorkomende processen en typen organisaties.

In het eerste deel worden kort de belangrijke basisconcepten behandeld zoals het tolmodel, de maatregelen van interne controle, het interne betrouwbaarheidssysteem, het COSO Internal Control Framework en het model van Simons.

De praktische insteek van het boek blijkt uit de in het tweede deel opgenomen methodiek voor het uitvoeren van een onderzoek naar de bestuurlijke informatieverzorging bij een organisatie. Hier worden zaken behandeld zoals de probleemanalyse, het houden van interviews en het maken van processchema’s. In het derde en vierde deel wordt niet alleen aandacht besteed aan de risico’s, de maatregelen van interne controle en de management-informatie voor de meest voorkomende processen en typen organisaties maar wordt ook voorzien in uitgebreide procesbeschrijvingen en processchema’s.

Door middel van onderzoeksresultaten krijgt de gebruiker een beeld van de praktijk van de toepassing van de basisconcepten van het vak bestuurlijke informatieverzorging dat tegenwoordig door de CEA ook wordt aangeduid als ICAIS (Internal Control & Accounting Information Systems).

Specificaties

ISBN13:9789490957223
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:420
Uitgever:A&W Uitgevers
Druk:3
Verschijningsdatum:20-12-2023
ISSN:

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        BIV in praktijk