Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20
, , , , , , , , , e.a.

Momentum. Tijdschrift voor Erfgoed en Maatschappij. Collectief Wonen

Collectief Wonen

Paperback NL 2021 9789491789298
Vandaag voor 23:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Momentum, tijdschrift voor erfgoed en maatschappij, plaatst de uitdagingen van de eenentwintigste eeuw centraal. Ieder nummer schuift een ander urgent maatschappelijk thema naar voren waarin erfgoed een hedendaagse rol kan spelen.

Het eerste nummer van Momentum voert een pleidooi voor collectiever wonen als antwoord op de grote ruimtelijke vraagstukken op het vlak van klimaat, samenleven, ecologie en circulariteit. Erfgoed speelt hierin een dubbele rol. Herbestemming en restauratie winnen aan belang in de architectuur. Dat schept kansen, zowel voor het erfgoed, dat gekoesterd blijft en bewaard voor de toekomst, als voor het wonen. Daarnaast is de rijke traditie van collectief wonen in Vlaanderen een onuitputtelijke bron van kennis opgebouwd door de generaties voor ons.

Momentum is een initiatief van het agentschap Onroerend Erfgoed. Elk nummer komt tot stand met andere partners. De eerste editie over collectief wonen is het resultaat van een samenwerking met het agentschap Wonen-Vlaanderen, het Vlaams Architectuurinstituut, het Team Vlaams Bouwmeester, de Vlaamse Maatschappij voor Sociaal Wonen, het Departement Omgeving en de Vrije Universiteit Brussel.

Specificaties

ISBN13:9789491789298
Taal:NL
Bindwijze:paperback
Uitgever:Public Space
Verschijningsdatum:4-10-2021
Hoofdrubriek:Kunst en cultuur
Serie:Momentum

Lezersrecensies

Wees de eerste die een lezersrecensie schrijft!

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Momentum. Tijdschrift voor Erfgoed en Maatschappij. Collectief Wonen