Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Over de schutting

Een jarenlange strijd tegen justitiële dwalingen

Paperback Nederlands 2020 9789493023451
Op voorraad | Vandaag voor 21:00 uur besteld, morgen in huis

Samenvatting

Onschuldig overgeleverd aan het Verenigd Koninkrijk. Wie heeft nu precies wat (verkeerd) gedaan?

De overleveringswet (niet te verwarren met de uitleveringswet) stelt andere landen binnen de EU in staat om een Nederlandse staatsburger te vervolgen voor een misdaad met een grensoverschrijdend karakter. Op basis van een EAW (European Arrest Warrant) zal de verdachte  worden aangehouden en overgeleverd aan het land dat om de overlevering verzoekt.

Maar wat gebeurt er als je op basis van dat verdrag door Nederland over de schutting wordt gegooid en totaal aan je lot wordt overgelaten, behalve dan de lokale consulaire bijstand? Waar ook nog wel iets over te zeggen valt.
 
En wat doet dit met je als je ook nog eens onschuldig bent en de totale verdenking is gebaseerd op suggesties, niet nagetrokken, doch controleerbare feiten en een bewijsvoering die is ontstaan uit de methodiek: Ik pas in mijn jas, mijn jas past in mijn tas, dus ik pas in mijn tas. De Engelse politie heeft volgens deze bedenkelijke methode de zaak bewijstechnisch 'rond' gekregen. Een andere opsporingsinstantie, echter, het gerenommeerde detectivebureau Ben Zuidema, denkt hier heel anders over.
 
Wat richt het voor een emotionele, fysieke en financiële schade aan bij een verdachte, die onschuldig aan het Verenigd Koninkrijk wordt overgeleverd? Wat biedt Nederland aan steun? Wat kan de advocatuur doen?

Dit waargebeurde verhaal, waarin ikzelf helaas het lijdend voorwerp ben, geeft inzage hierin en is een aanklacht tegen de manier waarop verdachten, mensen, die nog nergens toe zijn veroordeeld, worden behandeld. De overleveringswet is een gedrocht. Dat vindt de rechterlijke macht, dat vindt de advocatuur en dat vind ik. Misschien dat u het aan het einde van dit epistel ook vindt.

Specificaties

ISBN13:9789493023451
Taal:Nederlands
Bindwijze:paperback
Aantal pagina's:244
Uitgever:aquaZZ
Druk:1
Verschijningsdatum:30-3-2020
Hoofdrubriek:Juridisch
ISSN:

Lezersrecensies

1.0 van de 5
1 stem
0
0
0
0
1

Over Harry de Pater

Harry de Pater is hoofdinspecteur en C-docent aan de Politieacademie, locatie BPO Rotterdam. Met ruim twintig jaar onderwijservaring is hij nauw betrokken bij het actualiseren en ontwikkelen van het politieonderwijs. Vanuit zijn rol als lid van de landelijke Vakgroep Handhaving ligt zijn specialisme bij de verkeerswetgeving.

Andere boeken door Harry de Pater

Managementboek Top 100

Rubrieken

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden

        Over de schutting