Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Podcast

Andor de Rooy

‘Ik schrijf om mijn praktijk overbodig te maken’

Waarom schrijft een mens managementboeken en hoe verloopt zo’n schrijfproces enerzijds en tegen welke mogelijke dilemma’s loop je als auteur aan anderzijds? In deze EXTRA aflevering van podcast De Boekenpraktijk gunnen we onszelf een kijkje in de keuken van het schrijven van een managementboek. En dat doen we met auteur Andor de Rooy. 

Karin de Zwaan | Aad Goudappel | 15 december 2022 | 1-2 minuten leestijd

Andor is expert op het terrein van leiderschap en moed. Over dat thema  schreef hij zijn eerste managementboek uit 2016: Moed. Tevens is Andor een sparringpartner voor bestuurders, leiders en managementteams. En hij is nu bezig met het schrijven van zijn tweede managementboek met de titel Kalmte, dat in de zomer van 2023 zal verschijnen. In de podcastaflevering horen we dat het een trilogie moet worden en dat het laatste deel voor 2030 gepland staat. Elke 7 jaar een boek.

Niet elke managementauteur schrijft meerdere boeken en sommigen, zoals Jos Burgers, brengen juist elke twee jaar een nieuw boek uit. Omdat er zoveel verschillende soorten managementboeken en manieren van schrijven zijn gaan we in de Boekenpraktijk komend jaar vaker een uitstapje maken naar het schrijfproces. Aanvullend vind je hier een boekenlijst over het schrijven en vermarkten van managementboeken.

Stellingen

Net als in de reguliere afleveringen van De Boekenpraktijk leggen we ook Andor de Rooy een aantal stellingen voor. Dit keer over zijn schrijfproces:

  1. Als je een managementboek hebt geschreven doe je er pas echt toe als adviseur en trainer, omdat je dan wordt gezien als ‘de expert’ van het thema waarover je hebt geschreven;
  2. Elk managementboek is in principe overbodig, omdat over alle managementthema’s al voldoende en uitgebreid is geschreven;
  3. Als de praktische toepasbaarheid van een managementboek laag is, is het in de kern een overbodig boek;

Nieuwsgierig naar de antwoorden? Luister naar deze aflevering van De Boekenpraktijk op deze pagina of open de podcast op SpotifyApple PodcastsGoogle Podcasts of YouTube

OVER DE BOEKENPRAKTIJK

De Boekenpraktijk is een podcast van Managementboek. Presentator Willem van Leeuwen onderzoekt elke twee weken samen met auteurs hoe de theorie van managementboeken aansluit bij de praktijk.

Over Karin de Zwaan
Karin is marketeer bij Managementboek.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden