Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Kom uit de schaapstand - leef bewust

Het is eigenlijk heel eenvoudig. Jouw geluk en succes worden bepaald door de grenzen van je bewustzijn. Dus gaat het er om die grenzen op te rekken. Maar ja, hoe doe je dat? Daar gaat dit boek over. 

Willem Roding | 26 oktober 2021 | 3-4 minuten leestijd

Het antwoord op die vraag kan ik het best inleiden met een anekdote. Een aantal jaar geleden was ik met een vriend in Amerika. We volgden een training persoonlijk leiderschap. Zo eentje waar je jezelf helemaal binnenste buiten keert. Van ’s ochtends 7.00 tot ’s avonds 19.00 uur vol aan de bak. Dertien dagen aan één stuk. Intensief ‘to the max’.

Na een aantal dagen hadden Jesse (laten we ‘m zo noemen, want zo heet ie ook) en ik er even helemaal genoeg van en knepen we er stiekem even tussenuit. Aan de overkant van de trainingslocatie was een groot winkelcentrum. Daar wandelden we langs de etalages. En wisselden onze ervaringen uit. Ik was al een paar dagen aan het werk met het thema ‘grenzeloosheid’ en Jesse met ‘relaties’.

Jesse wilde graag een langdurige relatie met een mooie en leuke vrouw. En kinderen (!) weet ik nog. Maar telkens als ie een relatie had werd ie binnen een week verliefd op een mooiere en leukere vrouw. Waar ie dan toch véél liever kinderen mee wilde.

Jesse liep een paar etalages achter me toen ik in de boekhandel een boek zag liggen ‘how to keep loving relationships?’. Met voorop een foto van een strenge vrouw met drie titels voor haar naam. ‘Dat is een boek voor Jesse’ dacht ik meteen. Ik sprintte de boekhandel in. Kocht snel het boek. Elf dollar, herinner ik me nog. Er ging een papieren zak om en net toen ik de winkel uitliep, was Jesse bij de ingang gearriveerd.

‘Hé, wat heb jij gekocht’ vroeg ie. ‘Een kadootje, voor jou, alsjeblieft’. Jesse scheurde het papier ervan af. Keek naar het boek. Zag de titel, how to keep loving relationships?, en kreeg een glimlach op zijn gezicht. Draaide het boek om, bestudeerde de achterkant, waar allerlei andere gewichtig kijkende mensen het boek aanprezen, deed het boek open en begon te lezen. Hij sloeg de eerste pagina’s om en begon hardop te lachen. Hij bladerde als een formule 1 coureur door het boek en schaterde het uit. De tranen liepen over zijn wangen. Tien seconden later zei ie ‘uit’.

Niet begrijpend keek ik hem aan. ‘Je hebt ’t niet gelezen?!’ vroeg ie, met een ‘smile’ van oor tot oor. ‘Nee’ antwoordde ik. ‘Hier kijk zelf maar’. Ik pakte het boek, keek naar de voorkant,

how to keep loving relationships?, de strenge foto, de titels, de aanbevelingen op de achterkant. Ik deed het boek open en op pagina één stonden twee woorden. Rechtsboven, onopvallend klein: ‘be nice’. Ik bladerde door. Pagina twee; rechtsboven twee woorden; be nice. Pagina drie; be nice. Pagina vier; be nice. How to keep loving relationships?: 147 pagina’s met be nice. Briljant.

Er zijn nog twee boeken geschreven door dezelfde auteur ‘How to lo lose weight’ en ‘How to save money’. ‘Eat less’ en ‘Spend less’ zullen je niet verbazen. Benieuwd wat de ultieme samenvatting is van mijn boek?: ‘zoom uit’. Wat dat precies betekent, hoe je dat doet en wat daarvan het effect is, lees je in mijn boek.

Daarbij verbind ik de nieuwste inzichten uit de neurowetenschap en gedragspsychologie en relevante visies, theorieën en modellen van bekende denkers over leiderschap met 25 jaar praktijkervaring in het begeleiden van verandertrajecten en leiderschapsvraagstukken.

Met Jesse is het overigens helemaal goed gekomen. Hij heeft inmiddels een loving relationship met een prachtige vrouw en vier schatten van dochters.

Over Willem Roding
Willem Roding begeleidt verandertrajecten en leiderschapsvraagstukken binnen organisaties. Daarbij is hij een zeer ervaren en bevlogen trainer in het onderwerp persoonlijk leiderschap. Zijn stijl laat zich het best omschrijven door de paradox ‘compassievol confronterend’.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden