OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren

    Filter de resultaten

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Auteur

    Toon meer

    Tags

    Dossier

    Toon meer
    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 897 van 19.536 resultaten
    achtergrond
    19 juni 2008
    Steven de Jong
    3-4 minuten leestijd
    "Moet die man niet zorgen dat de bussen weer gaan rijden?", zegt een vriend tegen me, na afloop van Nederland-Frankrijk (4-1), als hij de minister-president ziet aanschuiven bij Studio Sport.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    19 juni 2008
    Annelies Bakelaar
    2-3 minuten leestijd
    'Beter nu' van Rob Brandsma is een verfrissend boekje over hoe te genieten van het hier en nu. Met behulp van sprekende voorbeelden en zonder 'zweverigheid', laat Brandsma de lezer zien en voelen dat we verdwaald zijn in ons denken en doen en moeite hebben om onze aandacht lange tijd vast te houden. Dit boek kan gezien worden als een inleiding op het onderwerp 'mindfulness' en een praktische beginnende vaardigheidstraining in deze grote wereld. Een aanrader voor iedereen in deze drukke hectische tijden.
    recensie
    Verandermanagement
    19 juni 2008
    Irma Vermeulen
    3-4 minuten leestijd
    Het boek 'Onze ijsberg smelt' van John Kotter en Holger Rathgeber gaat over een kolonie van 286 pinguïns. Op een dag wordt door een pinguïn, genaamd Fred, ontdekt dat de ijsberg waarop zij leven aan het smelten is. In eerste instantie krijgt Fred weinig gehoor van de overige pinguïns uit zijn kolonie, behalve van Alice, lid van de Leiderschapsraad. Samen proberen ze de Leiderschapsraad te overtuigen van het gevaar en de urgentie. Dit heeft heel wat voeten in aarde, aangezien er een aantal pinguïns tegen is, waaronder de pinguïn Nee-nee. Een fabels met heel herkenbare personages!
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    19 juni 2008
    Els Hettinga
    3-4 minuten leestijd
    'Ik besefte dat mijn beeld van de wereld en van de mensen altijd zou worden gevormd door alles waar ik me tot op dat moment voor had geschaamd. En op het moment dat ik dat besefte, was ik gered. Vanaf dat ogenblik vond ik mijzelf fascinerend. Een paar weken later was ik in staat oneindig veel van mezelf te houden. Nergens ter wereld heb ik een dergelijke liefde aangetroffen, en ik verwacht hem ook niet te vinden'. Na talloze publicaties over een beter leven, het bereiken van ultiem geluk en het vinden van jezelf, lijkt dit citaat afkomstig uit het zóveelste zelfhulpboek. Een correcte constatering?
    recensie
    Werk en loopbaan
    19 juni 2008
    Leonie Linssen
    De titel 'Eerste Hulp bij Stress en Vermoeidheid' beschrijft precies wat dit boek inhoudt: een lijst van hulpmiddelen die aangereikt wordt bij stress en vermoeidheid. Het is een boek dat u snel uit de kast haalt in tijden van stress en hoge werkdruk. Immers: het staat vol met tips die u confronteren met dat wat u misschien nog kunt verbeteren. U kunt het willekeurig openslaan en per tip lezen wat u aanspreekt. Praktische hulpmiddelen in een prettig jasje.
    interview
    Financieel management
    19 juni 2008
    Hans van der Klis
    4-6 minuten leestijd
    Peter Geelen kreeg ruim baan van Douwe Egberts om zijn aanpak van het Integraal Performance Management (iPM) los te laten op de onderneming met als doel de organisatie elke dag weer iets beter te laten functioneren.
    recensie
    Psychologie
    18 juni 2008
    Steven de Jong
    3-5 minuten leestijd
    Het is dat er een epiloog over 'ethisch verantwoord beïnvloeden' in zit, anders had ik dit 'Handboek voor de wereld', zoals The Times het lofprijzend noemt, meteen in de fik gestoken. Want na lezing van Overtuigingskracht wordt me pijnlijk duidelijk hoe ik me al die jaren heb laten beetnemen.
    recensie
    Personeelsmanagement
    17 juni 2008
    Peter de Roode
    Welke opleider kent niet het boek 'Strategisch opleiden en leren in organisaties'? Een standaardwerk waarvan Gerard Bergenhenegouwen een van de drie auteurs was. Nu heeft hij een wat dunner en overzichtelijker boek geschreven waarin hij de lezer ook zijn eigen mening op opleiden meegeeft. Het aantrekkelijke van het boek is dat het voldoende raakvlakken met diverse managementaspecten én HR-vraagstukken kent, waardoor opleiden en leren niet als geïsoleerde processen worden beschreven.
    recensie
    Persoonlijke effectiviteit
    17 juni 2008
    Annelies Bakelaar
    'Helder rapporteren' van Peter Nederhoed is een theoretisch aandoende handleiding voor het opzetten en schrijven van rapporten, scripties, nota's en artikelen. In dit boek wordt niet alleen ingegaan op onderwerpen die voor alle rapporten gelden, maar ook op de verschillen tussen rapporten die worden geschreven voor een studie (scripties) en voor de beroepspraktijk (nota's). Aan die verschillen wordt in het onderwijs bijna altijd voorbijgegaan.
    nieuws
    Algemeen management
    17 juni 2008
    Ben Kuiken
    2-3 minuten leestijd
    Een dezer dagen verschijnt het boek van Hein Vergeer over zijn leven en prestaties. De titel, De wil om te winnen, zal ongetwijfeld ook veel managers aanspreken. Waarom hangen managers toch zo graag aan de lippen van (ex-)sporters?
    achtergrond
    Algemeen management
    16 juni 2008
    Steven de Jong
    6-9 minuten leestijd
    "Ik vind het pijnlijk om deze regels neer te schrijven; ik vind de wereld weerzinwekkend. Het wordt ondraaglijk." Hier spreekt een depressief persoon, denkt u, die op het punt staat zichzelf of de wereld iets aan te doen. Maar nee, het is de bevinding van een hooggeleerd financieel-wiskundige die zich tientallen jaren heeft toegelegd op het studieobject van de 'toevallige variatie'. Zijn conclusie: "De geschiedenis kruipt niet, ze springt."
    nieuws
    Algemeen management
    16 juni 2008
    Dick Pels
    2-3 minuten leestijd
    De Amerikaanse socioloog Richard Sennett is vooral bekend geworden als criticus van de morele degradatie van de ‘flexmens’ in het moderne superkapitalisme. In een interview dat eind juni verschijnt in Slow Management gaat Sennett in op de nieuwe kapitalistische tijdscultuur en de relatie tussen deze en de kwaliteit van de arbeid.
    interview
    Economie
    16 juni 2008
    Annegreet van Bergen
    9-13 minuten leestijd
    Als India het milieu weet te beschermen en de armen kan betrekken bij de onstuimige economische groei, dan kan het land gids voor de rest van wereld zijn. Mira Kamdar hoopt dat het zo zal gaan. Intussen beschrijft zij in haar boek Planeet India het rijke én het arme India. Haar papieren rondleiding is net zo duizelingwekkend als een bezoek aan het land zelf.
    column
    16 juni 2008
    Hans van der Loo
    3-5 minuten leestijd
    Als er één cliché is dat niet langer opgeld doet, dan is dat wel dat niemand in ons land zijn kop boven het maaiveld zou durven uitsteken. Integendeel: alles en iedereen lijkt momenteel bevangen te zijn door een merkwaardig soort heroïek om unieke topprestaties te leveren. Nou ja iedereen? Vooral de categorie managementauteurs.
    recensie
    Marketing
    16 juni 2008
    Pierre Pieterse
    2-3 minuten leestijd
    In 2003 verscheen de eerste druk, gevolgd door een volledig herziene druk in 2006, en nu is er dan ook een Engelse versie van het boek Visionaire marketing van Rudy Moenaert en Henry Robben: Visionary Marketing. Hoogste tijd voor een review.
    nieuws
    Algemeen management
    13 juni 2008
    Steven de Jong
    2-3 minuten leestijd
    Oprah Winfrey is deze week door zakenblad Forbes uitgeroepen tot machtigste televisiepersoonlijkheid. En deze maand raakte het kabinet in crisis om een brief van de staatssecretaris over embryoselectie. Wat heeft dit met elkaar te maken?
    nieuws
    Algemeen management
    13 juni 2008
    Pierre de Winter
    3-4 minuten leestijd
    De grote Nederlandse multinationals hebben duurzaamheid hoog op de agenda staan, zo bleek tijdens een symposium georganiseerd door AkzoNobel. Dat is mooi, vonden alle deelnemers. Maar het bleek nog altijd een druppel op de gloeiende plaat.
    recensie
    Werk en loopbaan
    13 juni 2008
    Pierre de Winter
    1-2 minuten leestijd
    Dit boek maakt zijn titel - Labyrintologie - volledig waar. Teun van Aken en Wouter Reynaert willen ons iets duidelijk maken over hoe we in deze postmoderne tijden onze carrière op een vruchtbare manier kunnen inrichten. Maar hoe dat dan moet en waarom dat zo moet, dat komt maar niet goed uit de verf. Ik kreeg bij lezing inderdaad het idee een labyrint binnengeleid te worden en helaas kwam ik daar vervolgens niet meer uit.
    nieuws
    Economie
    12 juni 2008
    Bertrand Weegenaar
    3-5 minuten leestijd
    De continue rap stijgende olieprijzen leiden tot crisisachtige situaties. Is de blokkade van de A2 een voorproefje? Het nieuwe boek De permanente oliecrisis wint er geen doekjes om: het wordt erger. Veel erger!
    interview
    Communicatie en media
    12 juni 2008
    Hans van der Klis
    5-7 minuten leestijd
    Na Bedrijf der duizend eilanden en Hoera, het is weer maandag! verscheen onlangs een nieuw boek van Pim Elfferich, Baas boven baas (m/v), over het belang van excellente interne communicatie. Zijn conclusie: duidelijkheid over de doelstellingen van een organisatie en veel aandacht voor persoonlijk contact zijn de belangrijkste voorwaarden voor een effectieve interne communicatie.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden