OnlineMagazine

Platform voor business professionals

Zoek in het Online Magazine

Gevonden artikelen

    Filteren 1

    Filter de resultaten

    Actieve filters 1

    2126789

    Rubriek

    Toon meer

    Online Magazine

    Dossier

    Toon resultaten

    Artikelen in het Online Magazine

    Hier vindt u artikelen rond boeken over Mens en maatschappij. Politiek, maatschappelijke ontwikkelingen, duurzaamheid in brede zin, kortom alles voor de manager die op de hoogte wil zijn.
    Pagina 12 van 468 resultaten
    nieuws
    7 februari 2017
    Bertrand Weegenaar
    1-2 minuten leestijd
    We zijn er inmiddels gewend aan: grote bedrijven die hun intellectueel eigendom beschermen of te gelde maken. Met grote en gecompliceerde rechtszaken tot gevolg: Apple versus Samsung, Apple versus Microsoft, enzovoort. Maar zo nieuw is dat niet.
    nieuws
    Algemeen management
    2 februari 2017
    Bertrand Weegenaar
    1-2 minuten leestijd
    Er zwerft een stapel boeken die ik heel lang moet lezen. Veel lezers hebben last van ‘last in, first out’. Herkenbaar? In deze categorie zijn wat boeken terecht gekomen die als gemeenschappelijke deler creativiteit hebben.
    recensie
    17 januari 2017
    Bertrand Weegenaar
    1-2 minuten leestijd
    Met de titel Parijs is een feest (A Moveable Feast) is het laatste werk van Ernest Hemingway in een nieuwe editie verschenen. In de reeks Privédomein heeft Arie Storm dit boek opnieuw vertaald. A Moveable Feast is het werk waar Nobelprijs-winnaar voor de Literatuur aan werkte tot vlak voor zijn zelfgekozen dood in 1961. Het boek zou in 1964 verschijnen. In één van zijn laatste brieven aan zijn uitgever gaf Hemingway aan dat deze ‘herinneringen’ uit zijn tijd in Parijs niet het niveau hadden dat hij wilde bereiken. De brief is door toedoen van zijn vrouw nooit verstuurd.
    nieuws
    Mens en maatschappij
    21 december 2016
    Bertrand Weegenaar
    2-3 minuten leestijd
    Hoe hou je een ontwikkeling succesvol tegen? Huur een lobbyist ! Hoe voorkom je bouw van huizen of windmolenparken aan de kust?  Start een lobby!
    nieuws
    Mens en maatschappij
    20 december 2016
    Bertrand Weegenaar
    Met het einde van het jaar is ook het toekennen van prijzen in volle gang. De PC Hooftprijs is voor 2017 toegekend aan veelzijdig auteur Bas Heijne (1960) voor zijn bijdrage aan de Nederlandse literatuur met zijn beschouwend proza . Heijne debuteerde in 1983 met de roman Laatste woorden.
    column
    14 december 2016
    Bertrand Weegenaar
    2-3 minuten leestijd
    Jan Brokken heeft met De gloed van Sint-Petersburg een pareltje aan de literaire reisboeken toegevoegd. In 2015 ging hij na veertig jaar weer terug naar deze eeuwige tweede stad van Rusland. Zijn wandelingen brachten hem langs huizen van menig groot kunstenaar die Petersburg ooit tot woon- en werkplaats hadden verkozen. Hij betrad de oude woning van Fjodor Dostojevski waar zijn debuut Arme mensen werd geschreven. En liep door de stegen van de personages uit Misdaad en straf.
    nieuws
    22 november 2016
    Bertrand Weegenaar
    2-3 minuten leestijd
    De verkiezingsstrijd in Amerika is weer voorbij. Protectionisme vierde hoogtij in de campagne. Er wordt zelfs over een muur gespeculeerd. Groot-Brittannië trekt zich via een Brexit terug op haar eiland. Grootmachten als Rusland en China proberen beetje bij beetje meer land te verwerven en invloed uit te oefenen. Een allegaartje vecht in het Midden-Oosten om IS klein te krijgen en rust in de olierijke regio te herstellen.
    nieuws
    Persoonlijke effectiviteit
    10 november 2016
    Bertrand Weegenaar
    2-3 minuten leestijd
    18 minuten op een rode stip. Een gesprek over techniek, educatie of ontwerp. Duizenden hebben al zo’n TedTalk gegeven. Chris Anderson heeft in De TED-methode ('Impactvol presenteren') de blauwdruk voor een succesvolle presentatie uit de doeken gedaan. Handzaam en vol waardevolle tips over het maken van connectie, je verhaal opbouwen en krachtig vertellen. Het proces van de voorbereiding en dan on stage. Voor iedereen die zijn presentatietechnieken wil uitbreiden of aanscherpen: lezen en vooral toepassen.
    recensie
    26 oktober 2016
    Bertrand Weegenaar
    2-3 minuten leestijd
    Al sinds 1787 verloopt het Amerikaanse stelsel van het kiezen van de president van de Verenigde Staten van Amerika op dezelfde wijze. Elke vier jaar in de eerste week van november spreken de Staten zich, via hun gekozen kiesmannen, uit over de vraag welke van de kandidaten hun president mag worden.
    nieuws
    Ondernemen
    20 oktober 2016
    Bertrand Weegenaar
    4-5 minuten leestijd
    Het is herfst. De tijd van bockbier, Beaujolais Primeur, en reflectie. Om langzaam naar achteren te kijken en strategisch naar voren. Om op de hei de eerste kladversies van 2017 uit te werken. Sinds een aantal jaren komen dan niet de rollen brown paper, sticky notes en stiften, maar de canvassen op tafel.
    nieuws
    5 oktober 2016
    Bertrand Weegenaar
    3-4 minuten leestijd
    Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Als voorproefje laat de nieuwe Geert Mak, De levens van Jan Six, zich prima lezen. Het boek is net te laat om mee te dingen naar de Libris Geschiedenis Prijs voor het beste geschiedenisboek van 2016. In 2017 zal het zeker hoge ogen gooien.
    nieuws
    IT-management / ICT
    28 september 2016
    Bertrand Weegenaar
    2-3 minuten leestijd
    Op die puntjes, daar staat misschien overwon. Of ging niet door. Ooit was robotica het domein van science fiction schrijvers. Toen werd het van futurologen. Daarna van trendwatchers en tegenwoordig van onderzoeksbureaus die niet al te ver vooruit kijken.
    nieuws
    Coaching en trainen
    21 september 2016
    Bertrand Weegenaar
    2-4 minuten leestijd
    Een boek lezen, dat kunnen we allemaal. Elementen uit een boek toepassen, dat is even een stuk lastiger. ‘Braintrainer’ Erik Bertrand Larssen heeft er zijn beroep van gemaakt mensen te stimuleren om veranderingen te starten. Starten, beginnen, dat is het moeilijkste. In NU! sluit hij zijn persoonlijke ‘verander-drieluik’ af (De Bertrand-methode) die begon met Helweek en Genadeloos.
    nieuws
    Algemeen management
    20 september 2016
    Bertrand Weegenaar
    Patrick Lencioni is auteur van een reeks van fabels en parabels over leiderschap en teamwerken. Titels als De vijf frustraties van teamwork en het recent verschenen De 3 kenmerken van een ideale teamspeler. De kern zijn werk heeft Lencioni een paar jaren geleden beschreven in De beslissende voorsprong Een gezonde organisatie als basis voor duurzaam succes. Geen fabel, wel veel praktijkervaringen.
    nieuws
    Persoonlijke effectiviteit
    19 september 2016
    Bertrand Weegenaar
    1-2 minuten leestijd
    Een goed idee, dat hebben de meesten van ons regelmatig. Maar dat idee vervolgens oppakken en daar een kans van maken, dat is even andere koek. Vorige week overleed Arthur del Prado op 84-jarige leeftijd, oprichter van ASM, de voorloper van ASML. De ‘chip-bakkers’. Hij zag een kans, deed onderzoek en nam de grote sprong. Veel mensen zouden hem dat niet nadoen. Bang om te beginnen. Bang om te falen.
    nieuws
    5 september 2016
    Bertrand Weegenaar
    1-2 minuten leestijd
    Vorige week, op 29 augustus jl, overleed Pieter Steinz op 52-jarige leeftijd. Aan de spierziekte ALS die bij hem in 2013 geconstateerd werd. Tijdens leven was Steinz een groot kenner en pleitbezorger van de Letteren. Als scribent bij NRC, als auteur van vele boeken, en als directeur van het Nederlands Letterenfonds. Bij een belangrijk deel van de bevolking kreeg de belezen en erudiete Steinz bekendheid toen de ziekte ALS werd geconstateerd.
    nieuws
    Leiderschap
    31 augustus 2016
    Bertrand Weegenaar
    1-2 minuten leestijd
    Het is bijna vijf jaar geleden (5 oktober) dat Steve Jobs overleed. Vijf jaar sinds Tim Cook het roer overnam en definitief uit zijn schaduw moest treden. Vijf jaar met wisselende successen waarbij Apple nog nooit zo rijk geweest is. Voornamelijk dankzij de verkopen van de iPhone. Maar ook nog nooit zo weinig technische vooruitgang heeft geboekt.
    recensie
    14 juli 2016
    Bertrand Weegenaar
    1-2 minuten leestijd
    Oftewel: nog een paar last-minute thrillerkeuzes! Bot van de Hollandse thriller-maestro Charles den Tex. En Huidpijn van de vrouwelijke pendant van Den Tex.
    nieuws
    Strategisch management
    4 juli 2016
    Bertrand Weegenaar
    1-2 minuten leestijd
    Vorige week week, op 27 juni, overleed op 87-jarige leeftijd futuroloog Alvin Toffler. Een visionair die groot en bekend was in de jaren ’70 en ‘80. Zijn hoofdwerken Future Shock (1970) en (samen met zijn vrouw Heidi) The Third Wave (1980) behoren tot de bekendste en meest adequate voorspelling van het Informatietijdperk: de rol van technologie en communicatie zoals internet en mobiel.
    nieuws
    Economie
    1 juli 2016
    Bertrand Weegenaar
    2-3 minuten leestijd
    Ik hou van persoonlijke verhalen. Vaak zijn dit heldenrollen en volgen ze het Amerikaanse model: vluchteling / kansloos, hard werken, kleine baantjes naar grote droom. Elon Musk bijvoorbeeld. Narigheid komt er niet vaak in voor. Maar wel, doorzetten en alles eruit persen wat er in het leven kan. Er is ook een andere kant die Annegreet van Bergen beschrijft in De lessen van Burn-out dat na 16 jaar is heruitgegeven en deels aangevuld met nieuwe inzichten.

    Populaire producten

      Personen

        Trefwoorden