Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Boekenlijst

Voor een duurzame toekomst

Bij veel mensen eindigt het klimaatbewustzijn op het werk. Terwijl we juist hier het verschil kunnen maken. Of dat nu gaat om kleine initiatieven in de kantine of het omgooien van een heel bedrijfsmodel. Op weg naar een groenere wereld werken we samen.

Managementboek Redactie | 8 februari 2023

In eerder interview zegt Charlotte Extercatte, auteur van 'Klimaatwerkers': 'Men denkt dat veel bedrijven pas met klimaatdoelen aan de slag gaan als ze er geld mee kunnen verdienen. Een ondernemer kijkt altijd naar het financiële aspect en risico’s, en dat lijkt me terecht. Bij een nieuwe, klimaatpositieve manier van werken loopt hij immers tegen overheidsregels aan, of tegen een bank die de hand op de knip houdt. Klimaatpioniers bewijzen dat met een andere oriëntatie meer mogelijk is dan we denken.'

Charlotte Extercatte, Joep Boerboom

Klimaatwerkers

Dit boek staat op de longlist voor Managementboek van het Jaar 2023. Alle beetjes helpen bij het tegengaan van klimaatverandering. Maar het liefst wel beetjes die een grotere beweging in gang zetten. Je woning isoleren, afval scheiden of de fiets pakken? Vooral doen. Maar het echte verschil maak je op je werk.

Rob van der Rijt

CO2-neutraal ondernemen, zo doe je dat!

Het verlagen van de energiekosten, voldoen aan wet- en regelgeving én bijdragen aan het tegengaan van verdere klimaatverandering. Belangrijke redenen voor u als organisatie om te starten met CO2-neutraal ondernemen. Het besparen en duurzaam opwekken van energie is zowel goed voor de planeet als voor uw eigen portemonnee. Dat zult u ontdekken in dit boek, dat u praktisch en met veel voorbeelden helpt om de eigen bedrijfsvoering vandaag al te verduurzamen.

Jan Jonker, Niels Faber

Duurzaam organiseren

We zitten midden in een transitie naar een andere, een duurzame en meer circulaire samenleving. Dat betekent voor bedrijven en organisaties om duurzaam te organiseren. Dat is geen keuze, maar noodzaak. Dat vraagt om een omslag in hun business- en verdienmodel. Businessmodellen die een positieve impact hebben op mensen, maatschappij en milieu. Het Business Model Template biedt een gestructureerde aanpak om in het licht van deze ontwikkelingen een passend duurzaam businessmodel te ontwikkelen.

Patrick van der Pijl, Justin Lokitz, Roland Wijnen,

Business Model Shifts

Als managers, besluitvormers, ondernemers, intrapreneurs en veranderingsagents, is het aan jou om de businessmodellen van je organisatie opnieuw te ontwerpen en te veranderen om ervoor te zorgen dat je organisatie voortleeft en bloeit in de toekomst. Business Model Shifts onderzoekt zes verschillende soorten verschuivingen in het businessmodel, die elk een structurele fout in het huidige economische systeem aanpakken, en identificeert de kansen die aan de andere kant van die tekortkomingen liggen.

Thijs Homan, Rob Wetzels

Wat nu!?

Wat nu!? biedt een nieuw perspectief op grootschalige gedragsverandering. Het daarbij horende vocabulaire maakt het mogelijk om datgene wat je als ‘stuurder’ doet beter te begrijpen. Wat zijn we nu eigenlijk écht aan het doen? Wat gebeurt er als collega’s over de klimaatproblematiek praten? Welke machtsdynamieken spelen er? Hoe verhoud je je tot polariserende emoties? De alternatieve zichtlijnen openen nieuwe actiemogelijkheden voor gedragsverandering. Gedragsverandering is daarbij niet iets is dat je inplant, maar iets is dat je al interacterend met elkaar doet.

Jaap Boonstra, Marcos Eguiguren

Allianties voor een duurzame toekomst

Wereldwijde uitdagingen op het gebied van klimaat, gezondheid en welvaartverdeling noodzaken organisaties om nieuwe vormen van samenwerking te zoeken op weg naar economische en maatschappelijke verandering. Waardengedreven allianties zijn daar een goed voorbeeld van. Ze zijn dé manier om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

Tot slot

Deze lijst is samengesteld in samenwerking met uitgeverij Boom Management om het belang van deze vraagstukken te onderstrepen.

Over Managementboek Redactie

Dagelijks plaatst de redactie van Managementboek nieuwe interviews, previews, recensies en andere content over managementboeken.

Wat vond u van deze lijst?

1
0

Deel dit artikelOok een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Over Managementboek Redactie

Dagelijks plaatst de redactie van Managementboek nieuwe interviews, previews, recensies en andere content over managementboeken.

Wat vond u van deze lijst?

1
0

Deel dit artikelOok een boekenlijst maken?

Bent u geïnspireerd geraakt door deze boekenijst en wilt u zelf een lijst maken? Dat kan!

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden