Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Help mijn man is aankloter!

Je leest het goed. Mijn man is een aankloter, en nog een goede ook. Hij schreef er zelfs een boek over, speciaal voor mannen staat er op de voorkant. Ik vond daar wel wat van toen hij het onderwerp met mij deelde. 

Priscilla van Leeuwen | 13 juni 2022 | 1-2 minuten leestijd

Want was hij daar nou trots op? Faciliteerde ik dat aankloten dan voor hem door alles in ons gezin perfect te organiseren en regelen?

Wij vrouwen kloten namelijk niet zoveel aan. Bij ons is alles strak georganiseerd zijn en is er geen tijd te verliezen. En dat moet ook om alle ballen hoog te houden. ‘s Ochtends opstaan voor de rest wakker wordt, zodat iedereen gewassen en gestreken de dag kan beginnen. De hele dag presteren op werk om vervolgens ‘s avonds iedereen weer tevreden toe te stoppen. Om vervolgens nog de wasmachine te laten draaien en ondertussen sit ups te doen, terwijl je Netflix kijkt en appt met je vriendinnen. Aankloten zit niet in onze aard, toch?

 Toen hij me iets meer uitleg gaf en ik zijn boek las, begreep ik het. Misschien zou het ons vrouwen juist verder brengen. Om iets meer aan te kloten en de ‘man in ons los te laten’. Want het betekent helemaal niet dat je de boel laat verwaarlozen! Wat het dan wel betekent? Dat kan hij veel beter vertellen.

Het boek van Frans, Aankloten, tip ik je nu graag voor Vaderdag. Voor de mannen die zichzelf veel te veel druk opleggen, of voor de mannen die al lijken aan te kloten, maar dat veel slimmer kunnen doen (en ons niet in de steek hoeven te laten!). Mooie bijkomstigheid; we kunnen hem als vrouw ook zelf lezen, en misschien nog iets leren van die aankloters van ons!

Over Frans van Leeuwen

Frans van Leeuwen (1986) had een bewogen, maar avontuurlijke jeugd waarin hij veel heeft aangekloot. Via verschillende basisscholen kwam hij uiteindelijk terecht in het speciaal onderwijs. Tot hij besmet raakte met het prestatievirus, zijn masterdiploma Bestuurs- en Organisatiewetenschap behaalde en vervolgens samen met jeugdvriend Tijs Koedam een succesvol bedrijf opbouwde.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden