Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Preview

Handboek Sourcing - De belangrijkste inzichten van experts

Handboek Sourcing behandelt in tien hoofdstukken de volledige Sourcing Life Cycle, van strategie tot exitstrategie, met praktijkvoorbeelden en expertise. In hun preview vertellen de auteurs meer over het boek en het sterk ontwikkelende vakgebied.

Vereniging Sourcing Nederland | 23 januari 2024 | 2-3 minuten leestijd

Sourcing is al jarenlang een essentiële methode voor organisaties om waardevolle externe partners te vinden en te binden. Het biedt bedrijven toegang tot gespecialiseerde kennis en vaardigheden, stelt hen in staat zich te concentreren op hun kernactiviteiten en gaat vaak gepaard met kostenbesparingen.

Echter, sourcing kent ook nadelen: het waarborgen van de kwaliteit van goederen en diensten wordt moeilijker, communicatiebarrières komen vaak voor, en vertrouwelijkheid speelt een prominentere rol. Deze uitdagingen zijn vaak onbekend terrein voor (beginnende) sourcingprofessionals. Grote sourcingvraagstukken beslissen wordt hierdoor bemoeilijkt. Het Handboek Sourcing van Vereniging Sourcing Nederland biedt uitkomst, met alles van leveranciersselectie tot de exit strategie.

Terug naar de schoolbanken

Global sourcing brengt logistieke uitdagingen met zich mee, zoals het verminderen van leveranciersafhankelijkheid en het waarborgen van naleving van nationale en internationale wetgeving. Zowel nieuwe als ervaren sourcingprofessionals kampen met deze vraagstukken. Er bestaat geen specifieke opleiding voor sourcing; het wordt geleerd in de praktijk. Caroline Loomans, manager van Vereniging Sourcing Nederland, benadrukt dit. Dat de reden voor de vereniging om het Handboek Sourcing te schrijven.

Een expert in je achterzak

Het Handboek Sourcing  is een gids voor professionals in alle aspecten van sourcing. Het boek behandelt in tien hoofdstukken de volledige Sourcing Life Cycle, van strategie tot exitstrategie, met praktijkvoorbeelden en expertise. Het ontsluit de fascinerende wereld van sourcing, een gebied dat vooral binnen de ICT-sector steeds complexer wordt door opeenvolgende technologische ontwikkelingen. Deze complexiteit en het snelle tempo van veranderingen maken het voor organisaties haast onmogelijk om nog zelfstandig te opereren. Samenwerking, leren van elkaar en netwerken zijn cruciaal geworden in deze omgeving. Al meer dan vijftien jaar biedt Sourcing Nederland een platform waarbinnen professionals van verschillende disciplines samenkomen om gezamenlijk sourcingtrajecten te beheersen en succesvol te maken.

Sourcing Nederland

De vereniging is niet alleen een plek voor het verwerven én behouden kennis, maar ook voor netwerken en contacten leggen. Hier wordt kennis over de complexiteit van sourcing en de noodzaak tot succesvolle samenwerkingen gedeeld. Dit is vooral relevant in de afweging tussen zelf creëren (make), kopen (buy) of samenwerken (ally). De vereniging biedt inzichten om deze processen te stroomlijnen en beheersbaar te houden. De expertise van de verenigingsleden is gebundeld in het Handboek Sourcing. Het behandelt alle facetten van de Sourcing Lifecycle in tien hoofdstukken, waaronder strategie, leveranciersselectie, contractering, security, HR, transitie en transformatie, regie, multi-vendor regie, en exitstrategie. Het boek geeft inzicht in deze complexe materie en helpt professionals te excelleren waar nodig en ondersteuning te zoeken waar nodig. Het is een onmisbare bron voor iedereen die werkzaam is of zal zijn in het sourcingveld.

Actualiteit en standplaatsgebondenheid

Door de constante ontwikkeling in het vakgebied sourcing, is het belangrijk om de basisvaardigheden te begrijpen die relatief bestendig zijn tegen de tijd. Het Handboek Sourcing biedt geen volledige of perfecte handleiding voor elk sourcingtraject vanwege de complexiteit en de vele variabelen die meespelen in elk traject. Echter, het biedt wel essentiële inzichten in de complexiteit van sourcing, waardoor professionals kunnen identificeren waar zij kunnen excelleren en waar zij extra hulp kunnen gebruiken. Dit maakt het boek tot een essentiële bron voor iedereen die betrokken is bij sourcing.

Over Vereniging Sourcing Nederland

Vereniging Sourcing Nederland is het enige onafhankelijke expertplatform voor het ontwikkelen en delen van deskundigheid op het terrein van sourcing in Nederland. De vereniging verbindt verschillende belanghebbenden én ze verbindt de theorie met de praktijk.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Boek bij dit artikel

Vereniging Sourcing Nederland
Handboek Sourcing

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden