Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Power Play - Kijkje in het hoofd van Elon Musk

'Power Play' van Tim Higgins is een boek dat meteen je aandacht trekt zodra je het ziet staan. De rode voorkant is intrigerend en wie is er nu niet benieuwd naar verhalen achter Tesla en Elon Musk?

Mylene Bouwman | 1 februari 2022 | 2-3 minuten leestijd

Elon Musk staat bekend als een van de meest controversiële ondernemers ter wereld. En de meningen zijn nog al verdeeld. Je vindt hem fantastisch of je vindt het helemaal niks. Maar je kan niet ontkennen dat hij een ongelooflijk succesvolle man is. En dat verhaal wordt gedeeld in het boek van Tim. Hoe heeft Tesla zo’n doorbraak kunnen maken? Hoe is Elon bij de Model 3 uitgekomen? Wat is zijn drijfveer? Een compleet verhaal over macht, succes én roekeloosheid. Het blijft niet bij enkel succesverhalen, ook de mislukkingen en de intense concurrentiestrijd wordt gedeeld.

Een kijkje in de tech wereld

Dit boek geeft je ook een kijkje in de tech wereld. Denk aan de invloed van China op Tesla. Een land waar we niet omheen kunnen als het gaat om Big Tech. Maar je krijgt ook een kijkje in het hoofd van Musk. Elon Musk houdt niet van de standaard manier van werken. Hij denkt liever out of the box en spoort zijn mensen ook aan om problemen anders te benaderen, maar wel vanuit de basis die hij ‘first principles thinking’ noemt. Eerst helemaal terug naar de basis: wat is echt nodig? En vanuit daar ga je werken aan het design wat de klant omver moet blazen. Iets waar veel ondernemers nog wat van kunnen leren.

Toch wel even inkomen

In recensies wil ik graag een eerlijk beeld schetsen van mijn mening en ervaring met een boek. En ik moest in eerste instantie erg wennen aan de schrijfstijl van Higgins. Ik verwachtte dat het de moeite waard zou zijn, gezien de voorkant mij zo triggerde. Dit komt wellicht ook omdat het verhaal begint bij het werkelijke begin. En het meest boeiende gedeelte pas later komt. Dus mocht je dit ook ervaren, lees vooral even door. En laat dit je zeker niet weerhouden om het boek een kans te geven.

Want Power Play is een interessant boek voor mensen die geïnteresseerd zijn in de autowereld, Big Tech en ondernemersverhalen als die van Elon Musk. Het kan even doorzetten zijn in het begin, maar uiteindelijk is het absoluut de moeite waard om op deze manier eens een kijkje te nemen in het hoofd van Elon Musk.

Over Mylene Bouwman

Mylène Bouwman is online rechterhand op het gebied van social media en het schrijven van blogs. Van advies tot het volledig uitbesteden van je online kanalen.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden