Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

InFocus

‘MBA in een dag’

Alle bekende managementdenkers komen aan bod in MBA in een dag'. Hun meest inspirerende ideeën, superscherp samengevat en glashelder geordend. Met tal van voorbeelden, checklijsten en praktische tips. Wat vinden de klanten van Managementboek van dit boek van Ben Tiggelaar?

Nienke van Oeveren | 8 november 2013 | 2-3 minuten leestijd

Robert Kroon
Programma Directeur Business Development Innovatie bij ARCADIS Nederland

Bij innovatie draait het erom om steeds de klantbehoeften in lijn te brengen met de kwaliteiten van de organisatie. In mijn baan zoek ik daarom constant naar de meest efficiënte en effectieve manier dit met anderen (intern én extern) ‘georganiseerd’ te krijgen.

Bij het snel vinden van onderbouwingen en verrijking van mijn gut feeling en kennis helpt dit heerlijk compacte boek met zeer veel informatie enorm. In het deel ‘Business Modellering’, ontleedt je een nieuw te bouwen bedrijf, programma of project. Met dit inzicht test je verschillende verdienmogelijkheden en dat werkt als een trein. Ook ‘dienend leiderschap’ bevestigt het handelen van Arcadis. Hierbij gaat het niet om de leider als persoon, maar over het bundelen van de kwaliteiten van medewerkers door die leider. Zoals Ben tijdens zijn introductiebijeenkomst ook aangaf: ‘Je haalt er meer uit als je gericht vanuit een vraagstuk leest.’ Dat kan ik inmiddels beamen. Het is een ‘ezelsoren-met-koffievlekken’-boek op mijn bureau geworden.

8,5

Jaap Mackaay
Directeur/eigenaar Pure M

Met veel plezier heb ik het nieuwe boek van Ben Tiggelaar gelezen. Na mijn MBA-opleiding was het een vlaag van herkenning. Een echte en duidelijke opfrisser van de theorieën en modellen van grote managementdenkers. Het boek is zeer overzichtelijk vormgegeven, theorieën zijn geordend per aandachtsgebied, waarbij elk aandachtsgebied zijn eigen kleur heeft gekregen. Waar nuttig en nodig zijn de hoofdstukken van bijbehorende modellen voorzien. Elk hoofdstuk wordt geopend met een pakkende spreuk die de essentie van elk hoofdstuk weergeeft en aanzet tot reflectie.

Dit boek is zeer functioneel als naslagwerk, want Tiggelaar is in staat om van de samenvatting weer een samenvatting te maken die je in de praktijk gelijk kunt toepassen. In mijn werk als verander- en interim-manager, maar ook als trainer en coach is dit een handig boek om bij de hand te hebben. Een aanrader voor elke medewerker en manager die wil groeien en wil bijdragen aan betere resultaten.

9

Geert H. de Klaver
Training, coaching en interim management bij Klaver Management

De huidige economische situatie is niet langer een crisis maar de nieuwe werkelijkheid, waarin we op zoek zijn naar een nieuwe balans. De nieuwe werkelijkheid vraagt om een andere manier van leidinggeven en strategie. MBA in een dag is een must have voor iedereen die dienend wil leidinggeven en op zoek is naar de nieuwe werkelijkheid en een manier om hier invulling aan te geven. Praktisch, duidelijk, overzichtelijk en goed leesbaar zonder saai te worden. Door de vragen-en-antwoorden-rubriek en trefwoordenregister, maar ook als naslagwerk zeer praktisch.

De kracht van het boek is ook gelijk zijn valkuil. Het mist hier en daar de diepgang. Zoals het model van Ken Blanchard voor situationeel leidinggeven. Een zeer praktisch en zinvol model, maar wel erg summier behandeld. Laat dit boek dan ook vooral een eerste kennismaking of recap zijn, waarna je de verdieping zoekt in de genoemde boeken en theorieën.

9

Over Nienke van Oeveren
Nienke van Oeveren is redacteur van managementboeken. Via haar bedrijf Boekredactie begeleidt zij auteurs bij het uitgeven van boeken en ook werkt zij voor gevestigde uitgevers. Zij heeft Nederlands en Book and Digital Media gestudeerd en werkte jarenlang bij Managementboek.nl.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden