Op werkdagen voor 23:00 besteld, morgen in huis Gratis verzending vanaf €20

Recensie

Samen is beter

Simon Sinek is vooral bekend van zijn Tedx verhaal en zijn boek Begin met het Waarom, waarin hij zijn theorie de ‘golden circle’ uitlegt. Sinek deelt daarin zijn overtuiging dat het er niet om gaat wat je doet, maar waarom je het doet.

Corien Plaisier | 4 januari 2017 | 1-2 minuten leestijd

Bedrijven gaan sinds het filmpje online ging in 2009 massaal op zoek naar hun ‘why’ om daarmee makkelijker nieuwe klanten aan te trekken.

In zijn laatste boek gaat Sinek een stap verder om mensen en organisaties te inspireren en te vernieuwen. Moderne bedrijven gaan niet meer uit van het hiërarchische  chef, werknemer model. Als het personeel werkt vanuit persoonlijk leiderschap en afgerekend wordt op vooraf vastgestelde doelen dan leidt dat tot een fijnere werksfeer. Het zorgt voor betrokken medewerkers en dat is goed voor de klanten.

De schrijver schetst in dit boek een droombeeld,  waarin mensen zin hebben om te gaan werken en ze aan het eind van de werkdag voldaan naar huis gaan. In dit kleine boekje, je hebt het zo uit, vertelt Simon een verhaal. Het geheel doet me denken aan het boekje Wie heeft mijn kaas gepikt van Spencer Johnson en Kenneth Blanchard. Ook zo’n aanrader.

Simon Sinek gebruikt ook een metafoor, drie vrienden die ervan dromen om de speelplaats en de koning van de speelplaats te verlaten, zoals werknemers dromen van een andere of betere baan. Hij vertelt het verhaal met korte teksten en met mooie illustraties van Ethan M. Aldridge.  Op elke pagina zet Simon Sinek je aan het denken. Over leiderschap, doelen, bedrijfsorganisatie, visie, actie ondernemen, gewoon doen, samenwerken, passie, risico’s nemen en ga zo maar door.

Samen is beter is echt een boekje om dicht in de buurt te houden, ook als je het al hebt gelezen. Ben je even inspiratieloos of zie je het niet meer zitten dan trekt het je ongetwijfeld weer uit het dal.

Over Corien Plaisier

Corien Plaisier is eigenaar van Stippels & Co en werkt als een organisatieadviseur en coach om teams beter met elkaar te laten samenwerken. Verder werkt ze als coach voor haar bedrijf Doorleven na kanker.

Deel dit artikel

Wat vond u van dit artikel?

0
0

Populaire producten

    Personen

      Trefwoorden